اظهارات شب گذشته سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه درباره احتمال خروج اجباری اتباع افغانستانی از ایران در صورت ادامه تحریمها و هزینه سنگین حضور آنان در کشور با واکنش کاربران شبکه های اجتماعی مواجه شده است.
به گزارش راوی امروز، اظهارات شب گذشته سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه درباره احتمال خروج اجباری اتباع افغانستانی از ایران در صورت ادامه تحریمها و هزینه سنگین حضور آنان در کشور با واکنش کاربران شبکه های اجتماعی مواجه شده است.
پس از خروج آمریکا از برجام و افزایش تحریمهای آمریکا، وضعیت اقتصادی ایران در شرایط بدی قرار گرفت. همچنین سقوط ارزش پول ملی و رکود شدید اقتصادی بر زندگی افغانستانیهای ساکن ایران تاثیر منفی گذاشت. بسیاری از آنها از ایران رفتند و بسیاری دیگر قصد خروج از ایران دارند.
سازمان بینالمللی مهاجرت گزارش داد که بیش از ۷۲۱ هزار مهاجر افغان در سال جاری میلادی به صورت داوطلبانه از ایران به افغانستان بازگشته و یا اخراج شدهاند.
عراقچی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفته بود:
* ما در 40 سال گذشته میزبان برادران از افغانستان، عراق و آذربایجان و … بودیم و ملت ایران سخاوتمندانه از آنها پذیرایی کردند. همین الان بیش از سه میلیون افغان در ایران حضور دارند، بیش از دو میلیون فرصت شغلی را برادران خوب افغان در ایران اشغال کردهاند و سه تا پنج میلیارد یورو در سال از کشور ما خارج میکنند.
* حدود 468 هزار دانش آموز افغان در مدارس ایران به صورت رایگان تحصیل میکنند و هر دانش آموز در سال به صورت متوسط برای ما 600 یورو هزینه دارد. از خدمات درمانی بهرهمند میشوند، برادران و خواهران ما هستند و با کمال میل پذیرای آنها هستیم، ولی برای ما هزینه دارد. سوبسیدها و …، نوش جانشان هر چقدر بتوانیم ادامه خواهیم داد.
* ولی وقتی تحریمهای آمریکا اثر کند و منابع مالی ایران محدود شود و درآمدهای نفتی ما کم شود که البته موفق نخواهند شد و فروش نفت ما به صفر نخواهد رسید.
* اما آمریکاییها باید بدانند وقتی این سیاستها را اجرا کنند، ایران مجبور است سیاستهای ویژهای را برای اقتصاد خود اتخاذ کند و ممکن است یک روزی به نقطهای برسیم که نتوانیم هزینهها را تأمین کنیم و در آن صورت ممکن است از برادران و خواهران افغان خواهش کنیم که لطفا ایران را ترک کنند. به کشور خودشان برمیگردند، به کشورهای دیگری خواهند رفت، طبیعتا انتخاب با خودشان است.
* نمیخواهم تنش یا نگرانی در بین اتباع افغان ایجاد کنم، ولی میخواهم صحنه را ترسیم کنم. اگر آمریکا بخواهد به سیاست تحریم ادامه دهد، ما در موقعیتی قرار میگیریم که ممکن است مجبور شویم، به لحاظ انسانی نمیخواهیم چنین کنیم و تا جایی که مجبور نشویم انجام نخواهیم داد، ولی اگر مجبور شویم مسئولیت آن به عهده آمریکا و کشورهای دیگر خواهد بود.
واکنش برخی کاربران فضای مجازی (فعالان سیاسی و رسانهای) را بخوانید:
محمد صالح مفتاح، فعال سیاسی اصولگرا در این باره توئیت کرد:
علی نادری، سردبیر پیشین سایت رجا نیوز و فعال سیاسی اصولگرا:
رضا ساکی، روزنامهنگار و طنزپرداز هم اینگونه واکنش نشان داد:
سید محمود رضوی، تهیه کننده سینما:
علی اکرمی، روزنامهنگار در اظهارنظری نوشت:
کیان عبداللهی، خبرنگار:
ابراهیم داروغهزاده، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی:
علی اصغر شفیعیان، روزنامهنگار:
دیدگاه ها :