ویتامین D در بسیاری از عملکردهای بدن نقش دارد و کمبود آن در بخشهای مختلف میتواند عوارض جانبی در پی داشته باشد.
به گزارش راوی امروز، ویتامین D زمانی در بدن ساخته خواهد شد که فرد در معرض نور آفتاب قرار گرفته باشد، اما این امر در بین ایرانیان چندان اتفاق نمی افتد و بیشتر افراد کمبود این ویتامین را دارند.
وجود میزان کافی از این ویتامین در خون، به دلایل متعددی اهمیت دارد چراکه این ویتامین علاوه بر سلامت استخوان و دندان میتواند بدن فرد را در برابر سرطان، دیابت نوع یک و ام اس محافظت کند.
علایم و عوارض کمبود ویتامین D
تعریق سر یکی از علایم اولیه در کمبود ویتامین D است و از علائم دیگر آن می توان به زودبهزود مریض شدن، احساس خستگی در اکثر مواقع، دردهای استخوانی و عضلانی، خلق افسرده، تاخیر بسته شدن زخم ها و ریزش مو اشاره کرد.
درمان
درمان کمبود این ویتامین روش های مختلفی دارد؛ یکی از راههای تامین این ویتامین D از طریق تغذیه است. خوردن مواد غذایی که از نظر منابع ویتامین D غنی هستند، چه مواد غذایی که به طور طبیعی دارای این ویتامین هستند و چه ماد غذایی غنی شده با این ویتامین میتواند برای افراد مفید باشد.
این مواد غذایی شامل زرده تخم مرغ، ماهیهای چرب مانند سالمون و تن، جگر گوساله یا برخی از انواع پنیر و همچنین لبنیات، غلات، آبمیوه یا سایر نوشیدنیهای گیاهی غنی شده (مانند شیر بادام) است.
کمبود ویتامین D چه عوارضی دارد
قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز راه مناسب دیگری برای رساندن ویتامین D به بدن است. اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه از کرم ضدآفتاب استفاده میکنند، در ابتدا ممکن است این کار برای تان کمی دشوار باشد، ولی خوب است اگر بتوانید سه بار در هفته و هر بار ۱۵ دقیقه در معرض آفتاب قرار بگیرید، این کار میتواند به شما کمک کند تا کمبود ویتامین خود را جبران کنید علاوه بر آن تزریق آمپول یا مصرف قرص این ویتامین می تواند تاثیر گذار باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
دیدگاه ها :