مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به بی اثر بودن تست سرولوژی در تشخیص کرونا گفت: لازم است وزارت بهداشت اقداماتی برای جمع آوری تست سرولوژی از آزمایشگاهها اتخاذ کند.
به گزارش راوی امروز، پیام طبرسی، مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفتوگو با برنامه تهران کلینیک رادیو تهران در خصوص تاثیر گذاری داروی فاویپیراویر بر درمان کرونا گفت: هنوز داروی ثابت شده ای برای کرونا وجود ندارد؛ اما چند دارو در مرحله مطالعه و تحقیق قرار دارند تا تاثیرگذاریشان بر این بیماری مشخص شود. یکی از این دارو ها فاویپیراویر است. ولی همچنان به زمان بیشتر (حدود یک ماه و نیم) برای تثبیت شدن اثربخشی آن لازم است.
وی همچنین در خصوص اثربخشی داروهای دگزامتازون و رمدسیویر گفت: رمدسیویر از جمله داروهایی است که مطالعات گسترده ای رو آن صورت گرفته است. این دارو تا کنون تاثیر بر روی کاهش مرگ و میر نداشته است؛ اما موجب کوتاه شدن زمان بیماری شده است. این دارو در بازار موجود نیست و نمونه های مشاهده شده تقلبی است. البته سازمان غذا و دارو اخیرا از اعلام آمادگی چند شرکت ایرانی جهت ساخت این دارو خبر داده است که باید منتظر طی شدن مراحل قانونی ساخت آن باشیم. در خصوص داروی دگزامتازون نیز تاثیرات مثبتی روی بیماران دچار افت اکسیژن مشاهده شده است.
وی در پاسخ به شایعاتی در خصوص ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی که حاکی از دقیق نبودن تست سرولوژی است، گفت: مردم باید بدانند لزومی بر دادن تست سرولوژی نیست. زیرا نه تنها این تست جایگاهی در تشخیص و درمان ندارد، بلکه هدف این تست چیز دیگری است و لازم است وزارت بهداشت اقداماتی برای جمع آوری این تست از آزمایشگاهها اتخاذ کند.
وی افزود: مواردی مشاهده شده است که فرد برای بار دوم به این بیماری مبتلا شده است و قطعی ترین راه تشخیص این بیماری، تست PCR و در زمان بروز علائم و شواهد بیماری، سی تی اسکن ریه است و لزومی بر سی تی اسکن مکرر بدون تجویز پزشک نیست. هر سی تی اسکن 180 برابر عکس برداری اشعه به فرد میتاباند و این عمل میتواند موجب بروز سرطان در آینده شود.
وی همچنین در مورد تغییر ماهیت ویروس کرونا و عفونیتر شدن آن گفت: مطالعاتی مبنی بر جهش این ویروس صورت گرفته که نشان میدهد سرعت تکثیر ویروس افزایش داشته است؛ اما همچنان به طور قطعی نمیتوان نظری در این زمینه داد. هنوز تاثیرگذاری این ویروس جهش یافته بر طول بیماری، تعداد مبتلایان و مرگ و میر همچنان مشخص نیست.
طبرسی اعلام کرد : تقریبا از 15 مهر شاهد ابتلاء مردم به آنفولانزا خواهیم بود که با حضور کووید-19 میتواند تبدیل به یک بحران شود. همچنان راهی برای پیشگیری به جز رعایت نکات بهداشتی وجود ندارد. یا باید با مرگ و میر و تعداد مبتلایان بالا کنار بیاییم و یا باید با رعایت همگانی نکات بهداشتی از شیوع بیشتر این ویروس جلوگیری کنیم.
وی همچنین تاکید کرد: ماسک مهم ترین عامل در جلوگیری از ابتلا به این ویروس میباشد. همچنین بهتر است افراد شاغل در مکان های عمومی مانند بانکها و یا مغازه ها، که تردد مردم در آن زیاد است، از شیلد نیز استفاده کنند. زیرا همچنان افرادی مشاهده میشوند که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمیکنند.
طبرسی با اشاره به افزایش تعداد مراجعین به بیمارستانها گفت: نه تنها در بیمارستان مسیح دانشوری، بلکه در دیگر بیمارستان های شهر نیز شاهد افزایش تعداد مراجعه کنندگان هستیم که خوشبختانه درصد بالایی از این افراد دچار بیماری خفیفی شده اند و در منزل قرنطینه میشود. اما در خصوص دیگر بیماران لازم به ذکر است که ظرفیت بیمارستان ها تکمیل شده است و دیگر تخت خالی پیدا نمیشود. برای مرخص کردن یک بیمار و بستری شدن بیمار دیگر بسیار زمان بر است. اما نکته دیگری که دکتر زالی هم به آن اشاره کردند، کاهش سن مبتلایان به کووید-19 میباشد. یعنی اکثر بیماران در حال حاضر بین 30 تا 50 سال هستند و بیماری زمینهای نیز ندارند.
طبرسی اشاره کرد: در صورت ابتلاء خفیف به این بیماری و عدم حس کمبود اکسیژن و تنگی نفس، نیازی به مراجعه به پزشک نیست و با استفاده از مصرف استامینوفن، مایعات و قرنطینه خانگی میتوان این بیماری را پشت سر گذاشت.
منبع:ایسنا
دیدگاه ها :