خانه » دانش و فناوری » کافئین و ارتباط آن با مشکلات تیروئید
  • چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - 2025 8 January

دانش و فناوری // 14 ژوئن 2020  ,  10:25  // کد خبر : 53136
کافئین و ارتباط آن با مشکلات تیروئید

افراد بسیاری یک روتین صبحگاهی دارند که نوشیدن قهوه بخش مهمی از آن محسوب می شود. چه با یک صبحانه مفصل همراهی شود یا تنها با یک نان تست کوچک، احتمالا شما از این کار در پی موارد زیر هستید: افزایش هوشیاری، افزایش انرژی یا یک حس سرخوشی.

به گزارش راوی امروز، «اما یک یا دو فنجان قهوه‌ای که مصرف می کنید می تواند مسئول اختلال در تعادل هورمونی تیروئید شما نیز باشد. اگر به مشکلات تیروئید مبتلا باشید باید توجه ویژه ای به مصرف کافئین هنگام مصرف داروهای مرتبط با این مشکلات داشته باشید.

آشنایی با عملکرد تیروئید

غده تیروئید یک اندام پروانه ای شکل و مسئول تولید هورمون هایی است که سوخت و ساز، یا روش استفاده بدن از انرژی را کنترل می کنند. این هورمون ها عملکردهای مختلفی مانند تنفس، ضربان قلب و دمای بدن را در بدن تنظیم می کنند.

اگر به کم کاری تیروئید مبتلا باشید، احتمالا ترکیبی از علائم زیر را تجربه می کنید:

– مشکلات خواب

– خستگی

– دشواری در تمرکز

– خشکی پوست و مو

– افسردگی

– حساسیت به دمای سرد

– قاعدگی های مکرر و سنگین

– دردهای مفصلی و عضلانی

از سوی دیگر، اگر به پرکاری تیروئید مبتلا باشید، احتمالا با ترکیبی از علائم زیر مواجه هستید:

– اضطراب

– تحریک‌پذیری یا بدخلقی

– عصبی بودن، بیش‌فعالی

– تعریق یا حساسیت به دماهای بالا

– لرزش دست

– ریزش مو

– قاعدگی های سبک یا از دست رفته

اگر پزشک برای مشکلات تیروئید شما دارو تجویز کرده است باید به مصرف موادی که می توانند با این داروها تداخل ایجاد کنند، از جمله کافئین، توجه داشته باشید.

کافئین در ترکیب با داروهای تیروئید می تواند مشکل ساز باشد

اگر به منظور درمان مشکلات تیروئید دارویی برای شما تجویز شده است، نوشیدن قهوه طی ۶۰ دقیقه پس از مصرف آن می تواند به کاهش جذب و اثر دارو منجر شود. اگر به کم کاری تیروئید مبتلا هستید، توجه به این نکته اهمیت ویژه ای دارد زیرا خستگی شدید ناشی از کمبود هورمون های تیروئید در بدن می تواند با شدت بیشتری احساس شود.

شما ممکن است در تلاش برای غلبه بر این شرایط و انجام فعالیت های روزانه خود قهوه بیشتری بنوشید که در نهایت به یک چرخه خستگی مزمن مرتبط با تیروئید منجر می شود. کافئین اضافه سطوح هورمون استرس کورتیزول در بدن را نیز افزایش می دهد و پیامدهایی همچون خستگی شدید و مغز مه آلود، مشکلات خواب و اضافه وزن را خواهد داشت.

پس اگر از مشکلات تیروئید رنج می برید یا نگران ابتلا به یکی از آنها هستید، نظارت بر میزان مصرف کافئین برای تقویت سلامت اهمیت دارد. برای افراد مبتلا به مشکلات تیروئید، کافئین کمتر می تواند به معنای انرژی بیشتر باشد.

منبع:ایسنا



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار