خانه » دانش و فناوری » کرونا چه ارتباطی با دمای هوا دارد؟
  • یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - 2025 5 January

دانش و فناوری // 14 می 2020  ,  10:53  // کد خبر : 52205
کرونا چه ارتباطی با دمای هوا دارد؟

همزمان با شیوع ویروس کرونا، مطالب زیادی در راستای ارتباط این ویروس با شرایط مختلف آب و هوایی منتشر شد که با واقعیت در تناقض بود؛ اما چقدر این ویروس با شرایط اقلیمی و دمای هوا ارتباط دارد.

به گزارش راوی امروز، از ابتدای شیوع ویروس کرونا، تحلیلهای متفاوتی از عملکرد این ویروس در شرایط آب و هوایی مختلف ارائه شد که هر کدام با عملکرد متفاوت کووید ۱۹ با ویروسهای هم خانواده‌اش نقض شد اما واقعاً این ویروس چقدر با شرایط اقلیمی و آب و هوایی در ارتباط است.

تاکنون مطالعات مختلفی درباره بررسی این ارتباط در نشریات علمی جهان صورت گرفته است و با توجه به اینکه عمر ویروس زیاد نیست و تجربه آزمایش آن در شرایط اقلیمی مختلف وجود نداشته هیچ کدام از تحقیقات صورت گرفته نتوانسه با درصد اثباتی بالای ۷۰ درباره عملکرد این ویروس در اقلیمها و آب و هواهای مختلف اظهار نظر کند.

اما اجماع نتیجه‌گیری‌ها در مقالات انجام شده نشان داده که گرمای هوا تنها می‌تواند اندکی از قدرت سرایت ویروس بکاهد و نباید این موضوع دستاویزی برای عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی بشود؛ متاسفانه با این استدلال برخی از ساکنان مناطق گرم کشور مانند اهواز نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بی‌توجهی کرده و حالا گرفتار این ویروس شده‌اند.

نشریه علمی Lancet Journals هم بر تأثیرات گرمای هوا بر قدرت انتقال ویروس کرونا مقالاتی منتشر کرده و مدعی اندک بودن تأثیرات گرمای هوا بوده است؛ شاید مناطق گرم و مرطوب نسبت به مناطق دیگر میزان کمتری با ویروس کرونا درگیر باشند اما به هیچ عنوان به معنای بی‌تأثیری ویروس در این مناطق نیست.

مطالعات انجام شده بر روی SARS-CoV-۱ نشان می‌دهد این ویروس در دمای بالا ناپایدار است اما این نتایج قابل تسری نیست و هنوز تحقیق جامع و قابل اتکایی برای کووید ۱۹ در شرایط هوایی مختلف انجام نشده است که قابل تعمیم و استناد باشد؛ چرا که با توجه به شکل رشد سرایت ویروس در کشورهای مختلف امکان اینگونه آزمایشات وجود ندارد مگر با ایجاد شرایط آزمایشگاهی که هنوز تحقیقات آن تکمیل نشده است.

ویروس کرونا ,

کویید ۱۹ در ۱۸۰ کشور جهان با شرایط آب و هوایی متفاوت، مشاهده شده‌است

کویید ۱۹ تاکنون در ۱۸۰ کشور جهان مشاهده شده و این کشورها، شرایط آب و هوایی متفاوتی داشته‌اند؛ در مقاله‌ای تحت عنوان” نقش شرایط اقلیمی در تدابیر اتخاذ شده برای کاهش COVID-۱۹” که توسط کمیته دانشجویی مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ترجمه شده به فراگیری این ویروس در کشورهایی مانند مالزی، فیلیپین، اندونزی و تایلند، بورکینافاسو، کنگو، پاناما و پاراگوئه اشاره شده است که به طور متوسط دمای بالاتر از ۲۵ درجه سانتی گراد دارند.

بنابراین در تمام جهان بر این نکته تأکید شده‌ که باید پروتکلهای بهداشتی را فارق از اینکه در کدام کشور یا شهر گرمسیر قرار داریم، رعایت کنیم.

منبع: تسنیم



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار