در این گزارش به معرفی و بررسی ۱۰ شبکه اجتماعی معتبر و محبوب در سال ۲۰۱۹ پرداختهایم.
به گزارش راوی امروز، سالها است که شبکههای اجتماعی به بخش جدایی ناپذیر زندگی خیل گستردهای از انسانها تبدیل شدهاند، شبکههای اجتماعی ارتباطات عمومی را متحول کردند و زندگی بسیاری از انسانها به واسطه شبکههای اجتماعی تغییر کرده است. ظهور شبکههای اجتماعی در عصری که تنها تماس تلفنی، پیامک و ایمیل راه ارتباط مردم از راه دور بود، مانند ترکشهای تاثیرگذار بمب اینترنت به جوامع پیشرفته دنیا وارد شد و راه خود را آرام آرام به تمامی کشورها باز کرد. شبکههای اجتماعی از همان ابتدا بسیار جذاب بودند، ارتباط انسانها از طریق اینترنت بسیار ارزان و سریع انجام میشد، قابلیت چت با چندین نفر تحت نظر یک پلتفرم و ارسال تصویر، ایموجی و فایل، امکان دوستی با دیگر کاربران، لایک کردن مطالب ارسالی، دنبال کردن دیگران و دهها قابلیت دیگر، از جمله مواردی بودند که شبکههای اجتماعی به مرور زمان وارد دنیای گفتوگوهای اینترنتی کاربران کردن و همین ویژگیهای جدید و متفاوت موجب شد تا کاربران، ساعتها پای شبکههای اجتماعی بنشینند، با افراد جدیدی آشنا شوند، دوستان بسیار خوبی پیدا کنند، حتی در بسیاری از همین موارد کاربران شغل جدیدی پیدا کردن و در نقطه مقابل گرفتار کلاهبرداریهای متعارف در شبکههای اجتماعی شدند. در هر صورت این فضای اینترنتی جذاب با تمام خوبیها و بدیها یکی از بزرگترین اتفاقات قرن جدید محسوب میشود که به لطف معجزه اینترنت به زندگی انسانها راه پیدا کرده است.
اما حالا با گذشت سالها، شبکههای اجتماعی بسیار بزرگتر، جامعتر، جذابتر و پرطرفدارتر شدهاند و به همین ترتیب اثرگذاری منفی آنها نیز افزایش پیدا کرده است، در حال حاضر شاید بتوان بیش از ۲۰ یا ۳۰ شبکه اجتماعی معروف و مشهور را نام برد که کاربران بسیاری دارند و اکثر آنها قابلیتهای منحصر به فردی را به کاربران خود ارائه میدهند. به همین جهت، با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۱۹، قصد داریم ۱۰ شبکه اجتماعی برتر سال را بر اساس محبوبیت، بروزرسانیهای جدید، امنیت، پایداری و کیفیت را معرفی و بررسی نماییم، اگر شما نیز از طرفداران شبکههای اجتماعی هستید، با ادامه این گزارش همراه ما باشید:
تیک تاک یکی از جدیدترین شبکههای اجتماعی در جهان محسوب میشود که تنها ۳ سال از آغاز کار آن گذشته، اما در همین سه سال به محبوبیت فراوانی دست یافته است. تیک تاک بر اساس ایده برنامه Vine ساخته شده، این برنامه تنها برای ساخت ویدئوهای کوتاه کمتر از ۱۰ ثانیه کاربرد دارد، تیک تاک نیز بر همین اساس، با افزودن تعداد بسیار زیادی ویژگی جدید، افکتهای مختلف، موسیقیهای جذاب، افزایش یا کاهش سرعت فیلم و دیگر موارد به شبکه اجتماعی خود، درواقع اپلیکیشنی تکامل یافتهتر نسبت به Vine است. در این شبکه اجتماعی تنها میتوان ویدئوهای کوتاه را به اشتراک گذاشت، اما همانطور که ذکر کردیم اضافه کردن موسیقی و افکتهای مختلف این ویدئوها را بسیار جذابتر از آنچه که هستند تبدیل میکنند، همچنین تیک تاک به محلی برای نمایش خلاقیت نسل جوان تبدیل شده است، خلاقیتی که باید در یک فیلم کوتاه چندثانیهای، موارد خندهدار، جالب یا مفهومی را برای مخاطبان به نمایش بگذارد.
ردیت یک شبکه اجتماعی خبر محور است، معمولا تمامی اخبار و شایعاتی که در هر حوزه منتشر میشود، منشا آن ردیت است. در این سایت که ظاهری ساده دارد، تمامی کاربران میتوانند جدیدترین خبری که از هر منبعی دریافت کردهاند را به اشتراک بگذارند، به همین ترتیب در طول هر ساعت، صدها خبر و شایعه جدید در ردیت منتشر میشود، کاربران نیز با توجه به علاقه خود به مسائل سیاسی، ورزشی، موسیقی، فیلم، بازیهای ویدئویی، علمی یا هر مورد دیگری، اخبار مربوط به آن حوزه را دنبال و پیگیری میکنند. اما به طبع در چنین سایتی بسیاری از کاربران با انتشار اخبار غیر رسمی و شایعه به دنبال مشهور شدن هستند، ردیت با سیستم امتیازدهی به خبرها با این مقوله مبارزه میکند، در واقع هر خبری بیشتر لایک شود، بیشتر دیده میشود و رسمی بودن آن بیشتر مورد تائید است، با این روش، این خود کاربران هستند که با لایک نکردن شایعات به عدم انتشار آنها کمک میکنند. برخی خدمات پیشرفته ردیت با اشتراک ماهیانه در دسترس قرار میگیرد.
ویبو یک شبکه اجتماعی چینی است که به عنوان نسخه آسیایی توییتر از آن یاد میشود، بسیاری از قابلیتهای ویبو به توییتر شبیه است و بیش از ۸۰% کاربران آن نیز چینی هستند. ویبو به عنوان یک منبع خبری برای شرق آسیا محسوب میشود و بسیاری از اخبار حوزه فناوری و موبایل شرکتهای چینی، ابتدا در این شبکه اجتماعی بارگذاری میشود. ویبو به علت حمایت چینیها، به یکی از پرکاربرترین شبکههای اجتماعی در جهان تبدیل شده است.
پینترست یکی از شبکههای اجتماعی محبوب در حوزه عکس به شمار میآید که از سال ۲۰۱۰ کار خود را آغاز کرده و با تغییر استراتژی خود، حالا به یک شبکه اجتماعی پرطرفدار تبدیل شده است. در این شبکه اجتماعی کاربران با ایجاد آلبومهای مختلف میتوانند بینهایت عکس آپلود کنند، این تصاویر میتواند در هر حوزهای و با هر موضوعی باشد. در حال حاضر میلیاردها عکس در پینترست آپلو شده که در دهها موضوع مختلف قابل استفاده هستند. شبکه اجتماعی پینترست به خصوص برای عکاسان بسیار جذاب است و این افراد میتوانند تصاویر خود را در آن بارگذاری کرده و با دیگر عکاسان به اشتراک بگذارند.
تامبلر یک شبکه اجتماعی بر پایه سیستم وبلاگ نویسی محبوب در دهه ۲۰۰۰ است، جایی که تمامی کاربران وبلاگهای خود را مدیریت میکنند و از وبلاگ دیگران نیز بهره میبرند. در تامبلر میتوان مانند یک وبلاگ، متنهای بلند و کوتاه نوشت، عکس، تصویر متحرک، ویدئو و صوت بارگذاری کرد، نسبت به مسائل روز واکنش نشان داد یا صفحه طرفداران یک هنرمند را تشکیل داد. در عین حال میتوان از وبلاگهای دیگران نیز استفاده کرد و مطالب آنها را نیز لایک کرد یا به اشتراک گذاشت. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد تامبلر دادن دامنه شخصی و ویژگی شخصیسازی وبلاگ کاربران است.
بیشتر بخوانید: چگونه با اعتیاد به شبکههای اجتماعی مقابله کنیم؟
با این ویژگی مانند یک وبلاگ واقعی اگر به کدهای HTML مسلط باشید میتوانید وبلاگ یا صفحه خود را به شکل دلخواه سفارشیسازی کنید. این شبکه اجتماعی میان نوجوان بسیار محبوب است، به این ترتیب از سال گذشته با سیاستهای جدید آن، انتشار تصاویر مستهجن در آن ممنوع شده و مطالب غیر اخلاقی گذشته نیز از سرورهای آن پاک شد.
اسنپچت یکی از محبوبترین شبکه اجتماعی در دنیا محسوب میشود، کاربران در اسنپچت میتوانند تصاویر و ویدئوهای خود را به اشتراک بگذارند، چیزی که اسنپچت را متفاوت میکند ویژگیهای مختلفی است که میتوان برروی تصاویر و ویدئوها اعمال کرد، دهها افکت، ویژگیهای واقعیت افزوده و حتی قابلیت نوشتن با فونتها و رنگهای جذاب برروی تصاویر و ویدئوها موجب شده تا اسنپچت محیطی فانتزی و رنگارنگ داشته باشد. البته همین محیط به دلیل ارسال تصاویر نامناسب آلوده شده و حتی به نوعی کاربرد آن را نیز تغییر داده است، در حال حاضر با توجه به محتواهای بارگذاری شده، اسنپچت یک شبکه اجتماعی بزرگسال محسوب میشود و برای کاربران زیر ۱۳ سال مناسب نیست و حتی اجازه ثبت نام را به نوجوانان و کودکان نمیدهد، در عین حال کودکان میتوانند از اپلیکیشن اسنپکیدز استفاده کنند که البته آن نیز با توجه به محتواهای ارسالی محیط جالبی ندارد. اسنپچت و اینستاگرام به عنوان منفیترین شبکههای اجتماعی از نظرتاثیر بر سلامت روانی کاربران (به خصوص کودکان، نوجوانان و جوانان) در جهان شناخته میشوند.
لینکدین را میتوان یک شبکه اجتماعی واقعی نامید، فضایی که برای حرفهایها ساخته شده و در آن خبری از خودنمایی جوانان و نوجوانان، عکسها و ویدئوهای نیمه برهنه، دوستیابی و وقت گذراندن نیست. لینکدین بر پایه کسبوکار تولید شده و کاربران آن افراد متخصص، کارآفرینان، مخترعین، کارجویان، استادان و افراد دارای دانش هستند، در این شبکه اجتماعی پروفایل شما حکم رزومه شما را دارد، بسیاری از شرکتها برای استخدام نیرو به سراغ لینکدین رفته و فرد مورد نظر خود را در این فضا پیدا میکنند، از طرفی در مصاحبههای حضوری نیز گاها پروفایل لینکدین شخص مورد نظر درخواست میشود که بسیاری از نکات و سابق کاری موجود در آن، به استخدام فرد کمک میکند.
فیسبوک به عنوان پرطرفدارترین شبکه اجتماعی در جهان، یکی از سایتهایی است عنوان “شبکه اجتماعی” با آن معنا پیدا میکند، فیسبوک محلی برای تمامی افراد با هر سطح دانش، سطح اجتماعی در هر نقطهای از جهان است. هر چند که طی سالهای اخیر کاربران این شبکه اجتماعی کاهش پیدا کرده است، اما هنوز هم فیسبوک بیشترین کاربر را در جهان دارد. البته مشکلات امنیتی به وجود آمده برای فیسبوک ضربه بزرگی به این شبکه اجتماعی زده، حفرههای امنیتی، فاش شدن اطلاعات کاربران و حتی فروش اطلاعات کاربران در جهت منافع سیاسی موجب شده تا بسیاری از کاربران این شبکه اجتماعی را ترک کرده و حتی دیگران را به تحریم فیسبوک تشویق کنند. به تازگی نیز دیدار مارک زاکربرگ مدیرعامل فیسبوک با برخی چهرههای سیاسی طرفدار ترامپ آنهم در حالی که یک سال به انتخابات بعدی ریاست جمهوری در آمریکا زمان مانده، خبرساز شده تا باز هم موج انتقادات از این شبکه اجتماعی گسترش پیدا کند.
در کنار کاهش کاربران فیسبوک، توییتر، اما روند مثبتی دارد، تقریبا تمامی سیاستمداران، هنرمندان، ورزشکاران و در مجموع سلبریتیها در توییتر فعال هستند و از طریق این شبکه اجتماعی مطالب روزانه خود را ارسال میکند، همچنین شرکتهای مختلف نیز در توییتر فعال هستند تا این شبکه اجتماعی بعد تجاری خود را نیز حفظ کند. در سالهای اخیر توییتر نسبت به فیسبوک مشکلات امنیتی کمتری داشته و ثبات بالا آن کاربران بیشتری را جذب کرده است. البته این شبکه اجتماعی در تصمیمی عجیب، ممنوعیت ارسال تصاویر مستهجن خود را برداشت و حالا هر نوع تصویر یا ویدئویی در این شبکه اجتماعی بارگذاری میشوند، تنها مراقبت توییتر از کاربران خود نسبت مطالب غیراخلاقی آن است که قبل از نمایششان، به کاربر اخطاری داده میشود، به این ترتیب، فضای توییتر نیز به شدت مسموم شده که برخلاف نام آن اصلا جنبه اجتماعی ندارد.
اینستاگرام دیگر نیازی به معرفی ندارد، این شبکه اجتماعی یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین اپلیکیشنهای دنیاست که هر روزه میلیونها تصویر و ویدئو در آن بارگذاری میشود. البته کاربران اینستاگرام بیشتر از فیسبوک نیستند، اما این شبکه اجتماعی کاربران فعالتری دارد و به واسطه فعالیت سلبریتیهای مطرح در آن، نسبت به دیگر شبکههای اجتماعی بیشتر مورد توجه است. اینستاگرام که فیسبوک مالک آن است چندین مورد امنیتی در سال ۲۰۱۹ داشت که به سرعت آنها را رفع کرد، این شبکه اجتماعی به ارسال تصاویر و ویدئوهای مستهجن حساس است و به سرعت این گونه مطالب و کاربرانی آنها را ارسال میکنند را حذف میکند. اینستاگرام به واسطه ساختار تصویر محور آن، جذابیت بیشتری نسبت به توییتر و فیسبوک دارد و این مورد برگ برنده اینستاگرام است.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه ها :