خانه » دانش و فناوری » 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
  • چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - 2025 8 January

دانش و فناوری // 3 ژانویه 2018  ,  09:24  // کد خبر : 12732
10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!

به احتمال زیاد وقتی اسم هک و هکرها به گوش شما می‌خورد احساس خطر می‌کنید، اما جالب است بدانید هکرها هم مرام خاص خود را دارند و در بین آن‌ها افراد خوب و بد پیدا می‌شود.

به گزارش راوی امروز، به احتمال زیاد وقتی اسم هک و هکرها به گوش شما می‌خورد احساس خطر می‌کنید، اما جالب است بدانید هکرها هم مرام خاص خود را دارند و در بین آن‌ها افراد خوب و بد پیدا می‌شود.
 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
هکرها به ۳ گروه اصلی تقسیم می‌شوند: گروه اول هکرهای کلاه‌ سفید هستند که هدف آن‌ها بالابردن سطح امنیت سیستم‌های دیجیتال است. گروه دوم را هکرهای کلاه خاکستری می‌نامیم، این هکرها علاقه‌ زیادی به هک دارند و برای تفریح هک می‌کنند. سومین و آخرین گروه نیز هکرهای کلاه سیاه هستند. از این گروه از هکرها باید برحذر باشید چرا که هدف آن‌ها چیزی به غیر از خرابکاری و نفوذ به سیستم‌های دیجیتال نیست. به همین‌ منظور خالی از لطف نیست اگر با هم نگاهی به فهرست ۱۰ هکر معروف دنیا داشته باشیم و ببینیم این هکرهای بزرگ در حال حاضر مشغول به چه کارهایی هستند.
۱. کوین میتنیک
 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
فهرست هکرهای معروف دنیا را با نامی شروع می‌کنیم که زمانی لرزه بر اندام مدیران شبکه‌های کامپیوتری می‌انداخت. در گذشته، وزارت دادگستری آمریکا کوین میتنیک (Kevin Mitnick) را به عنوان تحت‌ تعقیب‌ترین خلافکار کامپیوتری در دنیا می‌شناخت. داستان‌ هک‌های کوین میتنیک به اندازه‌ای هیجان ‌انگیز است که کتاب‌ها و فیلم‌های مختلفی از دوران خلاف‌کاری‌های دیجیتال وی ساخته شده است.

کوین‌ میتنیک چه کارهایی انجام داد:

وی پس از تحمل یک سال مجازات حبس برای هک کردن شبکه Digital Equipment Corporation با قرار سه سال تحت نظارت از زندان آزاد شد اما تا حدود ۲.۵ سال بعد مشغول به خرابکاری‌های رایانه‌ای بود. این هکر بزرگ در آن زمان توانست به شبکه سازمان دفاع ملی آمریکا نفوذ کند، سرقت اطلاعات شرکت‌های بزرگ تجاری نیز در پرونده هک‌های میتنیک به چشم می‌خورد.

کوین میتنیک اکنون مشغول چه کاری است:

کوین میتنیک در انتها به دلیل ارتکاب جرم‌های رایانه‌ای به ۵ سال زندان محکوم شد و پس از گذشت دوره محکومیت، آب توبه بر سر ریخت و شرکت مشاوره‌ امنیتی با نام میتنیک سکیوریتی کانسالتینگ (Mitnick Security Consulting) راه‌ انداخت و در حال حاضر در این شرکت خدمات مشاوره امنیتی می‌دهد.


جاناتان جیمز

 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
این هکر که در جوامع دیجیتال از وی با نام c0mrade یاد می‌شود داستان بسیار پرفراز و نشیب و البته غم‌انگیزی دارد. جیمز (Jonathan James) در دوران جوانی هک کردن را شروع کرد و توانست به چندین شبکه تجاری و دولتی نفوذ پیدا کند. این امر جیمز را در دوران جوانی راهی زندان کرد.

جاناتان جیمز چه کارهایی انجام داد:

جالب است بدانید جمیز توانسته بود به شبکه ناسا نفوذ پیدا کرده و اطلاعاتی با‌ارزش ۱.۷ میلیون دلار را استخراج کند. این اطلاعات به نحوه عمل‌کرد ایستگاه فضایی مربوط می‌شد. ناسا نیز چاره‌ای نداشت به جز اینکه شبکه داخلی خود را به مدت ۳ هفته کاملاً تعطیل کرده و دلایل نفوذ به این شبکه را پیدا کند. چنین فرآیندی حدود ۴۱ هزار دلار خرج بر روی دست ناسا گذاشت.

جاناتان جیمز اکنون مشغول چه کاری است:

در سال ۲۰۰۷ چندین شرکت بزرگ مورد حمله‌های خرابکارانه هکرها قرار گرفتند، جیمز علی‌رغم اینکه مدعی بود در این خرابکاری‌ها دست نداشته است اما باز هم به عنوان مظنون شناخته شد و تحت بازجویی قرار گرفت. یک سال بعد نیز جاناتان جیمز جوان در سن ۲۵ سالگی خودکشی کرد.


آلبرت گنزالس

 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
گنزالس (Albert Gonzalez)، فعالیت هکری خود را با رهبری گروهی تحت عنوان ShadowCrew شروع کرد. وی ید طولایی در سرقت اطلاعات کارت‌های اعتباری نیز داشت. سابقه هک و تبهکاری‌های گنزالس به همین‌جا ختم نمی‌شود و این هکر جعل پاسپورت، کارت‌های بیمه و همچنین شناسنامه را نیز در پرونده خود دارد.

آلبرت گنزالس چه کارهایی انجام داد:

گنزالس توانست در عرض ۲ سال چیزی بیشتر از ۱۷۰ میلیون شماره کارت اعتباری جمع‌آوری کند. سپس به بانک‌های اطلاعاتی تی‌جی‌ایکس کمپانی (TJX Companies) و هارتلند پی‌مِنت سیستمز (Heartland Payment Systems)، نفوذ کرده و تمامی شماره‌های کارت‌های اعتباری این شرکت‌ها را به سرقت ببرد.

آلبرت گنزالس اکنون مشغول چه کاری است:

کاملاً مشخص است چنین هکر نابکاری در حال آب خنک خوردن است. گنزالس به دلیل ارتکاب جرم‌های رایانه‌ای به ۲۰ سال زندان محکوم شده و تا سال ۲۰۲۵ روی آزادی را نخواهد دید.


کوین پولسِن

 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
در مجامع هکرها کوین پلسون (Kevin Poulsen)، با نام Dark Dante نیز شناخته می‌شود. پولسن شهرت زیادی در نفوذ به سیستم‌های مخابراتی دارد. جالب است بدانید پولسن موفق شد خط‌های یک ایستگاه رادیویی را هک کرده و خود را به عنوان برنده جایزه یک خودروی پورشه جا بزند. تمامی این فرایند تنها در ۱۵ دقیقه انجام شد و رسانه‌ها به پولسن لقب «هانیبال لِکتر دنیای کامپیوتر» دادند.

کوین پولسن چه کارهایی انجام داد:

پولسن با نفوذ به شبکه اف‌بی‌آی و سرقت اطلاعات این اداره برای خود دردسر درست کرد. در نهایت نیز پولسن در حین خرید در یک سوپرمارکت دستگیر و به ۵۱ ماه زندان و ۵۶ هزار دلار جریمه محکوم شد.

کوین پولسن اکنون مشغول چه کاری است:

پولسن پس از اتمام دوره محکومیت خود در سال ۱۹۹۵ از گذشته خود پشیمان شد و حرفه روزنامه‌نگاری را در پیش گرفت. این هکر خوش‌آوازه در حال حاضر به عنوان دبیر ارشد در نشریه معتبر وایِرد (Wired) فعالیت دارد.


گری مک‌کینون

 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
گفته می‌شود گری مک‌کینون (Gary McKinnon) هماهنگی بزرگترین هک نظامی دنیا را ترتیب داده است. وی در مجامع هکرها با نام Solo شناخته می‌شود.

گری مک‌کینون چه کارهایی انجام داد:

در یک بازه زمانی ۱۳ ماهه بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ مک‌کینون به صورت غیرمجاز توانست به ۹۷ کامپیوتر متعلق به ناسا و ارتش آمریکا دست پیدا کند. وی مدعی است هدف وی تنها دسترسی به اطلاعاتی بود که دولت آمریکا از انسان‌های فضایی و همچنین دسترسی به انرژی آزاد از مردم مخفی نگه‌ داشته است. اما این سکه روی دیگری نیز دارد و مقامات آمریکایی معتقد هستند وی فایل‌های مهم زیادی را پاک کرده و ۳۰۰ کامپیوتر را از کار انداخته و حدود ۷۰۰ هزار دلار خسارت وارد کرده است.

گری مک‌کینون اکنون مشغول چه کاری است:

مک‌کینون به لطف تبار اسکاتلندی خود و اینکه عملیات هک را خارج از بریتانیا انجام داده بود توانست تا سال ۲۰۰۵ از دست دولت آمریکا در امان باشد. در این سال دولت آمریکا تقاضای استرداد مک‌کینون را به انگلیس داد، اما ترزا مِی (Theresa May)، نخست وزیر بریتانیا به دلیل بیماری سخت‌ مک‌کینون، از استرداد وی‌ سرباز زد و مدعی شد این کار مغایر با حقوق بشر است.


رابرت تاپان موریس (Robert Tappan Morris)

 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
پدر رابرت تاپان موریس دانشمند علوم کامپیوتری در آزمایشگاه بِل (Bell Labs)، بود و پس از مدتی نیز مشغول به خدمت در ان‌اس‌ای شد. رابرت تاپان موریس دانش کامپیوتری را از پدر فرا گرفت و توانست اولین کرم‌رایانه‌ای دنیا را بسازد.

رابرت تاپان موریس چه کارهایی انجام داد:

در سال ۱۹۸۸ زمانی که موریس دانشجوی دانشگاه کورنِل (Cornell)، بود کرم موریس را ساخت. این کرم‌ رایانه‌ای سرعت کامپیوترها را بسیار کند می‌کرد و توانست عملاً‌ چیزی بیشتر از ۶ هزار کامپیوتر را از کار بیاندازد.

رابرت تاپان موریس اکنون مشغول چه کاری است:

در سال ۱۹۸۹ موریس به دلیل خرابکاری‌های رایانه‌ای به ۳ سال مجازات تعلیقی، ۴۰۰ ساعت خدمت در شهرداری و پرداخت ۱۰۰۰۰ دلار جریمه نقدی محکوم شد. دوران خرابکاری‌های موریس در همین جا خاتمه پیدا کرد و در آینده شاهد فعالیت‌های مثبت موریس مانند راه‌اندازی شرکت وای کامبینِیتور (Y Combinator)، بودیم. موریس اکنون بر کرسی استادی در انستیتو فناوری ماساچوست نشسته است.


لوید بلانکشیپ

 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
لوید بلانکشیپ (Loyd Blankenship) که هکرها وی را با نام The Mentor می‌شناسند از ریش‌سفید‌های دنیای هک و نفوذ به شبکه‌های کامپیوتری است. وی در حدود سال‌های ۱۹۷۰ حضور پررنگی در دنیای هک داشت و یکی از اعضای شناخته شده گروه معروف LOD به‌حساب می‌آمد.

لوید بلانکشیپ چه کارهایی انجام داد:

بلانکشیپ در سال ۱۹۸۶ به دلیل هک‌های مختلف بازداشت شد و مقاله‌‌ای را با نام آخرین گفتارهای استاد (Mentor’s Last Words0)، منتشر کرد. این مقاله به‌نوعی سنگ‌زیربنای فرهنگ هکرها به حساب می‌آید.

لوید بلانکشیپ اکنون مشغول چه کاری است:

بللانکشیپ در سال ۱۹۸۹ از جانب شرکت بازی سازی استیو جکسون برای ساخت بازی GURPS Cyberpunk استخدام شد و یک سال بعد سازمان مخفی آمریکا به منزل وی حمله کرد و اطلاعات این بازی را مصادره نمود. این سازمان اعتقاد داشت دستورالعمل‌های این بازی را به عنوان راهنمایی برای هکرها می‌دانست. در نتیجه بلانکشیپ عطای هکر بودن را به لقایش بخشید و از آن زمان به موسیقی و ساخت بازی‌های کامپیوتری به صورت آزادکار روی آورده است.


جولیان اَسِنج

 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
جولیان (Julian Assange)، هک را از ۱۶ سالگی با نام کاربری Mendax، شروع کرد و پس از گذشت ۴ سال توانست به شبکه‌های شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی مختلفی نفوذ کند. پنتاگون، ناسا، لاکهید‌ مارتین، سیتی‌بانک و دانشگاه استنفورد را می‌توان از مراکز مهمی دانست که اسنج موفق به هک آن‌ها شده بود.

جولیان اسنج چه کارهایی انجام داد:

اسنج در سال ۲۰۰۶ ویکی‌لیکس را به عنوان پایگاهی برای انتشار اسناد و اخبار محرمانه و غیرقابل انتشار راه‌اندازی کرد. ایالات متحده آمریکا نیز در سال ۲۰۱۰ بر علیه اسنج دادخواستی را تنظیم و وی را با استناد به قانون ۱۹۱۷ این کشور متهم به جاسوسی کرده است.

جولیان اسنج اکنون مشغول چه کارهایی است:

شوربختانه باید گفت جولیان اسنج روزگار خوبی را سپری نمی‌کند و از ترس بازگردانده شدن به آمریکا و محاکمه در سفارت اکوآدور در انگلیس زندگی می‌کند.


گوسیفر ۲.۰

 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
در این قسمت به اسم هکری رسیدیم که تنها نام وی بر سرزبان‌هاست و کسی واقعاً نمی‌داند گوسیفر ۲.۰ (Guccifer 2.0) کیست. به این ترتیب ممکن است گوسیفر ۲.۰ یک فرد باشد یا با گروهی از هکرها طرف باشیم. جالب است بدانید نام گوسیفر ۲.۰ از نام گوسیفر که هکری رومانیایی تبار از آن استفاده می‌کرده است اقتباس شده. این هکر رومانیایی ید طولایی در حمله به شبکه‌های مهم نظامی و دولتی آمریکا دارد.

گوسیفر ۲.۰ چه کارهایی انجام داد:

در جریان انتخابات ۲۰۱۶ ریاست جمهوری آمریکا، شبکه گردهمایی ملی دموکرات‌ها هک شد و شاهد انتشار هزاران سند در ویکی‌لیکس و سایر وب‌سایت‌ها بودیم. عده زیادی بر این باور هستند که سازمان جاسوسی روسیه از نام گوسیفر ۲.۰ برای سرپوش گذاشتن بر روی اقدام‌های خود استفاده کرده است اما گوسیفر ۲.۰ در مصاحبه‌ای که با نشریه وایس (Vice)، انجام داد مدعی شد که هیچ ارتباطی با روسیه ندارد و وی رومانیایی تبار است.

گوسیفر ۲.۰ اکنون مشغول چه کارهایی است:

دقیقاً بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا گوسیفر ۲.۰ ناپدید شد و همان‌گونه که اشاره شد تنها یک بار در ژانویه ۲۰۱۷ طی مصاحبه‌ای با نشریه وایس ارتباط خود با سازمان‌های جاسوسی روسیه را کتمان کرده است.


انانیموس

 10 هکر مشهور دنیا را بشناسید!
در این قسمت با معروف ترین‌ هکرهای دنیا طرف هستیم که البته هویتی رمزآلود دارند. انانیموس (Anonymous) گروهی از هکرها هستند که عملیاتی غیرمتمرکز و سازمان‌دهی بدون سلسله‌ مراتب دارند. در نتیجه عملاً می‌توان گفت هر کسی می‌تواند در قالب انانیموس شروع به هک کند.

انانیموس چه کارهایی انجام داد:

این گروه از زمان ایجاد خود در سال ۲۰۰۳ تاکنون پایگاه‌های مهمی مانند آمازون، پی‌پال، سونی، کلیسای وستبورو باپتیست (Westboro Baptist Church)، کلیسای ساینتولوژی (Church of Scientology)، قسمت‌هایی از دارک وب، دولت استرالیا، هندوستان، سوریه، آمریکا و چندین مرکز معتبر دیگر را هدف قرار داده است.

انانیموس اکنون مشغول چه کارهایی است:

این گروه همچنان به فعالیت‌های هکری خود ادامه می‌دهد و از سال ۲۰۱۱ تاکنون دو گروه مهم‌ LulzSec و AntiSec از انانیموس منشعب شده‌اند.

در این قسمت به پایان فهرست ۱۰ هکر معروف دنیا رسیدیم، در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم به دنیای رمزآلود هکرها علاقه‌ دارید و نکته‌ای در ذهن شماست، ما و سایر کاربران را در قسمت نظرات باخبر سازید.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار