رضایت از ظاهر پدیدهای است که این روزها در جامعه ایرانی مفقودالاثر است و از کمدرآمدترین قشر جامعه تا دهک اول درآمدی با آن دست و پنجه نرم میکنند.
رضایت از ظاهر پدیدهای است که این روزها در جامعه ایرانی مفقودالاثر است و از کمدرآمدترین قشر جامعه تا دهک اول درآمدی با آن دست و پنجه نرم میکنند.
به گزارش راوی امروز، فقدان رضایت از بدن در بین ایرانیان آمار جراحیهای زیبایی را در کشور به طور خیرهکنندهای بالا برده است؛ طبق آمار منتشر شده از سوی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی جهان در بین ۱۹۵ کشور در دنیا ایران در رتبه بیستم عملهای زیبایی ایستادهاست.
به واسطه ژنتیک و فک کوچک نژاد ایرانی که موجب شده است بینی آن بزرگتر نشان دادهشود این عضو حیاتی برای صورت به اولین هدف جراحیهای زیبایی در کشور بدل شدهاست و همزمان با هجوم سیلی از متقاضیان برای عمل زیبایی بینی در سالهای اخیر، کلینیکهای زیبایی مثل قارچ از زمین سردرآوردند.
کلینیکهایی که هزینه جراحی بینی را روز به روز بالاتر میبرند و متقاضیانی که افزایش هزینههای عملهای زیبایی آنها را از رفتن به زیر تیغ جراحان منصرف نمیکند.
در سالهای ابتدایی دهه ۹۰ هزینه جراحیهای زیبایی بینی حداکثر به ده میلیون تومان میرسید، این روزها اما ارزانترین جراحان نیز حاضر به جراحی با چنین مبلغی نمیشوند و نرخ جراحی زیبایی بینی در کلینیکها به ۵۰ میلیون تومان رسیده است.
پرونده جراحی زیبایی اما به این عضو حیاتی خلاصه نمیشود و کلینیکهای زیبایی با ارائه روزافزون پیشنهادهایی برای جراحی زیبایی حسابهای بانکیشان را پرپول و جیب مشتریان را خالی میکنند؛ جراحی زیبایی چشم، زاویه دهی و زیبایی فک، جراحی زیبایی گوش، جراحی رفع غبغب، گونه گذاری و جراحی لیفت گردن علاوه بر جراحی زیبایی بینی جزء پرطرفدارترین جراحی های زیبایی در جامعه ایرانی هستند.
در حالی که عمل زیبایی بینی جزء گرانترین و رایجترین عملهای زیبایی در بین مردم ایران است اما سایر عملهای زیبایی نامبرده شده نیز با قیمتهای پایینی انجام نمیشوند؛ بررسیهای به عمل آمده از کلینیکهای زیبایی حاکی از آن است که حداقل هزینه برای انجام یکی از جراحیهای زیبایی در این کلینیکها ۱۰ میلیون تومان است و سقف قیمتی نیز برای آنها در نظر گرفته نشده است!
سعید معدنی، جامعهشناس در پاسخ به این پرسش که چرا افراد به عملهای زیبایی روی میآورند؛ گفت: ما در جهانی زندگی میکنیم که بدن بسیار حائز اهمیت است و شاید در گذشته بدن انقدر اهمیت نداشته است و زیبایی بدن و تناسب اندام و حفظ آن در بین توده مردم چندان مهم نبوده است و در نتیجه قدیمیها کمتر دکتر میرفتند و از بدن خود مراقبت میکردند و کمتر به خود میرسیدند و حتی بعضی از مادران در گذشته زایمانهای متعددی داشتهاند و در نتیجه میتوان گفت در گذشته بدن به عنوان یک پدیده در نظر گرفته نمیشد.
معدنی در ادامه افزود: در جهان مدرن اما این بدن ارزشمند شده است و آن را مدیریت میکنند و زیبایی ظاهر و زیبایی بدن برای جامعه حائز اهمیت شده است و این مدیریت بدن شامل ورزش و حفط تناسب اندام، کنترل تغذیه و جراحی میشود.
وی در ادامه گفت: اینها پدیدههای نوینی هستند که در صد سال اخیر در جهان از جمله در ایران باب شده است و اقبال به آنها در نیم قرن اخیر افزایش یافته است؛ عمل زیبایی یکی از راههای مدیریت بدن است که برخی از افراد با آن به صورت افراط گونه برخورد میکنند و اینکار را منفی تلقی میکنند اما برخی بر این باورند که مزایایی نیز دارد و شامل نکات مثبتی نیز میشود.
این جامعهشناس در ادامه افزود: فرض بگیریم که در ایران جراحی بینی رایج بوده است اما زمانی که جراحی بینی انجام می شود افراد به سمت سایر جراحیهای زیبایی تمایل بیشتری پیدا میکنند و گفته میشود که جراحی های زیبایی به نوعی اعتیاد آور است و تتو بدن نیز ویژگی مشابهی با جراحیهای زیبایی دارد.
چرا اقشار کمدرآمد جامعه دست به جراحیهای زیبایی میزنند؟
معدنی در ادامه گفت: اما بخشی از این موضوع که چرا خانوادههای محروم و سطح پایین نیز حاضر هستند وام بانکی بگیرند و به طور فرض دختر خود را در عمل جراحی بینی یاری کنند به این موضوع برمیگردد که احساس میکنند دختر و یا پسرشان از یک نازیبایی رنج میبرد و به این باور میرسند که شاید فرزندشان با یک عمل زیبایی اعتماد به نفس خود را بازیابد و در بین دوستانش خجالت نکشد و بخشی از آن نیز به چشم و هم چشمی باز میگردد به این معنا که زمانی که دوستان، همکاران و اقوام عمل جراحی بینی انجام دادهاند و این فرد احساس میکند که بینی نامناسبی دارد دست به چنین کاری میزند.
دیدگاه ها :