این روزها خیلی از زوج ها در تکاپوی آماده سازی مقدمات زندگی خود هستند، بهترین موقعیت برای محاسبه میانگین کلی از هزینه های تهیه جهیزیه به نظر می رسد. اینکه لوازم ضروری جهیزیه چقدر خرج روی دست تان بگذارد در نهایت به انتخاب های خودتان بستگی دارد، اما میانگینی که ما به آن رسیده ایم چیزی بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان است.
یخچال فریزر؛ از دو تا ۳۰ میلیون تومان
اولین هزینه تکمیل آشپزخانه ها، خرید یخچال فریزر است. بازه قیمت عجیب مدل های ساید بای ساید یخچال فریزر برای خیلی ها سوار برانگیز است؛ از ساید بای سایدهای ۳۰ میلیون تومانی تا یخچال فریزرهای ساده که بین دو تا سه میلیون تومان قیمت دارند در بازار موجود است. دختر خانمی که به تازگی هفت خوان تهیه جهیزیه را پشت سر گذاشته می گوید برای یک یخچال فریزر دو در ال جی، چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه کرده و با اینکه یخ ساز قفسه بندی این یخچال فریزر از معایب آن است اما به طور کلی از عملکرد و ظرفیت این وسیله راضی است.
مورد بعدی که با خبرنگار ما گفت و گو می کند می گوید به خاطر محدودیت های مالی یخچال فریزر را از برندهای داخلی تهیه و تنها بابت یک مدل یخچال فریزر اسنوا دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان پرداخت کرده است. از طرفی مورد سوم می گوید یخچال فریزر برایش یکی از مهم ترین قسمت های آشپزخانه است و بابت خرید یک ساید بای ساید مجهز ال جی ۱۵ میلیون تومان هزینه کرده است. اگر اهل لوکس گرایی باشید اما انتخاب های شما می تواند ساید بای ساید خاص باشد که قیمت آنها گاهی تا ۲۹ میلیون تومان هم پیش می رود. یکی از این یخچال فریزرها تمام استیل و تمام تاچ است که قابلیت اتصال به اینترنت از طریق WiFi را هم دارد.
گاز؛ ۶۰۰ هزار تومانی بخریم یا ۱۵ میلیونی؟
اولین چیزی که وقتی به جهیزیه های مختلف سر می زنیم توجه مان را جلب می کند، تعدد گازهای مبله ایرانی بین سرویس های آشپزخانه است. به نظر می رسد که گازهای محبوب ایرانی امتحان خود را پس داده اند. از طرفی موج خرید گازهای رومیزی و ماکروویو هم باعث شده که اکثر متقاضیان کار خود را با یک مدل مبله میان رده راه بیندازند. اولین عروس خانم می گوید با داشتن یک ماکروویو مجهز و فر رومیزی، به یک مدل ارزان قیمت جهان افروز بدون فر بسنده کرده و بابت آن ۶۰۰ هزار تومان پرداخته و از عملکرد آن کاملا راضی است.
مدل های پرفروش تکنوگاز هم بین ۸۰۰ تا ۲ میلیون تومان قیمت دارند. لوفرا اما یک گاز مبله ۱۵ میلیون تومانی تولید کرده است که دارای بدنه تمام استیل، یک فر برقی با ۹ برنامه و گریل و جوجه گردان است. اگر هم اهل گازهای رومیزی و توکار هستید، میانگین هزینه شما بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان خواهدبود. برای مثال اخوان، اجاق گازهای پنج شعله با ظاهری زیبا طراحی و با قیمت ۵۲۰ هزار تومان عرضه کرده است این در حالی است که داتیس یک گاز صفحه ای لمسی را با قیمت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای فروش گذاشته است.
ماشین لباس شویی؛ یک انتخاب مناسب سه میلیون تومانی
انتخاب لباس شویی انگار بین اکثر زوج های ایرانی یک انتخاب بین سه تا چهار میلیون تومانی است. برندهای محبوبی مثل بوش، ال جی و سامسونگ محصولات خوبی را برای کاربران شان با قیمتی بین دو تا پنج میلیون تومان فراهم کرده اند.
عروس خانمی که با ما گفت و گو کرده می گوید برای یک لباس شویی ال جی دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان پرداخت کرده و می گوید این لباس شویی فاکتورهایی که برایش هنگام خرید مهم بودند، مثل خشک کن و برنامه های متنوع شست و شو را ساپورت می کند. از طرفی خریدار بعدی می گوید یکی از مدل های خاص بوش را بهترین مدل حال حاضر بازار می داند و برای خریدش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه کرده است. برنامه های متنوع شست و شو و مصرف پایین انرژی از مهم ترین فاکتورهای این خریدار بوده است.
به بازار اما اگر سری بزنید با محصولاتی مثل بکو مواجه خواهید شد که با ۱۶ برنامه شست و شو و قدرت ۱۴۰۰ دور در دقیقه ۱۰ میلیون تومان قیمت گذاری شده اند. البته سامسونگ هم مدلی با قیمت حدود هفت میلیون تومان وارد بازار کرده که علاوه بر ویژگی تمام اتوماتیک بودن، توانایی کنترل از راه دور با گوشی موبایل را دارد.
ماشین ظرف شویی؛ یک میلیون تومان، پنج میلیون تومان
حالا که مدتی است ماشین ظرف شویی پای ثابت لوازم آشپزخانه ها شده است، بد نیست سری به قیمت مدل های مختلف این وسیله بزنیم. خیلی از زوج ها، به خرید مدل های رومیزی ظرف شویی شش تا هشت نفره بسنده می کنند. این مدل ها هم بسته به برندشان معمولا بین یک تا دو میلیون تومان قیمت دارند.
یک از کاربران می گوید برای خرید یک مدل هشت نفره رومیزی، یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان هزینه کرده است و مشکل اصلی برایش وقتی ایجاد می شود که مهمان دعوت می کند. از طرفی محبوبیت مدل های شش نفره رومیزی بوش هم که بین یک میلیون و ۷۰۰ تا دو میلیون تومان ارزش دارند، کم نیست.
از سویی خریدار دیگری می گوید: «خرید مدل های رومیزی اشتباه است. امروزه برندهای معتبری مثل ال جی، ظرف شویی های ۱۴ نفره ای مثل KD- E702NT تولید کرده اند که امکانات قابل قبولی هم دارند.»
مدل های پرفروش ماشین ظرف شویی های ۱۴ نفره بوش، زیمنس و الکترولوکس هم عموما بین سه تا پنج میلیون قیمت دارند. ظرفیت بالا و تنوع برنامه های شست و شو، مهم ترین فاکتور انتخاب ۱۴ نفره ها هستند.
ماکروویو؛ ۷۰۰ هزار تومانی ها و دو میلیون تومانی ها
زوجی می گویند برای خرید ماکروویو تنها ۷۰۰ هزار تومان هزینه کرده اند؛ محصولی از سایر انتخاب شان بوده و هم امکانات اولیه لازم را دارد اما خریدار دیگری هست که اعتقاد دارد ماکروویو باید حتما سولاردارم باشد. آن هم در شرایطی که می توان مدل های بزرگ اما معمولی را حدود یک تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خرید. منوی پخت کامل، فر و جوجه گردان انتخاب های مناسبی موقع خرید مایکروویو هستند.
خرده ریزهایی که خبر نمی کنند؛ بین ۱۰ تا بیست میلیون تومان
داستان خرید جهیزیه تمام نشده است. بعد از خرید یخچال، گاز، ماشین لباس شویی و ظرف شویی و ماکروویو با لیست سرسام آور دیگری رو به رو می شوید که به طور میانگین می تواند حدود ۱۰ میلیون تومان دیگر خرج روی دست تان بگذارد. کتری و قوری یا چایی ساز با میانگین ۴۰۰ هزار تومان، سرویس های قابلمه چدنی، سرامیکی و… با چیزی حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان و سرویس چینی و قاشق و چنگال بین یک تا چهار میلیون تومان دومین هزینه های ضروری به شمار می روند. از طرفی به لوازمی مثل غذاساز، چرخ گوشت، سرخ کن، پلوپز و جارو شارژی می رسیم که برای هرکدام به طور میانگین باید ۷۰۰ هزار، ۴۰۰ هزار، ۳۵۰ هزار و ۲۵۰هزار و ۳۰۰ هزار تومان کنار گذاشته باشیم. سرویس چاقو و ظروف حبوبات هم بسته به برندی که انتخاب می کنید بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان خرج روی دست شما می گذارند.
آبمیوه گیری، بخارشوی و توستر هم خرج های با اهمیت پایین تر به حساب می ایند که هرکدام به نوبه خود هزینه های تازه ای هستند. برای مثال آب میوه گیری های ایرانی پارس خزر بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان قیمت دارند اما مدل های خارجی تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم پیش می روند. برای توستر، آون توستر یا ساندویچ ساز هم باید به طور میانگین ۲۰۰ هزار تومان دیگر کنار بگذارید.
برای تهیه بخارشوی هم باید گفت اگرچه برند کرشر، مدل SV7 را با چیزی حدود سه میلیون تومان در چنته دارد اما مدل های ارزان تری مثل SC100 دلونگی با ۷۰۰ هزار تومان قیمت هم انتخاب های مناسبی به نظر می رسند.
البته از آشپزخانه هم که بیرون بیاییم، خرج های تازه ای به لیست مان اضافه می شود، جاروبرقی نیاز مهم هر خانه تازه ای است که برای تهیه آن بین ۵۰۰ هزار تا دو میلیون تومانی باید هزینه کرد. هزینه هایی مثل اتو بخار، با میانگین قیمت خرید ۷۰۰ هزار تومان، تلویزیون های LCD یا LED با قیمتی بین دو تا ۱۵ میلیون تومان و… هم مخارج دیگری هستند که باید برای شروع یک زندگی تازه هزینه کنیم.
دیدگاه ها :