طبق اعلام سخنگوی دستگاه قضا، نام سلطان سکه که چندی پیش دستگیر شده بود، حمید مظلومین است؛ احتمالا او همان فردی است که در حراجی سکه تمام سکه ها را می خرید.
سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ در جمع خبرنگاران در همین ارتباط گفته بود: فردی که معروف به سلطان سکه بود و سال 96 حدود 2 تن سکه را از سطح بازار جمع کرده بود، دستگیر شد.
وی ادامه داد: این فرد 58ساله که در عملیات پلیس دستگیر شد، به افراد و نوچههای خود دستور داده بود در بازار تهران بهراه افتاده و بدون توجه به قیمت روز سکه، تمام سکههای موجود را بخرند تا در روزهای آینده خودش تعیین کننده نرخ سکه باشد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: این فرد پیش از این هم بهعنوان دلال سکه دستگیر شده بود. او با پسرش در این زمینه همکاری میکرده است که در حال حاضر پسرش با قید ضمانت آزاد است. شخصی که سرکرده معاملات فردایی در بازار تهران بوده، بهعنوان نوچه این فرد فعالیت میکرده است.
اعلام خبر دستگیری سلطان سکه ما را یاد یکی از مشتریان پای ثابت حراج سکه در بانک کارگشایی انداخت؛ آذرماه سال گذشته در خبری شد بود که فردی با نام «م» تمام سکههای حراج بانک مرکزی را میخرد.
این فرد البته شخصاً در حراجها حضور نداشت ولی با دلالهایی که در سالن حراج مأمور کرده بود، با یک کارت بانکی تمام سکهها را میخرید.
بعد از اعلام خبر دستگیری سلطان سکه از سوی نیروی انتظامی این سؤال مطرح میشود که؛ آیا سلطان سکه همان آقای «م» است؟
صبحت های دیروز اژه ای سخنگوی دستگاه قضا ما را مطمئن کرد که سلطان سکه همان فردی است که در زمان برگزاری حراج سکه از سوی بانک مرکزی، اکثر سکه ها را به واسطه نوچه های خود خریداری می کرد.
اژه ای در همین ارتباط گفته است: این مسئله را در سال 91 و 92 داشتیم و الان هم اتفاق افتاده که چگونگی آن قابل تحقیق است. افرادی در بازار که نه صراف هستند و نه کارشان این است، در خرید و فروش عمده ارز دخالت داشتند و به صورت بسیار گسترده و عمده سکه خرید و فروش می کردند. برخی از اینها بر اساس تحقیقات میدانی که اواخر سال گذشته شروع شد، به افرادی برخوردند که دیدند اینها در بازار صرافی ندارند اما مبالغ سنگینی را در طول شبانه روز و هفته خرید و فروش می کنند و در ورود و خروج ارز و سکه نقش دارند.
وی افزود: برخی از اینها با حکم قضایی و توسط نیروی انتظامی دستگیر شدند. برخی از اینها ادعا میکنند با هماهنگی بانک مرکزی و برای کنترل بازار ارزها را خرید و فروش میکردند یا وارد یا خارج می کردند. اینکه این مسئله چقدر مورد تایید است هنوز معلوم نیست؟ متاسفانه در سال های 91 و 92 هم افرادی دستگیر شدند. از جمله کسی که در همین موضوع هم دستگیر شده و نیروی انتظامی گفته دو تن سکه داشته است.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: این فرد حمید مظلومین و پسرش محمدرضا مظلومین نام دارد که آن موقع هم دستگیر شدند و حکم گرفتند و رسماً بانک مرکزی به دادسرا و دادگاه گفتند اینها با نظر و هماهنگی ما بوده است و ما این دلارها را در اختیارشان قرار دادیم. با آن توضیحی که آن زمان نماینده مرکزی و حراست دادند، دادگاه اعلام کرد که جرمی از این بابت مرتکب نشدند.
مسئولان وقت بانک مرکزی باید پاسخ دهند که چطور می شود یک نفر از رانت های میلیاردی استفاده کند آنهم به بهانه تنظیم بازار و مدیریت قیمت!
آیا تعداد صرافان مجوز دار و البته صرافی های بانک ها از اطمینان کافی برای انجام این ماموریت برخوردار نبودند که مدیران وقت بانک مرکزی از افرادی با سابقه مظلومین ها کمک گرفته اند؟
البته این سوال اساسی مطرح است که چطور مظلومین ها توانسته اند به بانک مرکزی در مدیریت قیمت ها و تنظیم بازار کمک کنند که الان کار بازار و البته خود این افراد به اینجا رسیده است؟
دیدگاه ها :