طرح غربالگری شنوایی نوزادان در سه مرکز بهداشت شهر پیشوا اجرا می شود.
به گزارش راوی امروز، رییس اداره بهزیستی شهرستان پیشوا با اعلام خبر فوق افزود: یکی از حواس برتر ما انسان ها شنوایی است و افرادی که از حس شنوایی محرومند، این محرومیت منجر به آن می شود که بسیاری از تجربیات فردی و اجتماعی را از دست بدهند، تا بدان جا که ممکن است در راه رسیدن به اهداف و موفقیت با موانع بسیاری زیادی دست و پنجه نرم کنند.
حمید اسماعیلی بیان داشت: ازمنظر دیگر تکلم و گفتار نیز بدون شنیدن ایجاد نمی شود که به همین دلیل است کودکان و افراد ناشنوا قادر به تکلم نیستند.
رییس اداره بهزیستی شهرستان پیشوا تصریح کرد: برابر آمارسازمان جهانی بهداشت حدود یکصد و ۲۰ میلیون نفر در دنیا به نوعی از ناشنوایی مبتلا هستند، این در صورتی است که بیش از نیمی از ناشنوایی ها قابل پیشگیری می باشند.
وی گفت: درصد بسیاری از آحاد مردم آگاهی بسیار کمی نسبت به عواقب ناشنوایی و همچنین روش های پیشگیری سالم و درمان آن دارند و آمارهای تخمینی سازمان بهزیستی اشاره به آن دارد که حدود ده درصد از جمعیت کشور را معلولان تشکیل می دهند که از این تعداد شانزده و دو دهم درصد یعنی چهار صدو ۷۰ هزار نفر را جمعیت معلولان دارای اختلالات شنوایی و گفتاری هستند.
رییس اداره بهزیستی شهرستان پیشوا اظهار داشت: از هر یک هزار کودک متولد شده در ایران بین پنج تا شش کودک دچار اختلال شنوایی می شوند و این آمارها اهمیت مسئله غربالگری در کودکان را در بدو تولد بیش از بیش نشان می دهد که بسیاری از تحقیقات علت نیمی از ناشنوایی های شدید را در دوران کودکی عوامل ژنتیکی می دانند.
حمید اسماعیلی افزود: عوامل دیگری، ناشنوایی را موجب می شوند که به آن ها،عوامل اکتسابی گفته می شوند و حدود نیمی از ناشنوایی را در بر می گیرند که از جمله ی می توان به کمبود اکسیژن در حین تولد، طولانی شدن زمان زایمان ، عفونت مادر در زمان بارداری مانند سرخچه، ویروس سیتومگال و عفونت در کودک مانند مننژیت، یرقان، زردی سرخک و استفاده مادر از برخی داروها در دوران بارداری مانند مصرف برخی آنتی بیوتیک ها مثل استرپتومایسین، سالیسیلات، کلرومین اشاره کرد که موجب ناشنوایی می شوند.
وی در تشریح علت دیگر ناشنوایی ها گفت: دسته دیگرعلت ها، عوامل ناشناخته ای هستند که حدود بیست و پنج درصد از ناشنوایی ها را شامل می شوند که علل ناشنوایی هر چه که باشد می تواند مسائل فراوانی را از دیدگاه آموزشی، عاطفی و روحی برای کودک ایجاد کند.
رییس اداره بهزیستی شهرستان پیشوا در ادامه اظهار داشت: اگر مشکلات شنوایی را زیر ۳ ماهگی تشخیص و قبل ازشش ماهگی درمان کنیم می شود که از بسیاری از مشکلات و عواقب در پی آن را پیشگیری کنیم، چرا که کم شنوایی در کودکان وضعیتی پنهان است.و هدف غربالگری کشف هر چه زودتر ناشنوایی و کم شنوایی در نوزادان است.
این مسئول اظهار داشت: می بایست تا سه ماهگی کودک به تشخیص ناشنوایی و یا کم شنوایی برسیم و تا شش ماهگی مداخلات لازم را برای کودک مشکل دار شروع کرده باشیم.
رییس اداره بهزیستی شهرستان پیشوا گفت: آزمون های فیزیولوژیک و الکترو فیزولوژیک که از جمله مهم ترین آنها O.A.E و A.A.B.R هستند و بدون دخالت نوزاد سیستم شنوایی او را مورد غربال و سنجش قرار می دهند،اما باید توجه کنیم که غربالگری به هیچ عنوان رویکرد تشخیصی نیست. در این روش افرادی که غربال می شونداگر قبول شوند سالم از نظر شنوایی اند و اگر رد شوند نیازمند ارزیابی جامع هستند.
وی در خصوص غربالگری شنوایی در نوزادان بیان کرد:غربالگری شنوایی نوزادان در سه مرحله انجام می شود که در غربالگری اولیه که حین تولد زمان آن است، معمولا در شش یا بیست و چهار ساعت اول تولد صورت می پذیرد و نوزادی که سالم و یا نوزادی که نیازمند بررسی بیشتر است مشخص می شوند و این مرحله کمتر از ده ثانیه انجام می شود و روشی است بسیار سریع، ساده و غیر تهاجمی است.
رییس اداره بهزیستی شهرستان پیشوا گفت: در غربالگری ثانویه که درحقیقت پیگیری است ، در حدود یک تا سه هفتگی نوزاد انجام می شود و چنانچه نتیجه غربال نوزاد مثبت باشد ، آزمایش های تشخیصی شنوایی شناسی توصیه می شود و مرحله سوم غربال که شامل اقدام های مداخله ای است بسته به نوع و میزان افت شنوایی خدماتی شامل تجویز سمعک، کاشت حلزون و گفتاردرمانی ارائه می شود و گفتنی است که این خدمات می بایست قبل از شش ماهگی انجام شوند.
حمید اسماعیلی در ادامه بیان داشت: نکته ای که می بایست به آن توجه وافری داشت این است که والدین نقش بی بدیلی به عنوان اعضای اصلی تیم غربالگری دارند، بدین صورت که می بایست جدول علایم هشداردهنده کم شنوایی و ناشنوایی را مطالعه کنند و اگر مورد مشکوکی در کودک خود دیدند به اودیولوژیست مراجعه کنند.
وی در خاتمه تصریح کرد: در این راستا و در جهت افزایش ضریب ایمنی نوزادان، اداره بهزیستی شهرستان پیشوا توسط سرکار خانم سمیه کریمی در روزهای یکشنبه، سه شنبه و پنج شنبه بین ساعات ۹ تا ۱۲ به ترتیب در مرکز بهداشت شهید صدوقی واقع در خیابان دکتر دستجردی، ساختمان قدیم بهداری، مرکز بهداشت آیت الله مهاجری واقع در خیابان کارگر و مرکز بهداشت شهید مهتدی واقع در شهرک نقش جهان، بلوار خلیج فارس اقدام به انجام غربالگری شنوایی نوزادان شهرستان می نماید.
دیدگاه ها :