رئیس جهادکشاورزی شهرستان ورامین گفت: فروردین امسال برای اولین بار، تعاونی پسته کاران شهرستان به همت جهاد کشاورزی تشکیل شد تا گامی مهم برای بهبود شرایط کاشت و برداشت و فروش پسته باشد و نوید قطب پسته کشور شدن این خطه حاصلخیز را بدهد.
رئیس جهادکشاورزی شهرستان ورامین گفت: فروردین امسال برای اولین بار، تعاونی پسته کاران شهرستان به همت جهاد کشاورزی تشکیل شد تا گامی مهم برای بهبود شرایط کاشت و برداشت و فروش پسته باشد و نوید قطب پسته کشور شدن این خطه حاصلخیز را بدهد.
به گزارش راوی امروز، هاتف ممیزی روز چهارشنبه ۱۲ مهرماه ۱۴۰۲ در جمع خبرنگاران دشت ورامین که با هماهنگی و دعوت وی، به همت محمد تورانیان مسئول روابط عمومی جهادکشاورزی شهرستان ورامین، راهی باغات پسته شهرستان و بخش جوادآباد شدند تا در فصل برداشت پسته، گزارشی از شرایط کاشت و برداشت پسته تهیه کنند، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۸۵۰۰ هکتار از اراضی جنوب دشت ورامین زیر کشت پسته رفته است که چهار هزار هکتار آن بارور بوده و محصول تولید میکند و ۴۵۰۰ هکتار نیز نهالکاری و پیوند شده تا به مرحله تولید برسد.
وی ارقام پسته تولیدی شهرستان ورامین و بخش جوادآباد را کله قوچی، فندقی، اکبری و احمدآقایی اعلام کرد و افزود: میانگین برداشت پسته در این باغها حدود ۱۶۰۰ کیلوگرم پسته خشک در هر هکتار در واحد سطح است.
رئیس جهادکشاورزی شهرستان ورامین بیان داشت: پسته تولید شده در این شهرستان، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و بیشتر آن به کشورهای دیگر صادر می شود ولی تولید پسته در شهرستان ورامین به برندسازی نیاز دارد تا این محصول به نام ورامین فراوری و وارد بازار مصرف داخلی و خارجی شود.
وی اضافه کرد: فروردین امسال برای اولین بار، تعاونی پسته کاران شهرستان به همت جهاد کشاورزی تشکیل شد تا گامی مهم برای بهبود شرایط کاشت و برداشت و فروش پسته باشد و نوید قطب پسته کشور شدن این خطه حاصلخیز را بدهد.
ممیزی گفت: تعاونی پسته کاران شهرستان ورامین علاوه بر وظیفه برندسازی این محصول، برای ایجاد زنجیره واقعی تولید، خرید از کشاورزان و سورتینگ و بسته بندی برای فروش داخل کشور و صادرات به اقصانقاط دنیا تلاش میکند.
وی افزود: یکی از مهمترین موانع توسعه کشاورزی ورامین، کمبود منابع آبی است که با کشت پسته به عنوان گیاهی که نیاز کمی به آب دارد، این محدودیت را می توان برطرف کرد.
رئیس جهادکشاورزی شهرستان ورامین با اشاره به اینکه این شهرستان بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد که با توجه به کمبود آب زراعی، تنها ۳۸ هزار هکتار زیر کشت انواع محصولات کشاورزی میرود، ادامه داد: مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران و شهرستان ورامین تلاش فراوانی برای افزایش تولید پسته و روشهای آبیاری نوین دارند؛ ضمن اینکه کلینیک گیاه پزشکی شهرستان برای شناسایی آفات و… به زودی افتتاح خواهد شد.
دیدگاه ها :