محمد خانی مدیرعامل منطقه صنعتی خیرآباد ورامین طی نامه سرگشاده ای به محمدرضا نوری مدیرکل امورمالیاتی شهر و استان تهران نسبت به مالیات بر ارزش افزوده و مسائل دیگر مالیاتی مسائلی مطرح کرد.
به گزارش راوی امروز، متن این نامه سرگشاده به شرح زیر است:
سخنی با دکتر نوری مدیرکل محترم امورمالیاتی شهر و استان تهران
سلام علیکم
اینکه بعضی از مسئولین می گویند ایرانیان مالیات نمی دهند گله مندم؛ ایرانیان از زمان کوروش بزرگ مالیات می دادند و مالیات یا خراج با خون آنها عجین است.
جناب دکتر نوری در جلسه روز چهارشنبه در ورامین دعوت شدید که مشکل مالیات بر ارزش افزوده را حل و فصل کنید نه اینکه نکردید، مودیان را به نوعی توجیه کردید؛ توجیهی که شمارا توجیه کرده بودند. گفتید مالیات بر ارزش افزوده مالیات غیر مستقیم است؛ مالیات مستقیم هم که همان مالیات به عملکرد سالیانه است.
ولی امروز شما با حربه قانون ۶۰ درصد مالیات میگیرید و اعلام داشته اید که این قانون در ۱۴۰ کشور جهان اجرا می شود؛ انصاف خوب است. اگر در ۱۴۰ کشور جهان اجرا می شود اقتصاد آنها سه ماه دوام می آورد . امروز اکثر کارخانه ها با ۲۰ درصد ظرفیت کار می کنند ۹۰ در صد مقصر مالیات بر ارزش افزوده است .
آقای اردستانی استاد شما در شهرری چقدر این قانون را زیبا در کلاسی برای مودیان توضیح دادند و فرمودند هر مودی مالیاتی یک پرونده مالیاتی دیگر بنام ارزش افزوده دارد؛ من سئوال کردم استاد من یک ماشین لباسشویی در گمرک مثلا خریدم یک میلیون تومان ۹ درصد مالیات داده ام که شد یک میلیون و نود هزار تومان که همان ماشین لباسشویی در تهران ۳ میلیون تومان است. چرا؟ چون چند دست گردش می کند و هر بار ۹ درصد مالیات اخذ می شود؛ قانون می گوید یک بار، پس چرا چند بار؟ گفت شما هم از گمرک خرید کنید؛ گفتم حرف احمدی نژاد را می زنید که بیایید در کنار خانه ما گوجه بخرید!
شما حتما استاد اقتصاد هستید و میدانید که اقتصاد ایران جراحی ناجوانمردانه شده؛ رکود و تورم و مالیات بر ارزش افزوده پدر تولید را درآورده یا شما خودتان را به خواب زده اید که وامصیبتا و اگر درخواب هستید که واویلا! در آن جلسه چندین بار گفتید قانون قانون من یاد جمله برژنسکی افتادم که گفت ما تا کی باید بگوییم ایرانیان تروریست هستند آنها تا کی باید بگویند ما استعمارگریم حالا اگرمردم و تولیدکننده ناراضی هستند لطف کنند مجلس محترم قانون مالیات بر ارزش افزوده را فقط اعلام کنند یکبار مصرف کننده نهایی پرداخت کند.
ملزومات انسانی از قبیل خوراک و پوشاک و دارو و آب و برق و تلفن همه را مردم یکبار بپردازند و تولید کنندگان کالاهای فوق از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شوند؛ یعنی اینها تولیدکننده هستند؛ آن وقت عدالت اجرا می شود و آن وقت است که شیرینی مالیات بر ارزش افزوده معلوم می گردد.
وقتی فقط مصرف کننده نهایی مالیات داد، می توانید بجای ۹ درصد مثل کشور گرجستان ۱۸درصد بگیرید اشکالی ندارد شما اعلام داشته اید دولت می خواهد اقتصاد را از نفت جدا کند. در این کشور مرد بزرگی مثل مصدق این کار را کرد و دو سال و چهار ماه تولید کرد و سم حیوانات و پوست پسته و فضله سگ را صادر کردند.
از طرفی به اسم کنترل بازار پدر تولید را درآورده اید؛ مسولان مراقب باشند که در تاریخ نامشان به عنوان خائن به تولید ثبت نشود.
آقای دکتر نوری شما در آن جلسه فرمودید دولت می خواهد اقتصاد را از نفت جدا کند؛ اگر دولت قصد چنین کاری دارد باید به تولید اهمیت بدهد. آیا با قانون ارزش افزوده می توان اقتصاد بیمار را نجات داد ؟ هرگز هرگز!
پس از تحریمها ارز گران شد و هزینه تولید بالا رفت؛ در این شرایط اقتصاد دانان می گویند شوک ارزی به اقتصاد وارد شد و به طور ساده می گویند رکود تورمی اتفاق افتاده که در این شرایط افزایش مالیات بر ارزش افزوده ۶۰ در صد رکود را تشدید می کند.
هزینه مبادله در تولید ایران بالا رفته و باعث رکود تورمی، افزایش چکهای برگشتی و… شده است.
در شرایطی که تولید داخلی قدرت رقابت را به دلیل رکود از دست داده و قاچاق بی امان کالا نفس آن را بریده است، مالیات بر ارزش افزوده کار بیهوده ای است که افزایش و فشار این قانون نیز تیر خلاص بر تولید است.
مملکتی که در رکود و فقر به سر می برد، تولیدکننده کالاها را ۳۰ درصد زیر قیمت با پرداخت یکساله می فروشد این ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده چقدر می تواند آسیب برساند.
این قانون به طور کلی باید از تولید متوقف شود چرا چون مفاسد ناشی از آن به مراتب از منافع آن بیشتر است: بیکاری، فقر، فساد و …
یک عروس و داماد بیچاره که ۱۰ میلیون تومان وام میگیرند یک میلیون تومان آنرا مالیات بر ارزش افزوده می دهند !
زیرساختهای مورد نیاز برای اجرای این قانون آماده نیست پس بهتر است که آن را متوقف کنیم؛ البته در این زمینه می گویند دولت بودجه ندارد این در حالی ست که دولت از راه های دیگر می تواند آن را تأمین کند.
کسانی که خیلی اصراردارند بر اجرای قانون ارزش افزوده، کسانی که می گویند دولت بودجه ندارد؛ از طرفی هم می گویند باید تنظیم بازار حمایت از مصرف کننده شود و پشت پرده حرفهای بزک شده واردات است؛ کسانی که واردات دارند آپارتمان متری ۴۰ میلیون تومانی خریداری می کنند نه تولید کننده به نام حمایت از مستضعفین!
قانون مالیات بر ارزش افزوده در ایران هشت نتیجه دارد:
۱- افزایش تورم
۲- افزایش قاچاق
۳- نابودی تولید
۴- کاهش شدید اشتغال
۵- فشار مالیاتی و بالا رفتن هزینه خانوار خصوصا ضعفا و طبقه متوسط
۶- افزایش اقتصاد زیرزمینی
۷- نابودی شرکتهای بزرگ
۸- خروج سرمایه و صاحبان سرمایه از کشور.
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من، البته آنچه به جایی نرسد فریاد است.
با تشکر
* محمد خانی
دیدگاه ها :