به گزارش راوی امروز، امیرحسین شفیعی با اشاره به برگزاری بیست و دومین جشنواره تئاتر استان تهران اظهار داشت: ما در مجموع ۱۷ نمایش را در شهرستانهای ورامین، پیشوا، پاکدشت و قرچک اجرا میکنیم که ۴ سالن در بخش مسابقه درگیر اجراها هستند و ۲ سالن هم به مدرسه تئاتر که برای نخستین بار به بدنه جشنواره استان تهران اضافه شده، اختصاص پیدا کرده است.
وی در ادامه با اشاره به راهیابی آثار نمایشی ۹ شهرستان استان تهران در این جشنواره تصریح کرد: از مجموع ۸۵ نمایش ارسال شده به دبیرخانه جشنواره، ۱۷ نمایش پس از ارزیابی توسط هیئت داوری انتخاب و به جشنواره راه پیدا کردهاند که از ۲۴ تا ۲۸ شهریورماه در این چهار شهرستان به روی صحنه میروند.
دبیر اجرایی جشنواره تئاتر استان تهران همچنین در مورد راهیابی آثار نمایشی جنوب شرق تهران به بیست و دومین جشنواره تئاتر استان خاطرنشان کرد: ۲۰ اثر نمایشی از شهرستانهای ورامین، پیشوا، پاکدشت و قرچک نیز در این جشنواره شرکت دارند، که ۲ اثر از پاکدشت و یک اثر از ورامین و یک اثر هم از قرچک به جشنواره راه یافتند، که پس از داوری همه نمایشها، ۲ اثر به عنوان نماینده استان تهران در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر شرکت میکنند.
شفیعی عنوان کرد: فعالیت ما در انجمن نمایش استان تهران و اداره کل فرهنگ و ارشاد استان، حمایت از تئاتر شهرستانهای استان تهران است؛ ولی به دلیل اینکه مراکز حرفهای تئاتر در شهر تهران واقع شدهاند اداره کل هنرهای نمایشی و حوزه هنری شهرداری تهران متولی تئاتر شهر تهران هستند و هر کدام بخشهایی را برای مدیریت و حمایت از تئاتر دارند.
وی افزود: این جشنواره معمولاً هر ساله در تهران برگزار میشد ولی پس از مدّتها تصمیم بر این شد که این دور از جشنواره را در شهرستان ورامین به دلیل قدمتی که در زمینه هنر تئاتر و نیز هنرمندان خوبی که دارد، برگزار کنیم که کارها به طور متمرکز در ورامین و بخشی از جشنواره هم در شهرستانهای مجاور انجام میشود.
نگاه مسئولان ورامینی به مقوله فرهنگ نگاهی سخیف است
این کارگردان و نویسنده تئاتر شهرستان ورامین در ادامه ضمن گلایه از بیتوجهی مسئولان به هنرمندان شهرستان اظهار داشت: علیرغم اینکه ورامین دارای پتانسیل خوب هنری است اما از زیرساختهای مناسب فرهنگی برای اجرای تئاتر برخوردار نیست در صورتی که اگر بخواهیم یک معیار مناسب از لحاظ فرهنگی برای یک شهر تعیین کنیم باید به سینما و تئاتر آن شهر مراجعه کنیم.
شفیعی افزود: متأسفانه در این سالها در رفت و آمد دولتها به این شهرستان هیچ اتفاقی برای فرهنگ و هنر ورامین رخ نداده است، و نتوانستیم حتی یک بنای فرهنگی مانند یک سالن سینما یا تئاتر در این شهر احداث کنیم، در صورتی که اکنون شهرهای کوچکتر از ورامین دارای بلک باکسهایی مختص تئاتر هستند و هر روز در آنجا تئاتر اجرا میشود.
وی با بیان اینکه شهرستان پاکدشت که زمانی جزئی از ورامین بوده الان دارای یک بلکباکس برای تئاتر است تصریح کرد: متأسفانه تعریف کار فرهنگی برای مسئولان ورامین تعریفی غلط و اشتباه است، و یک بار دیگر باید کار فرهنگی و تولید فرهنگی و فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر را برای آنها تعریف شود چرا که کار فرهنگی را با کارهای سخیف و سطح پایینی که انجام میدهند اشتباه گرفتهاند و صرف برگزاری در پارک میگویند ما کار فرهنگی کردیم.
مدیر اجرای جشنواره تئاتر استان تهران عنوان کرد: کار فرهنگی یعنی تولید اندیشه و تفکر که متأسفانه این مسئله مورد غفلت قرار گرفته است و صرف اینکه یک خواننده را بیاوریم تا بخواند این کار فرهنگی نیست، مسئولان این شهر هزار بودجه را با نام کار فرهنگی هزینه میکنند که با تعریف کار فرهنگی در تناقض است و این در حالی است که بزرگترین مشکل ورامین مشکل فرهنگی این شهر است.
مسئولان حق وارثان دیار ۱۵ خرداد را اَدا کنند
شفیعی همچنین بیان کرد: وقتی ما از معرفی هنرمندان فرهیخته خودمان غفلت میکنیم مطمئناً افرادی که سبب به وجود آمدن ناهنجاریها میشوند رشد بیشتری پیدا میکنند، حتی مسئولان نتوانستند حق وارثان دیار ۱۵ خرداد که این همه از آن دَم میزنند را ادا کنند و یک تئاتر خوب از همان قیام تولید کنند.
وی با بیان اینکه باید زیرساختهای فرهنگی ورامین را افزایش دهیم تا بتوانیم ورامین را به عنوان یک شهر فرهنگی به دنیا معرفی کنیم گفت: آیا در زمانی که شاهد اینهمه ناهنجاری هستیم اینکه جوانان ما بخواهند درگیر مسائل هنری شوند کار کوچکی است؟ تنها مسئولی که در شهرستان ورامین از هنرمند حمایت میکند، آقای نقوی نماینده مردم است و حداقل همه اجراهای من را به عنوان یک کارگردان تماشا کرده است.
دبیر اجرایی جشنواره تئاتر استان تهران در پایان به تسنیم خاطرنشان کرد: آرزوی من به عنوان یک شهروند ورامینی این است که حداقل یک مجموعه ۱۰۰ متری برای تئاتر ورامین داشته باشیم چرا که قدمت تئاتر و انجمن نمایش ورامین از انجمن هنرهای نمایشی استان تهران بیشتر است.
دیدگاه ها :