خانه » استان‌ها » «پارک درمانی» راه ساده حفظ سلامت شهروندان (۲)
  • جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - 2025 10 January

استان‌ها // 18 سپتامبر 2022  ,  20:04  // کد خبر : 72019
حقوق شهروندی-۱۲ «پارک درمانی» راه ساده حفظ سلامت شهروندان (۲)

«حمیدرضا هداوندی» نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر شریف‌آباد در سلسله مطالبی به حقوق شهروندی پرداخته و در این قسمت، درباره «مزایای پارک درمانی و سلامت روح و جسم» نوشته که بخش دوم است و به کالبدشکافی این موضوع از جوانب مختلف پرداخته است.

«حمیدرضا هداوندی» نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر شریف‌آباد در سلسله مطالبی به حقوق شهروندی پرداخته و در این قسمت، درباره «مزایای پارک درمانی و سلامت روح و جسم» نوشته که بخش دوم است و به کالبدشکافی این موضوع از جوانب مختلف پرداخته است.

به گزارش راوی امروز، حمیدرضا هداوند که سال‎ها سابقه فعالیت در شهرداری ورامین و شورای شهر شریف‎آباد را دارد، در دوازدهمین مطلبش نوشته است:

«به جرأت می‎توان گفت که در طراحی پارک‌ها و دیگر فضاهای سبز کشورمان، تأثیرگذاری ویژگی‌های گیاهان مانند بو، رنگ، فرم و بافت آن‌ها در روح و روان انسان، مغفول مانده و کمتر موردتوجه قرار گرفته است.

مؤلفه‌های تأثیرگذار و مهم دیگری مانند کیفیت بهداشتی پارک‌های شهری و ویژگی‌های روحی مانند نیاز به سایه و تغییر درجه حرارت، کنترل آلودگی صوتی، کنترل آلودگی هوا و… نیز که بر روی چینش گیاهی پارک و درنهایت بر انتخاب سبک پارک‎سازی‌ تأثیر دارند، اهمیت زیادی دارند.

امروزه، استفاده از ویژگی‌های مهار صوت، مهار آلودگی و مهار نور در ایجاد فضای پاک و سالم، در کنار ویژگی‌های روانی پارک‌ها مانند القای حس سکون و آرامش، زدودن خستگی به‌وسیله رنگ و درمان به‌وسیله اجزاء و خواص متعدد گیاهان باید موردتوجه جدی قرار بگیرد.

ایجاد پارک‎های «رایحه‌درمانی» در شهرها، با استفاده از گیاهان در کنار آماده‌سازی پیاده‌روها، آب‌نماها و وسایل تفریح و سرگرمی همه سنین، باید متناسب با اقلیم منطقه و گونه‌های مقاوم و سازگار، به‎صورت علمی و فنی طراحی شود که بر این مبنا، گیاهان دارویی بهترین گزینه برای این امر مهم است؛ چراکه این گیاهان بر جسم و روان انسان، شادابی و نشاط روحی و جسمی تأثیر دارند.

درعین‌حال می‎توان به‌تناسب خواص این گیاهان و بخش‌های کشت‌شده، زمینه عرضه و مصرف فرآورده‌های آن‌ها هم در این پارک‎ها طراحی‌ شود که منجر به اشتغال‎زایی و رونق تولید، کمک به اقتصاد جامعه شهری و حتی رونق گردشگری در شهرها شود.

به‎هرحال، «پارک درمانی» با رویکرد سلامت انسان در شهرهای کوچک و بزرگ، باید مورد توجه جدی مدیران شهری در شوراهای شهر و شهرداری‎ها قرار بگیرد؛ استفاده از پزشکان حاذق و متخصصان طب گیاهی برای طراحی و برنامه‎ریزی این پارک‎ها نیز امکان بهتر و علمی‎تری برای درمان انواع بیماری‎های مردم فراهم خواهد کرد که می‎توان گفت، راهی ساده برای حفظ سلامت شهروندان است».



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار