در کشوری که همه از سرانه کم مطالعه مردمانش گله دارند و عدد آن را کمتر از ۳دقیقه اعلام میکنند، کتابفروشی ۶۰سالهای در گوشه یک پیاده رو در مرکز شهر جا خوش کرده و مشتریان خودش را دارد.
در کشوری که همه از سرانه کم مطالعه مردمانش گله دارند و عدد آن را کمتر از ۳دقیقه اعلام میکنند، کتابفروشی ۶۰سالهای در گوشه یک پیاده رو در مرکز شهر جا خوش کرده و مشتریان خودش را دارد.
به گزارش راوی امروز، این کتابفروشی کوچک به اندازه یک قفسه کتاب، سالها پیش در دل دیوار قورخانه در خیابان خیام دایر شده و همچنان روبهروی ساختمان قدیم روزنامه اطلاعات پا برجاست. این گنجینه ادبی یا دکه، قفسه کتاب یا هر چیز دیگری که اسمش را بگذاریم، «محمدعلی اباذری» بزرگ ۶۰ سال پیش بر تن دیوار قورخانه سنجاق کرد و از سال ۱۳۸۸ بعد از فوت پدر به پسرش «امیر اباذری» رسیده و او همچنان با همان سبک و سیاق مشغول فروش کتاب است.
مینیکتابفروشی پایتخت
از پلههای مترو امام خمینی (ره) که به سمت پارکشهر بیرون بیایید، چند قدم جلوتر این کتابفروشی دیواری را میبینید که خیلی با کتابفروشیهای معمول، که ویترین، تابلو، قفسههای شیک و کتابهای متنوع و بهروز و فضای دوستداشتنی برای یک گشتوگذار فرهنگی دارند، متفاوت است.
بیشترین کتابهای موجود در این مینیکتابفروشی در زمینههای تاریخ، فلسفه، فن بیان، خطابه، رمان و دیوان اشعار است که مشتریان آن یا وکلا هستند که به دادگستری نزدیک همین کتابفروشی رفتوآمد دارند یا افرادی که میخواهند سری به بازارهای شهر بزنند و وسیله نقلیهشان مترو است و به محض بیرون آمدن از مترو این کتابفروشی را میبینند.
جذابیت فضا باعث میشود پا سست کنند و دنبال پاسخ این سؤال باشند که این قفسه چطور و چرا اینجا سبز شده، در این میان برخی هم دست به جیب میشوند و کتاب میخرند و میروند.
کتابفروشی قورخانه، همانطور که روی تابلو آن نوشته شده، سال ۱۳۴۰ راهاندازی شده است. عمق این کتابفروشی بین ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر، درازایش ۴متر و ارتفاعش ۲متر و ۴۰ سانتیمتر است، یعنی یک کتابفروشی عمودی و خاص.
این کتابفروشی درهای متحرکی دارد و قفل میشود. قسمت بالای قفسهها سفت و محکم شده تا باران و برف کتابها را خیس نکند و راهی هم برای ورود موشها ندارد که بتوانند کتابها را بجوند.
چند مجموعه مشابه
چند کتابفروشی دیگر به همین شکل در تهران وجود دارد که یکی از آنها در حوالی میدان فردوسی، پایینتر از خیابان شهید تقوی کوشک همچنان سرپاست. همچنین به گفته قدیمیهای محله یوسف آباد، در ابتدای چهارراه یوسفآباد هم بر تن یکی از دیوارههای محدوده، کتابخانه دیواری دیگری قرار داشته که از مدتها قبل به محاق تعطیلی فرورفته است.
دیدگاه ها :