خانه » استان‌ها » طلای کثیفی به نام «زباله»
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

استان‌ها // 16 می 2022  ,  20:21  // کد خبر : 69214
حقوق شهروندی-4 طلای کثیفی به نام «زباله»

«حمیدرضا هداوندی» عضو شورای اسلامی شهر شریف‎آباد در سلسله مطالبی به حقوق شهروندی پرداخته و در این قسمت، درباره «زباله و پَسماند» با الزام استفاده بهینه از این «طلای کثیف» نوشته است.

«حمیدرضا هداوندی» عضو شورای اسلامی شهر شریف‎آباد در سلسله مطالبی به حقوق شهروندی پرداخته و در این قسمت، درباره «زباله و پَسماند» با الزام استفاده بهینه از این «طلای کثیف» نوشته است.

به گزارش راوی امروز، حمیدرضا هداوند که سال‎ها سابقه فعالیت در شهرداری ورامین و شورای شهر شریف‎آباد را دارد، در چهارمین مطلبش نوشته است:

«تولید زباله(پَسماند) جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی است که باعث آلودگی آب، هوا و خاک می‌شود و می‌تواند روی اکوسیستم تأثیر بگذارد و باعث نابودی زمین شود؛ مواد سمی سازنده زباله‌ها نیز وارد خاک، آب و هوا می‎شود تا زمین توسط زباله‌ها اشغال شود.
از سوی دیگر، زباله‌ بر چرخه زیستی موجودات زنده اثر می‌گذارد و باعث تکثیر جانوران موزی و جمع شدن حیواناتی نظیر گربه و سگ‌های ولگرد در اطرافش می‎شود.
زباله‌ بر سلامت انسان نیز تأثیرگذار است و جان آدمی را به خطر می‌اندازد؛ استشمام بوی زباله‌ها و دی‎اکسیدکربن تولیدشده در محل دفن زباله‌ها نیز در درازمدت می‌تواند به دستگاه تنفسی انسان آسیب برساند.
هرچند زباله‌ها مضرات زیادی دارند و باعث آسیب به بخش‌های مختلفی از جهان هستند، اما می‌توان از زباله‌ها به‌درستی استفاده کرد و با توجه به پیشرفت علوم، میزان تولید زباله را مدیریت و از زباله‌ها استفاده‌ بهینه کرد؛ می‎توان برای زباله‌ها برنامه داشت و بخش زیادی از آن را دوباره وارد چرخه تولید کرد.

زباله‌ها نباید در محیط زندگی آدمی و طبیعت رها ‌شوند و سلامت محیط‌زیست، آدمی، گیاهان و جانوران را به خطر بیندازند، بلکه باید تفکیک و بازیافت ‌شوند تا فرهنگ نادرست عدم بهینه‎سازی زباله در جامعه، به محیط‌زیست شهری و طبیعی خسارت وارد کند.

در موضوع مدیریت زباله(پسماند)، سه موضوع باید در اولویت باشد: اول، فرهنگ‌سازی برای کاهش میزان تولید، در کنار تفکیک مواد بازیافتی نظیر کاغذ و مقوا، انواع پلاستیک، شیشه و … در مبدأ که باعث صرفه‌جویی در وقت، انرژی و اقتصاد جامعه می‌شود؛ دوم، افزایش میزان بازیافت پسماند‌ها و استفاده از پسماند‌های تفکیک‌شده برای تولید کمپوست(کودی که از پسماندهای کشاورزی، خانگی و خوراکی تولید می‌شود و یکی از عالی‌ترین کودها برای مصارف کشاورزی به‌شمار می‌رود و تولیدکنندگان گل و گیاه نیز امکان بهره‌گیری از این کود را دارند) و…؛ سومین مورد نیز کاهش میزان دفن زباله و پیشگیری از آلودگی آب‌های زیرزمینی و تولید شیرابه است.

استفاده از زباله(پسماند) به بهترین شکل، در وهله اول، نیاز به جداسازی و تفکیک است و سپس مرحله بازیافت و استفاده‌های گوناگونی است که می‌توان از زباله‌های بازیافتی کرد؛ تولید کمپوست، انرژی و برق از زباله‌های بازیافتی، باید در نگاه و برنامه‌ریزی کارشناسان و مدیران شهری مورد توجه قرار گیرد.
درواقع، تفکیک، بازیافت و استفاده از زباله با عنوان «طلای کثیف» از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه پایدار با دقت، سرعت و قانون‎مداری در تولید انرژی و محصولات تجدیدپذیر است».



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار