خانه » استان‌ها » فرماندار: بازار تاریخی پیشوا ساماندهی می‌شود
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

استان‌ها // 9 جولای 2020  ,  08:46  // کد خبر : 54035
فرماندار: بازار تاریخی پیشوا ساماندهی می‌شود

فرماندار پیشوا گفت: بازار قدیمی شهرستان به عنوان یکی از اماکن مهم تاریخی در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی و احیا می‌شود.

به گزارش راوی امروز، حسین عباسی روز چهارشنبه در جلسه ستاد بازآفرینی شهری که در محل فرمانداری پیشوا برگزار شد، اظهار کرد: مردم پیشوا افتخار میزبانی از مرقد مطهر امامزاده جعفر(ع) به عنوان یکی از اماکن متبرکه مهم کشور را دارند و یکی از اماکن تاریخی متصل به بارگاه آن حضرت، بازار سنتی و تاریخی شهرستان است.
وی اظهار کرد: این بازار قدیمی هویت تاریخی و نمادی از پویایی شهرستان در گذشته‌های دور است و باید با همدلی، همراهی و احساس مسئولیت نسبت به صیانت از ان اقدام شود.
عباسی افزود: قدمت این اثر مهم تاریخی باعث شده تا هرازچندگاهی، مشکلاتی در ساختار بازار به وجود آید که نمونه آن، ترکیدگی لوله‌های آب در اردیبهشت ماه امسال و تخریب بخشی از دیواره‌های بازار بوده است.
وی تصریح کرد: احیا و مقاوم‌سازی بازار سنتی و تاریخی از مطالبه‌های مهم مردم پیشواست که از سال گذشته به عنوان یکی از طرح‌های ستاد بازآفرینی شهری مورد تأکید مسئولان قرار داشت.
وی تأکید کرد: احیا، بهسازی و مرمت بازار سنتی پیشوا در اولویت ستاد بازآفرینی شهری قرار دارد و تحقق آن به پیگیری دست‌اندرکاران نیاز دارد تا با ارائه طرح مطلوب و انتخاب بهترین تصمیم کارشناسی، هرچه سریع‌تر عملیات اجرایی بازسازی با رعایت نکات ایمنی و قانونی اجرا شود.
فرماندار پیشوا گفت: در جلسه گذشته ستاد بازرآفرینی شهری پیشوا، بازسازی شبکه فرسوده آبرسانی بازار سنتی شهرستان به تصویب رسید که با همکاری شرکت آب و فاضلاب جنوب‌شرقی، یک کیلومتر از شبکه فرسوده آن تعویض شد.
وی افزود: با توجه به تاریخی بودن این بنای مهم، میراث فرهنگی موظف است تا با همکاری شهرداری و هیات امنای بازار، طرحی را برای مقاوم‌سازی، رفع مشکلات و احیای بازار سنتی تهیه کند.


بر اساس کاوش‌های صورت گرفته در تپه‌های تاریخی پیشوا، قدمت این شهرستان به دوره پارینه‌سنگی می‌رسد که نخستین محله آن که در دوران قدیم از مرکزیت و شهریت برخوردار بود و «سناردک» نام داشت.
از آنجا که منشأ پیدایش یا گسترش بسیاری از شهرها و آبادی‌های جهان به ویژه در ایران وجود شخصیت‌های بزرگ در آنجا بوده است، پیشوا نیز از این قاعده مستثنی نیست و بعد از مهاجرت امام رضا(ع) و پس از آن، بزرگان و شخصیت‌های علوی به ایران، حضرت جعفرابن موسی الکاظم (ع)، یکی از فرزندان امام کاظم(ع) نیز با همراهی گروهی از علویان به ایران آمدند و در مواجهه و درگیری با مأموران عباسی زخمی و در نهایت در حوالی «سناردک» شهید و در همانجا مدفون شدند.
به دلیل عشق و علاقه مردم به خاندان عصمت و طهارت(ع)، شیعیان در گرداگرد مرقد پاک این امامزاده سکونت کردند و این امر باعث شد تا محله قدیمی «سناردک» رونق و معروفیت خود را از دست بدهد و کم‌کم محلۀ امامزاده جعفر(ع) مرکزیت یابد.  
همزمان با شکل‌گیری و توسعه پیشوا و حضور گروه‌های مختلف مردمی در این منطقه، بازار نیز به عنوان یکی از اساسی‌ترین نیازهای زندگی اجتماعی در این منطقه شکل گرفت تا آن که در زمان صفویه، بازار قدیمی پیشوا که امروز نیز از رونق خاصی برخوردار است احداث شد.   
با آن که بازار قدیمی پیشوا در زمان صفویه بنا نهاده شد ولی قسمتی از این بازار بعدها توسط شیخ محمود ورامینی در زمان محمدعلی شاه قاجار بازسازی شده است؛ ابتدای این بازار در میدان اصلی شهر و انتهای آن به صحن مطهر امامزاده جعفر(ع) ختم می‌شود صدها حجره و مغازه قدیمی و جدید آن، بسیاری از کالاها را به مردم عرضه می‌کنند.  

شهرستان پیشوا با بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۴۵ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار