امیرحسین طاهری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پیشوا در نشست خبری با اصحاب رسانه در روز پنج شنبه ۲۸ اردیبهشت سالجاری عملکرد چهارساله این اداره را تشریح کرد.
به گزارش راوی امروز، طاهری در نشست خبری با اصحاب رسانه با مثبت ارزیابی کردن عملکرد این اداره گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پیشوا در اواخر اسفند ۹۰ افتتاح و با شروع سال ۱۳۹۱رسماً کار خود را آغاز کرد و در ابتدا با نبود زیر ساختهای مناسب با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کرد اما با تامین اعتباراتی از سوی اداره کل ارشاد استان تهران توانستیم در این چند سال گذشته کارهایی را صورت دهیم که امروز بتوانیم حرفهای بسیاری در دفاع از آنچه برای فرهنگ و هنر این شهرستان رخ داده ارائه نمائیم .
وی در ادامه با تاکید بر لزوم زیر ساختها برای توسعه فرهنگ شهرستان افزود: وجود زیرساختهای مناسب می تواند ما را در امر توسعه ی فرهنگ و ریشه دار کردن هنر و یافتن نوابغ هنری و فرهنگی در شهرستان یاری نماید در صورت وجود زیرساختها می توان به آینده ی فرهنگی یک شهرستان دل بست و انگیزه ی بیشتری برای ادامه کار یافت.
طاهری در ادامه ی گفته هایش افزود: در ابتدای کار با بررسی هایی که به عمل آوردیم متوجه شدیم با ۳۳ مسجد در شهرستان ۱۶ کانون در حال فعالیت قرآنی و فرهنگی هستند که با یک تلاش مضاعف توانستیم ۱۶ کانون را به ۳۳ کانون هنری فرهنگی در دل مساجد تبدیل کنیم و با افزایش کتابخانه ها ی مساجد در شهر و روستا سرانه مطالعه در سال را افزایش دهیم و لازمه ی این کار این بود که با توزیع کتاب و قفسه و ملزومات در بین دهیاری ها ،کتاب را به روستاها ببریم و مخاطبین خود را از طریق کمک و همیاری شوراها و دهیاری ها بتوانیم جذب نمائیم .
وی یادآور شد: با وجود ۴ کتابخانه که در مرکز شهر مستقر هستند باید بگویم بزرگترین کتابخانه شهر کتابخانه ای کانون فرهنگی و هنری مسجد جعفربن موسی(ع) که دارای ۳۳ هزار جلد کتاب می باشد که ۳ هزار جلد آن مرجع و ۴۰۰ جلد کتاب خطی در آن موجود است این نشان دهنده ی افزایش کتابخوانی در میان مردم این شهرستان می باشد.
وی در ادامه از وجود کتابخانه حوزه ی علمیه فاطمیه با ۱۶هزار جلد کتاب گفت و افزود: بیشتر کتابهای موجود در این کتابخانه از کتب مرجع به شمار می آید و مخاطبان خاص خود را دارد که سالیانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تعدادی کتاب به این کتابخانه اهدا می کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان پیشوا در ادامه از بزرگترین کتابخانه روستایی شهرستان گفت و افزود: ۶روستا دارای کتابخانه هستند و بزرگترین کتابخانه متعلق به روستای شوش آباد است که ۶هزار جلد کتاب با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیون ریال مخاطبین زیادی را به این کتابخانه کشانده است و روستاهایی همچون طارند،حبیب آباد،جلیل آباد،در سال به طور متوسط ۵ هزار جلد کتاب از سوی این اداره دریافت می کنند.
وی در ادامه افزود: تلاش ما این است تا به سخنان ریاست جمهوری که در سال ۹۳ فرمودند “هر مدرسه باید یک کتابخانه داشته باشد ” جامعه عمل بپوشانیم که با تعامل دو سویه توانستیم از طریق اداره آموزش و پرورش شهرستان فضای مدارس را برای کتاب و کتابخوانی آماده کنیم و با توزیع بسته های کتاب از۵۰۰ تا ۲۰۰۰ جلد ظرفیت و سرانه کتابخوانی را در بین دانش آموزان افزایش دهیم .
طاهری در ادامه اظهار کرد: در حمایت از ناشرین و نویسندگان در سال ۹۵ به تعداد ۱۰۰۰ جلد کتاب خریداری کرده و در تهران و شهرستانها توزیع شد. و با راه اندازی کارگاه نویسندگی برای نوجوانان و نونهالان ،کارگاه مثنوی خوانی جهت آموزش زبان و ادبیات فارسی در هر هفته علاقمندان به رشته نویسندگی را شناسایی و در جهت رشد استعداد آنها حمایتهای لازم را به عمل آوردیم.
وی در بحث انجمنها نیز گفت: با تاسیس انجمن های نمایش ،موسیقی ،هنرهای تجسمی ، شعر و ادب و خوشنویسی توانستیم تمام هنرمندان را گرد هم آوریم و با کمک آنها در استان و شهرستان رتبه هایی را از آن شهرستان نمائیم و در آینده ی نزدیک نیز با راه اندازی انجمن سینمای جوان و راه اندازی انجمن تعزیه که برای سومین سال پی در پی در روستای طارند با اجرای برنامه عصر تاسوعا و عصر عاشورا خوش درخشیدند و برنامه هایشان با استقبال مردم روبه رو شد ، به مجموعه انجمن های خود پر و بال بیشتری دهیم تا با نظارت این اداره بتوانند در استان و کشور خوش بدرخشند.
طاهری در بحث دفاتر انجمن ها نیز گفت: با تکمیل خانه فرهنگ شیخ جنید و سالن چند منظوره مرحوم استاد مومنی که از استادان بنام موسیقی بود فضای اداری و دفاتر انجمنها را در آن تعبیه کردیم تا انجمنها در آن مستقر شوند و گله من از مسئولین این است که چرا با اینکه پیشوا در ۵۰ کیلومتری تهران است از زیرساختهای لازم محروم می باشد آیا لازمه ی گسترش فرهنگ وجود چند زیرساخت مناسب نیست ؟چرا ورامین دارای چندین فرهنگسرا است اما پیشوا از حداقل ها محروم می باشد؟
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پیشوا در ادامه به رتبه های انجمن های فعال در شهرستان اشاره کرد و گفت: جشنواره عکس برای سومین سال حضور خود گام موثری را در جهت معرفی پیشوا در کل کشور برداشت و با وجود عکسهای متنوع از پیشوا ،می توان گفت یکی از مسائلی که باعث می شود پیشوا به قطب فرهنگی تبدیل شود عکسهایی است که از امامزاده تهیه شد و در فضاهای مجازی مخاطبین را برای دیدن این شهر جذب کرد.
طاهری در بحث انجمن نمایش گفت: انجمن نمایش رتبه اول را درسال ۹۱و ۹۳ کسب کرد و این انجمن به صورت شورایی اداره می شود و در پی منویات مقام معظم رهبری که فرمودند” تئاتر منبری است فراتر از منبرها ” سعی کردیم از هنرمندان این انجمن بیشترین حمایت را به عمل بیاوریم و رتبه آوری این انجمن نیز گویای این حمایت است.
وی در ادامه درباره ی انجمن موسیقی نیز گفت: با تاسیس این انجمن یکی از گروههای اصیل و کار بلد شهرستان بنام چکامه رتبه اول استان تهران را در سال ۹۳ از آن خود کرد و رتبه سوم را در چهارمحال بختیاری در جشنواره زاگرس نشین در سال ۹۴ از آن خود نمود.
امیرحسین طاهری در رابطه با آموزشگاههای موسیقی نیز افزودند: ۲ آموزشگاه موسیقی در قالب پاپ و سنتی در سال ۹۴ و ۹۵ کار خود را رسماً آغاز کرده اند و عمده کار این آموزشگاهها در رابطه با نونهالان این است که موسیقی کودکانه را به اجرا گذاشته اند و زمینه دانش موسیقی را از کودکی فراهم کرده اند .
دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان پیشوا از انجمن هنرهای تجسمی و خوشنویسی نیز گفت و افزود: انجمن خوشنویسی از انجمن های ریشه دار این دیار است که در سطح مقدماتی ،عالی ،ممتاز فعالیتهای گسترده ای داشته است و در سطح کشور نیز رتبه آوری بسیاری از این انجمن به ثبت رسیده است و در حال حاضر به صورت شورایی اداره می شود و در باب انجمن هنرهای تجسمی نیز باید گفت که این انجمن در نمایشگاههای فصلی بیشترین درخشش را دارد زیرا با تولید دست سازهای هنرمندان در بازار داخلی و شهرستانی به شعار سال یعنی اقتصاد مقاومتی ،اقدام و عمل جامعه عمل پوشاندیم و با راه اندازی غرفه در نمایشگاهها محصولات هنرمندان را در معرض بازدید هنرجویان و عموم مردم قرار می دهیم .
وی در ادامه درباره تمدید مجوز دکه های مطبوعاتی و کانونهای تبلیغاتی و چاپخانه ها نیز گفت: عزیزانی که در این صنوف دسته بندی می شوند با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پیشوا می توانند از حمایتهای لازم برخوردار شوند و چنانچه بدون مجوز فعالیت نمایند نیز از سوی این اداره مواخذه خواهند شد .
طاهری در بحث حمایت از کانونهای تبلیغاتی نیز گفت: متاسفانه در طی این چند سال اخیر شاهد بوده ایم که شهرداری با بی توجهی خود در انتخاب پیمانکار تبلیغات محیطی باعث شده است که پیمانکار خارج از شهرستان وارد حوزه تبلیغات شود و کانونهای تبلیغاتی شهرستان نیز دچار ورشکستگی در این حوزه شوند که طبق قانون با وجود کانون تبلیغات محیطی در شهرستان ،تبلیغات محیطی صورت می گیرد و با عمل به این بند از قانون می توان حمایت بهتری را از کانونهای تبلغات محیطی به عمل آورد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پیشوا در خاتمه با دو درخواست از دستگاهها و شهرداری به سخنان خود پایان داد و گفت: در پایان دو در خواست دارم که لازم است به این دو درخواست از سوی دستگاههای نظارتی و اجرایی توجه ویژه بعمل آید تا بتوان شهرستان را از نظر توسعه ی فرهنگی پیش برد و برای آینده ی شهرستان امیدهای زیادی داشت اول اینکه شهرداری طبق موازین قانونی نیم درصد از درآمدهای خود را برای کتابخانه ها واریز کند تا بتوان بهتر از گذشته برای شهر کارهایی را صورت داد و دوم اینکه خواستار عملی شدن مصوبات شورای فرهنگ عمومی هستم که با عملی شدن مصوبات راه خروج از بحرانهای فرهنگی را خواهیم یافت و عمده گله من این است که چرا این شورا مصوباتی را دارد که همچنان معطل مانده است ؟ لازم است این مصوبات پیگیری و اجرا شوند .
دیدگاه ها :