مدیران بخشهای مختلف آبفای استان تهران ضمن تشریح آخرین وضعیت تامین آب در تهران تاکید کردند آب شهر کاملا از نظر کیفیت استاندارد است.
به گزارش راوی امروز، پیام امینی – مدیر تصفیهخانه شماره یک تهران – امروز در بازدید خبرنگاران از بخشهای مختلف آبفای استان تهران با بیان اینکه تصفیهخانه شماره یک تهران قدیمیترین تصفیهخانه شهر تهران محسوب میشود، افزود: این تصفیهخانه در سال ۱۳۳۴ به بهرهبرداری رسید و از عمر آن ۶۵ سال میگذرد.
وی با بیان اینکه در تصفیه خانه شماره یک تهران (جلالیه) بالاترین استانداردهای آب دنیا رعایت میشود، افزود: حدود ۲۰ سال پیش AWWA استانداردهایی را مشخص و افقی را تدوین میکند که کشورهای در حال توسعه و پیشرفته به سمت آن حرکت کنند که ایران در همان سال به شاخصهایی که مشخص شده بود، رسید.
مدیر تصفیه خانه شماره یک تهران ادامه داد: طبق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی شاخص کدورت آب یک MTU بود اما این رقم به ۰.۳ رسید و اکنون ۰.۱ هدفگذاری شده است که ایران قبل از سال ۸۵ به این استانداردها رسید.
امینی با تاکید بر اینکه کیفیت آب تهران بالاترین استانداردها را رعایت میکند، عنوان کرد: صحبتهایی که پیرامون آلودگی آب تهران مطرح میشود، صحت ندارد.
تشریح فعالیت هفت تصفیهخانه تهران
وی در ادامه با اشاره به اینکه تهران دارای هفت تصفیهخانه است، گفت: تصفیهخانه ششم هنوز به مدار نیامده است. ظرفیت تصفیهخانه یک، ۳ مترمکعب در ثانیه و ظرفیت تصفیهخانه دو، هشت مترمکعب در ثانیه است. تصفیهخانه تهرانپارس که شامل تصفیههای سه و چهار میشود، جمعا هشت مترمکعب در ثانیه ظرفیت دارد و ظرفیت تصفیهخانه پنجم نیز ۷.۵ مترمکعب در ثانیه است. تصفیهخانه هفتم در دو فاز طراحی که فاز اول آن با ظرفیت ۲.۵ مترمکعب در ثانیه قرار دارد و فاز دوم نیز با همین ظرفیت به زودی وارد مدار خواهد شد.
به گفته مدیر تصفیه خانه شماره یک تهران، ۳۰ درصد آب تهران از منابع زیرزمینی استحصال میشود.
افزایش مصرف ۴۰۰۰ لیتری آب در تهران نسبت به سال گذشته
در ادامه این بازدید حسین سرایی – مدیر مرکز کنترل آب تهران – درباره نحوه تامین آب تهران توضیح داد: منابع تامین آب شهر تهران شامل آب سطحی (۵ سد طالقان، امیر کبیر، لار، لتیان، ماملو) و آب زیرزمینی (چاه) میشود. به طور کلی ۹۵ مخزن اصلی با ظرفیت ذخیره یک میلیون و ۶۰۰ مترمکعب در تهران وجود دارد.
وی درباره میزان مصرف آب در شهر تهران گفت: میزان مصرف در سال گذشته ۴۶ هزار مترمکعب در ثانیه بوده که امسال به بیش از ۵۰ هزار مترمکعب رسیده است. به عبارت دیگر میزان مصرف آب در شهر تهران ۴۰۰۰ لیتر افزایش داشته است.
لزوم اجرای مبحث ۱۶ مقررات ساختمان
همچنین صادق یونسلو مدیر دفتر مدیریت مصرف آب استان تهران با تاکید بر اینکه به جای سیاست تامین و توزیع آب، (نگاه تامین منابع جدید) باید به دنبال مدیریت تقاضا و مصرف(مدیریت بهینه داشته ها) باشیم گفت: بدون تردید عبور از بحران آب نیازمند تغییر بنیادین در همه سطوح مدیریت و تصمیم گیری اب کشور است و مستلزم تغییر نگرش از این که ” چه مقدار آب بیشتر مورد نیاز است” به این که ” چه فعالیتهایی برای بهترین نحوه استفاده از منابع ابی موجود باید انجام داد” می باشد.
به گفته وی یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای مقابله با کم ابی، نحوه استفاده صحیح از منابع موجود (داشته هایمان) هست و گرنه اگر به روش های نامتعارف اب سایر حوزه ها نیز انتقال بدهیم و یا چاه جدید حفر کنیم باز جوابگوی نیازهای ما نخواهد بود و باید بپذیریم که کم ابی همراه همیشگی تمدن ایرانی بوده و هست و خواهد بود و سازگاری، کلید قفل حل مشکل کم ابی است.
وی در ادامه اظهار کرد: سرانه اب تجدید شونده کشور در حدود ۱۰۰۰ مترمکعب به ازای هر نفر در سال است و این در حالیست در استان تهران این رقم کمتر از ۳۵۰ متر مکعب در سال به ازای هر نفر در سال است و استان تهران از نظر منابع ابی در بحران مطلق ابی قراردارد.
یونسلو با بیان اینکه میزان تولید آب در تهران سالیانه یک میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب است، گفت: به طور کلی در استان تهران ۲۲.۹ درصد آب بدون درآمد وجود دارد؛ یعنی آب، تامین و توزیع و مصرف شده، اما هزینه آن دریافت نشده است. بخشی از این آب صرف مصارف آتشنشانی میشود، بخشی توسط مشترکان غیرمجاز استفاده میشود و بخشی هم به واسطه خطای اندازهگیری کنتور است و بخشی نیز مربوط به مصارف فرایندی است.
به گفته یونسلو، از ۲۲.۹ درصد آب بدون درآمد، حدود ۹ درصد آبی است که واقعا از شبکه توزیع، انشعاب و خط انتقال هدر و مخازن ذخیره هدر میرود که با توجه به اختلاف رقم ۹۰۰ متری شهر تهران در مقایسه با سایر کشورها عدد مطلوبی است.
۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر در کل کشور وجود دارد
در ادامه مراسم، محمدی – مدیر دفتر نظارت بر بهرهبرداری فاضلاب استان تهران – با بیان اینکه ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر در کل کشور وجود دارد، توضیح داد: همه این حجم آب کیفیت یکسانی ندارند و شش میلیارد از باکیفیتترین برای آب شرب انتخاب میشود. ۸۵ درصد (۵ میلیارد مترمکعب) تبدیل به فاضلاب شده که به چرخه باز میگردد و در مواردی که قابلیت مصرف وجود دارد، مصرف میشود.
وی ادامه داد: در استان تهران حدود ۷۸۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب وجود دارد که ۶۲۰۰ کیلومتر آن در شهر تهران است.
مدیر دفتر نظارت بر بهرهبرداری فاضلاب استان تهران با بیان اینکه ظرفیت تصفیه در استان تهران ۳۷۵ میلیون مترمکعب در سال است، گفت: ۴۰۰ میلیون مترمکعب نیز در دست ساخت داریم که تا پایان برنامه ششم توسعه تکمیل میشود و ظرفیت تصفیه فاضلاب در استان تهران به ۷۷۵ میلیون مترمکعب میرسد.
وی در پایان با اشاره به ظرفیت تصفیهخانه جنوب تهران به ایسنا گفت: این تصفیهخانه ۲۴۶ میلیون مترمکعب آب غیرشرب، ۵ مگاوات انرژی و همچنین کود کشاورزی تحویل میدهد.
دیدگاه ها :