خانه » استان‌ها » اختلال در پیشرفت امور ورزش‌وجوانان شهرستان «پیشوا» بعد از 18 ماه
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

استان‌ها // 6 جولای 2019  ,  06:46  // کد خبر : 37716
تحلیل راوی/ اختلال در پیشرفت امور ورزش‌وجوانان شهرستان «پیشوا» بعد از 18 ماه

شهرستان نوپای پیشوا از 18 ماه پیش شاهد تحول در امر پی‌گیری پروژه‌های ورزشی و امور جوانان شد اما به‌یک‌باره اختلالی در پیشرفت این امور شکل گرفت که شاید دل‌سردی مدیر تحصیل‌کرده و پرتلاش اداره ورزش‌وجوانان، دلیل عمده‌اش بوده است.

به گزارش راوی امروز، شهرستان نوپای پیشوا از 18 ماه پیش شاهد تحول در امر پی‌گیری پروژه‌های ورزشی و امور جوانان شد اما به‌یک‌باره اختلالی در پیشرفت این امور شکل گرفت که شاید دل‌سردی مدیر تحصیل‌کرده و پرتلاش اداره ورزش‌وجوانان، دلیل عمده‌اش بوده است.

هفته اول تیرماه 98 «روح‌الله طاهری گندمانی» رئیس اداره ورزش‌وجوانان شهرستان پیشوا که از دی 1396 به این سمت منصوب‌شده بود، با حفظ سمت، سرپرست اداره ورزش‌وجوانان شهرستان ملارد شد و تا آمدن سرپرست جدید برای پیشوا، فقط هفته‌ای دو روز در این خطه جنوبی استان تهران حضور می‌یابد.

کارنامه کاری «طاهری گندمانی» که دکترای تربیت‌بدنی شاخه فیزیولوژی قلب و عروق از دانشگاه گیلان دارد و پیش از آمدنش به پیشوا از سال 1379 سمت‌های مهمی چون مسئول فوق‌برنامه دانشگاه شهید بهشتی تهران، رئیس کمیته آموزش و جوانان اداره کل ورزش‌وجوانان چهارمحال بختیاری، رئیس بازرسی، مسئول کمیته برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی، مسئول امور مجامع، مسئول نظارت بر آموزش هیئت‌های ورزشی اداره کل ورزش‌وجوانان استان تهران، رئیس مرکز پایگاه قهرمانی و استعدادیابی استان تهران و دبیر هیئت روستایی و بومی محلی استان را غیر از سمت‌های ریزودرشت دیگر بر عهده داشته، وی را از دیگر رؤسای تاریخ ادارات ورزش و جوانان و تربیت‌بدنی سابق در جنوب استان تهران متمایز می‌کرد.

وی که سوابق عملی ورزشی در سطح ملی در زمینه‌های بازی، مربی‌گری، داوری و… در رشته‌های مختلف ورزشی را نیز یدک می‌کشد، ازلحاظ علمی و پژوهشی نیز ممتاز است.

فارغ‌التحصیل رتبه اول کارشناسی از دانشگاه شهید بهشتی، فارغ‌التحصیل رتبه اول کارشناسی ارشد از دانشگاه گیلان و دانشجوی نمونه، شرکت در همایش‌های بین‌المللی به‌عنوان سخنران در دانشگاه‌های گیلان و شهید بهشتی، ارائه بیش از 20 مقاله علمی، ورزشی در نشریات بین‌المللی، خارجی و داخلی معتبر، مدرس دانشگاه‌های آزاد، پیام نور و دولتی شهرستان‌های دماوند، رودهن، شهید بهشتی، گیلان، شهرکرد، گندمان و پیشوا، مدرسی دروس تئوری هیئت‌های ورزشی استان تهران و فدراسیون نیز تنها بخشی از کارنامه پربار علمی و پژوهشی «طاهری گندمانی» است.

کارنامه‌ای درخشان در چهار بخش امور ورزش‌وجوانان

شروع مسئولیت «طاهری گندمانی» در شهرستان پیشوا که در دی ماه 1396 بود، همراه با رکود بسیار چشم‌گیر انواع فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی و جوانان، ورزشی و اداری و ماده 88 بود.

رئیس جدید و با تجربه اداره ورزش‌وجوانان این شهرستان راه سختی در پیش داشت اما سوابق مدیریتی و پژوهشی قوی و متعدد، مشاوره با پیشکسوتان و اهالی ورزش، همراهی و هماهنگی ستودنی با رده‌های مختلف مدیریتی شهرستان، حضور دائمی در میان ورزشکاران و مردم کوچه و بازار باعث شد تا در حدود 18 ماه، کارنامه‌ای درخشان و قابل قبول برای «طاهری گندمانی» در شهرستان پیشوا رقم بخورد.

در این مجال کوتاه، فعالیت‌های متعدد و چشم‌گیر 18 ماهه رئیس اداره ورزش‌وجوانان شهرستان پیشوا در چهار بخش مرور می‌شود:

الف) عمرانی

1- پی‌گیری شروع‌به‌کار فاز اول پروژه استادیوم پنج‌هزارنفری با اعتباری بالغ‌بر 130 میلیارد ریال(تملک زمین از طریق اداره راه‌و‌شهرسازی، استقرار پیمان‌کار، تسطیح و جدول‌کشی زمین، انتقال وسایل فنس‌کشی و برج‌های نوری، اجرای فونداسیون بخش اداری، تأمین آب جهت ساخت‌وساز پروژه از منابع شخصی).

نکته: پروژه از سال 89 کلنگ‌زنی شده بود و زمین آن تا سال 96 طی دو مرحله به‌دلیل مشکلات اداری و معارض، جابه‌جا و بلاتکلیف رهاشده بود.

2- پی‌گیری شروع‌به‌کار پروژه زورخانه دولتی با اعتباری بالغ‌بر 7 میلیارد ریال و با پیشرفت فیزیکی 70%(اتمام عملیات سفت‌کاری، اجرای نما).

نکته: پروژه از سال 91 کلنگ زنی شده و به دلیل عدم پی‌گیری و جذب اعتبار بلاتکلیف مانده بود.

3- پی‌گیری تکمیل و افتتاح سالن ورزشی روستای حبیب‌آباد با اعتباری بالغ‌بر 19 میلیارد ریال.

نکته: پروژه از سال 93 کلنگ زنی و به دلیل عدم پی‌گیری و اعتبارات بلاتکلیف مانده بود.

4- تعویض کف‌پوش سالن‌های ورزشی «آزادگان» پس از 20 سال، «شهید سخایی» پس از 5 سال و «شهدای کهنک» پس از 5 سال با اعتباری بالغ‌بر 1800 میلیون ریال.

5- توسعه و تجهیز ساختمان اداری به مساحت 400 مترمربع از طریق جذب اعتبارات دولتی و کمک خیرین.

6- راه‌اندازی و تجهیز 7 باب «خانه ورزش روستایی» با اعتباری بالغ‌بر 1500 میلیون ریال.

7- تعمیرات، به‌سازی و تجهیز اماکن ورزشی با اعتباری بالغ‌بر 700 میلیون ریال.

8- پی‌گیری گازرسانی به زمین چمن «شهدای جلیل‌آباد» پس از 15 سال و اجرای عملیات لوله‌کشی ساختمان سرایداری مجموعه با اعتباری بالغ‌بر 50 میلیون ریال.

9- پی‌گیری گازرسانی به سالن ورزشی «شهدای حبیب‌آباد» و اجرای عملیات لوله‌کشی مجموعه با اعتباری بالغ‌بر 100 میلیون ریال.

10- نصب کف‌پوش سالن ورزشی «صالحین سپاه» با اعتباری بالغ‌بر 150 میلیون ریال از منابع شخصی.

11- رنگ‌آمیزی و محوطه‌سازی نمای بیرونی ساختمان اداره ورزش و جوانان شهرستان پیشوا در محله سناردک.

12- ایجاد و تجهیز «خانه تنیس روی میز» و سالن کشتی در مجموعه ورزشی آزادگان با اعتباری بالغ‌بر 200 میلیون ریال.

ب) فرهنگی و جوانان

1- برگزاری چهار مراسم باشکوه تجلیل از جوانان، قهرمانان ورزشی، پیشکسوتان و خیرین ورزش‌یار با اعتباری بالغ‌بر 800 میلیون ریال.

2- برگزاری منظم جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان.

3- پی‌گیری تملک زمین جهت احداث خانه جوان.

4- تجلیل از خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران ورزشکار منطقه به‌صورت ماهیانه.

5- اعزام ورزشکاران و جوانان به مسابقات قرآنی استانی.

ج) ورزشی

1- برگزاری سه کارگاه دانش‌افزایی و علمی تخصصی ویژه مربیان، مسئولان اماکن ورزشی و ورزشکاران با حضور مدرسان برتر کشور.

2- برگزاری 2 دوره مربیگری هندبال، نجات‌غریق و آمادگی جسمانی.

3- برگزاری یک دوره تئوری عمومی پیش‌نیاز مربیگری.

4- برگزاری بیش از 200 مسابقه متنوع ورزشی به مناسبت‌های ملی مذهبی و بر اساس تقویم یک‌ساله هیئت‌های ورزشی استان تهران.

5- اعزام ورزشکاران به مسابقات کشوری، استانی و منطقه‌ای با اعتباری بالغ‌بر 200 میلیون ریال.

6- توزیع لوازم ورزشی بین تیم‌ها، هیئت‌ها، اداره‌ها و روستاهای منطقه با اعتباری بالغ‌بر 1500 میلیون ریال.

7- برگزاری بیش از 10 مراسم پیاده‌روی، جشنواره همگانی و بومی محلی با اعتباری بالغ‌بر 300 میلیون ریال.

8- ساماندهی وضعیت هیئت‌های ورزشی (عزل افراد غیرفعال و انتصاب مسئولان متخصص و فعال).

9- افزایش 100درصدی آمار بیمه ورزشی و ساماندهی وضعیت برگزاری مسابقات و جام‌ها.

10- میزبانی جلسات هم‌اندیشی با حضور مسئولان هیئت‌های ورزشی استان تهران.

11- نظارت مستمر بر اماکن ورزشی و سامان‌دهی و یکسان‌سازی ارائه خدمات و افزایش سطح سلامت ورزشکاران و مربیان با همکاری پلیس اماکن، شبکه بهداشت و اداره صنعت، معدن و تجارت.

12- اجرای طرح استعدادیابی و شناسایی ورزشکاران نخبه و هدایت به‌سوی تیم‌های استانی از طریق ورود به مدارس، برگزاری جشنواره‌ها و همایش‌ها و…

13- پی‌گیری وضعیت مجوز اماکن ورزشی جهت صدور و تمدید (13 مجوز طی 18 ماه فعالیت).

14- تجهیز کمپ‌های ترک اعتیاد به لوازم ورزشی با اعتباری بالغ‌بر 50 میلیون ریال.

15- تجهیز پایگاه‌های اوقات‌فراغت جهت اجرای طرح پیش‌گیری از آسیب‌های اجتماعی با اعتباری بالغ‌بر 50 میلیون ریال.

د) اداری و ماده 88

1- پرداخت بدهی مجموعه ورزشی «آزادگان» به «موقوفه مرحوم شیخ جنید» پس از 10 سال و اخذ سند مالکیت پس از 30 سال با اعتباری بالغ‌بر 500 میلیون ریال.

2- ساماندهی وضعیت حقوقی و معیشتی کارکنان اداره و پرداخت منظم حقوق و بیمه ماهیانه ایشان.

3- ساماندهی وضعیت قرارداد اماکن ورزشی و شفاف‌سازی درآمد و هزینه‌ها.

4- پرداخت منظم ماهیانه به خزانه دولت بابت درآمد اماکن تحت پوشش ماده 88

5- عدم بدهی به اشخاص و گروه‌ها.

6- تقسیط، پرداخت و تسویه بدهی انشعابات اماکن ورزشی به اداره‌های آب، برق و گاز بالغ‌بر 500 میلیون ریال.

7- برقراری ارتباط و تعامل دوسویه با تمامی اداره‌ها و نهادهای دولتی و عمومی و مؤسسه‌های خصوصی شهرستان.

8- برگزاری جلسات منظم فصلی با هیئت‌های ورزشی و اداره‌ها.

9- برگزاری جلسات منظم ماهیانه با کارکنان اداری.

10- پی‌گیری تملک خودروی اداری.

11- پی‌گیری وضعیت اماکن و پروژه‌های نیمه‌تمام جهت واگذاری به بخش خصوصی و دهیاری‌ها به‌منظور تکمیل و بهره‌برداری در قالب ماده 27

12- تعدیل نیروی اداری (یک نفر به دلیل ناکارآمدی وعدم تخصص).

13- تجهیز فضای ورزشی ساختمان حوزه علمیه برادران با اعتباری بالغ‌بر 200 میلیون ریال.

14- ارسال مستمر گزارش و اخبار ورزش و جوانان شهرستان برای رسانه‌ها و برگزاری نشست‌های خبری فصلی با خبرنگاران جنوب استان تهران و تجلیل از ایشان در مقاطع مختلف.

دلایل اختلال در پیشرفت توأم با دل‌سردی مدیر موفق

نگارنده این سطور که وارد بیست‌وهشتمین سال فعالیت حرفه‌ای خود در انواع رسانه‌های کشوری، استانی و محلی می‌شود، هرگز به یاد ندارد که در فرصت کوتاه 18 ماهه‌ای چنین فعالیت‌های بزرگ و ارزشمندی در امور ورزش‌وجوانان جنوب و حتی کل استان تهران انجام شده باشد.

البته این عمل‌کرد به‌طور حتم، با توجه به وسعت، جمعیت، بودجه شهرستانی، استانی و ملی، هم‌چنین درآمدهای اندک این اداره که خودگردان محسوب می‌شود، سنجیده شده است و از طرفی به‌طور قطع و یقین، ایرادهایی نیز در نوع دیدگاه و عمل‌کرد «طاهری گندمانی» رئیس اداره ورزش‌وجوانان شهرستان پیشوا وجود داشته است، چراکه گل بی عیب خداست.

در طول 18 ماه اخیر، برخی تنش‌های ناخواسته در دوران مدیریتی وی رخ داد که ناشی از اختلاف سلیقه با برخی رؤسای اداره‌ها و برخی موازی‌کاری‌های اداری و تمامیت‌خواهی‌های عده‌ای معدود بود که گاهی برخی خبرنگاران رسانه‌های رسمی و اکثراً ادمین‌های رسانه‌های غیررسمی نیز بر آتش این اختلافات دامن می‌زدند.

عدم همراهی و همکاری برخی هیئت‌های ورزشی و پیشکسوتان و ورزشی‌ها و… با اداره ورزش‌وجوانان را نیز باید به مسائل اشاره شده در سطور بالا اضافه کرد تا دلایل دل‌سردی تدریجی مدیر باتجربه و موفق یک‌سال‌ونیم اخیر را متوجه شد.

به راستی جای سئوال است، چرا یک مدیر غیربومی که در طول 18 ماه مانند یک مدیر بومی فعالیت‌های چشم‌گیر و دل‌سوزانه بسیاری داشته، پروژه‌های معوقه را به جریان انداخته، مدیران ارشد شهرستان از جمله فرماندار و نماینده مردم در مجلس از وی رضایت کامل دارند و عمل‌کردش را تحسین می‌کنند و مخالف جدایی‌اش از این خطه هستند، این‌چنین دل‌سرد و دل‌زده می‌شود؟

جواب این سئوال که فقط مختص اداره ورزش‌وجوانان پیشوا نیست و به‌وفور در جنوب استان تهران و در اداره‌های دیگری که مدیران غیربومی دل‌سوز دارند، یافت می‌شود، در این مجال کوتاه نمی‌گنجد و در آینده باید کالبدشکافی و بررسی کارشناسانه شود تا بتوان از افراد متخصص و کاربلدی مانند «طاهری گندمانی» به‌خوبی استفاده کرد و خیلی زود از خدمات بزرگ امثال آن‌ها محروم نماند.

علی‌رضا مهدی‌زاده



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار