نجف نیا گفت: در سال ۹۵ تعداد پرونده وارده نزدیک به ۹۰ هزار پرونده بوده است که از این تعداد تنها ۵۱۴۷۹ پرونده قابلیت سازش داشتهاند و با تلاش همکاران در راستای «اصلاح ذاتالبین» تعداد ۱۰۲۷۳ پرونده منجر به صلح شده است که رقمی بیش از ۲۰ درصد است.
به گزارش راوی امروز، فرید نجفنیا، معاون فرهنگی رئیس کل دادگستری استان البرز در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه شهرستان نظرآباد با اشاره نقش و اهمیت صلح و سازش در کاهش حجم پرونده های ورودی به دستگاه قضایی آن را نشات گرفته از مبانی دینی و اسلامی دانست و گفت: احادیث و اقوال متعددی از پیامبر عظیمالشان اسلام و ائمه معصومین(علیهم السلام) وجود دارد که مسلمانان را به «اصلاح ذات البین» دعوت می کنند.
وی با تشریح مفهوم « اصلاح ذاتالبین» اضافه کرد: ذات البین که پیامبر اسلام(ص) آن را با فضیلتتر از نماز، روزه و صدقه معرفی میکنند به معنی صلح و سازش و از یاد بردن رنجشها و کدورتها در بین مومنان است.
معاون فرهنگی رئیس کل دادگستری استان البرز، نبود اصلاح ذاتالبین در جامعه اسلامی را زمینه ساز ایجاد نفاق و دوگانگی در بین مسلمانان بیان کرد و افزود: اصلاح به معنی پیشگیری از نفاق در جامعه است و در مفاهیم اسلامی همسطح امر به معروف به کار رفته است.
وی با تاکید بر اینکه اصلاح ذات البین به معنی سازش و صلح در هر شرایطی نیست متذکر شد: به هر میزان در مورد صلح و سازش تاکید شده بر این موضوع نیز اصرار شده که سازش در این مفهوم به معنای صلح با دشمنان یا در امور غیرشرعی نیست.
فضیلت صلح و سازش
نجفنیا با اشاره به نقشی که به شوراهای حل اختلاف برای صلح و سازش در قانون داده شده تصریح کرد: صلح و سازش باید به عنوان یک معروف در کلیه شئونات زندگی امت اسلامی در دستور باشد تا با ترویج فرهنگ گذشت و بدون اینکه حتی اختلاف به دستگاه قضایی کشیده شود آن کدورت یا رنجش حل و فصل شده و زمینه زدودن جامعه از کشمکش ها و اختلافات فراهم شود برای اینکه همین دوگانگیها میتواند زمینهساز متلاشی شدن جامعه اسلامی شود.
مختومه شدن ۲۰ درصد پروندههای شورای حل اختلاف با صلح و سازش
وی با ارئه آماری از پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف استان البرز، گفت: در سال ۹۵ تعداد پرونده وارده نزدیک به ۹۰ هزار پرونده بوده است که از این تعداد تنها ۵۱۴۷۹ پرونده قابلیت سازش داشتهاند و با تلاش همکاران در راستای «اصلاح ذاتالبین» تعداد ۱۰۲۷۳ پرونده منجر به صلح شده است که رقمی بیش از ۲۰ درصد است.
معاون فرهنگی رئیس کل دادگستری استان البرز تعداد گذشت در اجرای حکم قصاص در سال ۹۵ را نیز ۱۵ فقره عنوان کرد و افزود: در ۹ ماهه نخست سال گذشته با پیگیریهای مجدانه دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان کرج و برگزاری جلسات متعدد، از اولیای دم ۱۵ خانواده مقتول رضایت اخذ شده که یک دستاورد بزرگ برای دستگاه قضایی استان است.
دیدگاه ها :