خانه » استان‌ها » «تفکر شورایی» نیازمند حمایت
  • چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ - 2024 25 December

استان‌ها // 28 آوریل 2019  ,  22:20  // کد خبر : 32950
تحلیل اختصاصی اعضای شورای شهر پیشوا و عملکردشان از ابتدا تاکنون/ «تفکر شورایی» نیازمند حمایت

در حالی یکی از وعده های بنیادین رئیس جمهور وقت، آقای دکتر حجت الاسلام سید محمد خاتمی اجابت شد که فقط چند روزی از ورود به دهه سوم انقلاب اسلامی می گذشت؛ ایرانی ها در 7 اسفند1377 برای برگزیدن نمایندگان خود به منظور حضور در شوراهای اسلامی شهر و روستا، آرای خود را به صندوق های اخذ رأی ریختند تا نمادی از مردم سالاری را به عینیت برسانند.

به گزارش راوی امروز، در حالی یکی از وعده های بنیادین رئیس جمهور وقت، آقای دکتر حجت الاسلام سید محمد خاتمی اجابت شد که فقط چند روزی از ورود به دهه سوم انقلاب اسلامی می گذشت؛ ایرانی ها در 7 اسفند1377 برای برگزیدن نمایندگان خود به منظور حضور در شوراهای اسلامی شهر و روستا، آرای خود را به صندوق های اخذ رأی ریختند تا نمادی از مردم سالاری را به عینیت برسانند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اولین دوره شوراها در 9 اردیبهشت 1378 شروع به کار کرد که طی آن در شهر پیشوا که سابقه مدنیت امروزی آن با تشکیل شهرداری به شهریور 1332 باز می گردد و مدنیت کهن آن نیز به بیش از 8 هزار سال قبل می رسد، سیدصالح یاسینی 31 ساله، سید مصطفی طباطبایی 43 ساله، اکبر قمی کردی 58 ساله، سعید جنیدی 41 ساله و سید منصور گتمیریان 44 ساله با رأی مردم، راهی اولین پارلمان شهری پیشوا در دوره نوین شدند.

از میان منتخبان اولین دوره، چهار عضو، فرهنگی و یک نفر نیز از کسبه سرشناس شهر بودند. حجت الاسلام سید صالح یاسینی تنها روحانی عضو شورای اسلامی شهر پیشوا در همه ادوار پنجگانه است که ریاست این دوره را برعهده داشت و سید مصطفی طباطبایی عهده دار وظایف نائب رئیسی بود. میانگین سنی اعضای دوره اول 4/43 سال است.

محمدرضا فاضلی دوست، سید محبوب احمدی و رضا کارخانه هر کدام برای مدتی طی چهار سال بین 78 تا 81  در دوره اول شوراها، شهردار پیشوا بودند که رضا کارخانه تا پایان دوره دوم شوراها جمعا حدود 6 سال، شهردار پیشوا ماند و پس از آن نیز برای تمام دوره  شش و نیم ساله  شورای سوم، شهردار ورامین بود.

سعید(مجتبی) جنیدی تنها عضو تمام ادوار شورای شهر پیشوا

در اسفند 1381 مردم پیشوا به سید صالح یاسینی و سعید جنیدی برای بار دوم و به علی اکبر کیلانی جعفری 66 ساله، حسن اصلانی 53 ساله و ابوالفتح هژبری 47 ساله برای نخستین مرتبه اعتماد کرده و با این ترکیب، پارلمان دوم پیشوا را تشکیل دادند. میانگین سنی اعضای این دوره 49.2 سال بود.

کیلانی و جنیدی در این دوره رئیس  و اصلانی و هژبری هم نائب هر یک بودند. در این دوره شاهد دو قطبی شورا بودیم.

برخی اتفاقات خوب شهری مثل پروژه فاضلاب و شهرک صنعتی محصول دوره های ابتدایی مدیریت شهری پیشوا هستند.

خوش اقبال ترین شورایی ها در ایران، اعضای دوره سوم هستند که با رأی مجلس شورای اسلامی، مدت زمان دوره فعالیت خود را در بیش از 6 سال سپری کردند و با فرجه دو و نیم ساله ای که دراختیارشان گذارده شد و از ارفاق حکومتی بهره بردند، می توانستند منشأ خدمات ارزنده و ماندگاری باشند.

آذر 1385 مردم، اعضای این دوره را رهسپار شورای شهر کردند که سعید(مجتبی) جنیدی تنها بازمانده ادوار اول و دوم در کنار خود، سید مرتضی طباطبایی 49 ساله، اکبر عبدی 46 ساله، سید حسن طباطبایی 38 ساله و امیر فلاح 36 ساله  را می دید.

این شورا سعید جعفری نسب را پس از 9 سال مجدد به شهرداری پیشوا بازگرداند و بعد از حدود دوسال، زمینه خداحافظی اش با مسند شهرداری را  فراهم آورد و  سپس سکان هدایت شهرداری را در اختیار شیرزاد یعقوبی قرار داد که وی تا پایان دوره چهارم، شهردار پیشوا ماند.

سید مرتضی طباطبایی رئیس شورای سوم بود و سید حسن طباطبایی نائب رئیس بود. میانگین سنی شورای دوره سوم 43.6 سال است.

سیدمرتضی طباطبایی عضو سه دوره شورای شهر پیشوا

در خرداد 1392 پیشوایی ها ترکیبی دیگر را روانه پارلمان شهری خود کردند که بر این اساس، سعید جنیدی، ابوالفتح هژبری، سید حسن طباطبایی، سید مرتضی طباطبایی و حسن اصلانی از ادوار گذشته با علی اکبر مهدی زاده 64 ساله و اردوان مهدیزاده 52 ساله، دو پزشک قدیمی شهر، شورای دوره چهارم را شکل دادند و برای اولین دوره در شهر پیشوا،  شورای هفت نفره شکل گرفت.

علی اکبر مهدی زاده و سید حسن طباطبایی در این دوره رئیس شورا بودند و حسن اصلانی و ابوالفتح هژبری هم نائب این دو بودند.

در این دوره بود که اولین تجربه برگزاری انتخابات توأم شوراها و ریاست جمهوری به مرحله اجرا درآمد و  در پی آن، یک دوره چهار ساله شورا با یک دوره چهارساله ریاست جمهوری به اتمام رسید که این هماهنگی در نوع خود جالب و بی نظیر بود و عملا راه را بر بسیاری از ناهماهنگی ها  و بهانه های بعدی بست. میانگین سنی اعضای شورای چهارم پیشوا 55.7 سال بود.

اما در دوره پنجم، شوراهایی ها در شرایطی از شهریور 1396 آغاز به کار کردند که سه عضو جدید را در جمع خود می دیدند.

دکتر علی اکبر مهدی زاده عضو دو دوره شورای شهر

علی اکبر مهدی زاده، سید مرتضی طباطبائی، سعید جنیدی و اردوان مهدی زاده بازمانده دوره چهارم بودند  که  احمد قمی 52 ساله، ابراهیم عابدی 49 ساله و علی اسدی 28 ساله را به عنوان اعضای جدید و جوان تر از خود در کنارشان می دیدند و این تزریق نیروی جدید، نوید امید بود و همت، که عملا در قریب دو سال گذشته از عمر این دوره، شاهد پویایی و تحرک قابلی در سطح شهر پیشوا هستیم.

میانگین سنی اعضای شورای پنجم 53 سال است و حکمت امیری، شهردار منتخب ایشان، پس از کش و قوس های فراوان، سکان هدایت شهرداری پیشوا را در دست گرفت.

در ادامه، برخی از شرایط رأی آوری شورای پنجمی ها بیان می شود:

علی اکبر مهدی زاده، پزشک متخصص اطفال که سال ها در خوشنامی مشغول طبابت است، در دهه های قبل، رؤیای مجلس شورای اسلامی را نیز در سر داشت که حتی اجازه ورود به گود رسمی انتخابات را نیافت؛ اما در دوره های چهارم و پنجم با استفاده از سبد رأی افراد بومی و بعضا ضعیف جامعه و اصطلاحا، کف اجتماع به پارلمان شهری پیشوا راه یافت و محبوبیت حاصل از خوشنامی اش را به رخ کشید.

وی که در دوره چهارم سابقه ریاست بر شورایی ها را در کارنامه خود دارد، در همان هنگام نیز از مخالفان جدی حضور شیرزاد یعقوبی بر مسند شهرداری بود که فقط حسن اصلانی را در این مسیر همراه خود می دید و کلامش راه به جایی نبرد؛ علی اکبر مهدی زاده، در حال حاضر رئیس شورای اسلامی شهر پیشواست.

علیرغم حمایت برخی بزرگان اصولگرایی پیشوا از علی اکبر مهدی زاده اما چربش دیدگاه های وی به سمت و سوی اصلاح طلبان در نوع خود کم نظیر است؛ هر چند اصلاح طلبان نیز برای ورود وی به ساختمان شورا تلاش زیادی کردند و جالب اینکه وی به همراه سید مرتضی طباطبائی با کمترین حجم تبلیغات برای این دوره انتخابات، در اردیبهشت 1396 مورد اقبال و اعتماد پیشوایی ها قرار گرفتند.

دکتر اردوان مهدی زاده عضو دو دوره شورای شهر

دکتر اردوان مهدی زاده رئیس  درمانگاه تأمین اجتماعی شهر ورامین که تجربه حضور در دوره چهارم شورای اسلامی شهر پیشوا را نیز دارد و از پزشکان معتمد بنیاد شهید در منطقه است، بخشی از آرای خود را  به سبب قرابت فامیلی با علی اکبر مهدی زاده، بخشی به دلیل مورد اعتماد قرار گرفتن بنیاد شهید، برخی نیز به واسطه خاندان نوروزی، کسب کرده که هر کدام از این دلایل به علاوه عملکرد خردگرایانه و منطقی وی در این چند سال، سبب کسب رأی اعتماد مردم به این پزشک شده است.

برخوردهای داخل چارچوب وی با موضوعات مختلف مدیریت شهری و قانونمند بودن همراه با بهره بالا از قوه تعقل و درک صحیح، از ویژگی هایی است که  اردوان مهدی زاده را تبدیل به عضوی کرده که علیرغم حضور کمرنگ در شهر، البته غیر از جلسات رسمی، مسلط به مواردی نشان داده که در چارچوب قانون در شورا، قانونگذاری می کند.

احمد قمی کردی عضو جدید و تازه وارد شورای پنجم است که ورود خود را از مبادی متفاوتی پیگیری کرد و سرانجام به عنوان رأی اول شهر، وارد شورای اسلامی شهر شد.

وی که فرزند مرحوم حجت الاسلام شیخ عباس قمی و برادر سردار شهید علی قمی است، از پایگاه مردمی بالایی برخوردار می باشد که سابقه ایثارگری و ورزشی او نیز مزید علت شده و حضور چندین ساله اش در کسوت بخشدار مرکزی و معاونت فرمانداری پیشوا به علاوه مسئولیت ستاد نماز جمعه پیشوا را می توان از موارد مهم رأی آوری او قلمداد کرد.

احمد قمی کردی

البته راه اندازی تشکیلاتی سیاسی به نام «یاران انقلاب» در سه سال اخیر، هرچند که این تشکل در اواخر روزهای فروردین 96 و تنها یک ماه مانده به انتخابات، پوست اندازی کرد و این پوست اندازی باعث برد وی و همراهانش با شعار «پیشوایی آباد» شد و ابراهیم عابدی نیز به شورا راه یافت و حسین حیدری، مجید لطیفی و محبوبه فاضلی دوست که همسر وی نیز است، اعضای ائتلاف وی را تشکیل داده بودند که به عنوان اعضای علی البدل همین دوره قابلیت ورود به شورا را دارا شدند و سرپرستی تشکیلات جمنا در شهرستان پیشوا تا همین یکی دو ماه پیش از دیگر موارد پذیرش وی توسط مردم پیشواست.

در سبد رأی قمی می توان به وفور آرای سرچشمه گرفته شده از موسسه خیریه جواد الائمه را یافت که وی با درایت و نگاه بلند خیرانه خود، آنها را به سبد خود و همراهانش اضافه کرد.

سید مرتضی طباطبائی عضو ادوار سوم و چهارم و راه یافته به دوره پنجم پارلمان شهری پیشوا، حجم بالای آرای خود را در همین سه مقطع از سبد آرای اصولگرایان برداشت.

وی در انتخابات این دوره تنها نامزد طباطبائی های پیشوا بود که با کنار رفتن سید حسن طباطبائی (رئیس دوره چهارم  شورای شهر) امکان موفقیت خود را بالا برده بود و این طایفه را در حمایت از خود بی رقیب می دید.

وی در ادوار قبلی از  حامیان جدی یعقوبی بود ولی در این دوره تبدیل به مخالف سرسختش شد و محکم پای شهردار شدن امیری ایستاد.

سعید جنیدی عضو همیشه حاضر که در همه ادوار شورا  حضور داشته و حرفهایی از مصوبات و موضوعات مطروحه  دارد که می توان با هر کلام وی، مبحثی جدید گشود.

وی که فرزند شهید بوده و دارای  عقبه اصولگرایی است، چند سالی مسئول دفتر سید حسین  نقوی حسینی، نماینده اصولگرای منطقه در شهر پیشوا نیز هست و عملا این مهم، سبب گرایش نیروهای اصولگرا و اصلاح طلب نزدیک به نقوی، به این عضو همیشه حاضر شورای شهر پیشوا شده است.

جنیدی همیشه به حدی پر حرارت از موضوعات مطروحه شورا  در بیرون از صحن آن، صحبت می کند که گویی در دل جلسه نشسته ای و قرار داری؛ سینه جنیدی را می توان به عنوان گنجینه اسرار شورا در این دو دهه تلقی نمود که گاهی قفل درب این گنجینه باز می شود!

وی به همراه اردوان مهدی زاده با رأی ممتنع خود به امیری نه گفتند ولی علیرغم اصرار بر ماندن یعقوبی، به وی نیز جواب سر بالا دادند!

برخی، جنیدی را مجری سیاست های همسرش(حسنیه اسدی) می پندارند که این دور، خودش  رؤیای ورود به شورا را در سر داشت ولی موفق به آن نشد.

ابراهیم عابدی

ابراهیم عابدی که در دوره های دوم و چهارم به عنوان عضو علی البدل در رقابتی تنگاتنگ، بازی را به ابوالفتح هژبری واگذار کرده بود، در این دوره با تشکیلات، وارد گود انتخابات شد و در حقیقت عابدی حتی بدون در نظر گرفتن تشکیلات «یاران انقلاب» به عنوان نامزدی فرا جناحی اما پایبند به اعتقادات اصولگرایان، آرای زیادی را از سبد رأی اصلاح طلبان به خود اختصاص داد.

وی که از مؤثران بسیج محلات پل حاجی و قیام است، پایگاه اصلی رأی آوری خود را در این مناطق حساس و پر رأی، متمرکز کرد و البته ورزشی های شهر نیز به واسطه مدیریت و مربیگری وی بر تیم فوتبال فتح، حمایت خوبی از او داشتد.

عابدی در میان فرهنگیان نیز مورد عنایت قرار داشت و توانست با توجه به حضور فعال خود در میان آنان، اعتماد این قشر مؤثر را نیز به خود معطوف کند.

علی اسدی جوان ترین عضو ادوار شورای شهر

علی اسدی جوان ترین عضو شورا که شاید بتوان وی را جوان ترین عضو شوراهای شهر استان تهران لقب داد، با عقبه اصولگرایی، حمایت مشایخ شهر و تیم فکری اکبر عبدی، عضو دوره چهارم شورای اسلامی شهر و رئیس اسبق هلال احمر پیشوا و مدیر حسینیه و هیئت انصارالحسین(ع)،حمایت جوانان بسیجی شهر و استفاده از تجربیات و تفکرات سعید جعفری نسب، شهردار پرسابقه شهر، برنده انتخابات شد.

جوانی وی و قرابت فامیلی با حجت الاسلام وحیدی از روحانیون سرشناس و قدیمی منطقه که پدر همسر وی است و فعالیتش به عنوان کارمند امور املاک شهرداری قرچک، سبب افزایش اعتماد مردم شد که وی را رهسپار شورای پنجم پیشوا کرد.

با توجه به اینکه هر هفت عضو شورای پنجم با گرایش های فکری متفاوت ولی عقبه های مشترک وارد این عرصه از قانون گذاری شده اند، می طلبد بزرگان شهرستان از قبیل نماینده مجلس، فرماندار و امام جمعه با گرد هم آوری خرد جمعی و بهره از اشتراکات هر یک و با پرهیز از غوغاسالاری و هوچی گری، اتحاد میان اینان را بارورتر و تقویت کرده و زمینه های بروز افتراق و جدایی را میان ایشان پاک کند که در این میان نقش بزرگان جریانات سیاسی که برخی ها، نامشان در این جریده آمده نیز بسیار مؤثر بوده و می تواند غبارهای احتمالی که ناشی از نبود روحیه کدخدامنشی و همدلی است را دور نماید که این چنین تفکر برآمده از دل مردم، نیازمند حمایت و معاضدت است تا این دو دهه منشأ و سرمشقی برای مابقی سال ها شود.

جلسه رسمی شورای شهر پنجم با حکمت امیری شهردار پیشوا

در این پنج دوره، جمعا 17 نفر وارد شورای پیشوا شده اند و این شهر جزء معدود شهرهایی است که هیچ عضو علی البدلی به شورا راه نیافته است.

در پایان، به عنوان عضوی از خانواده رسانه، تأکید می کنم که رسانه های رسمی منطقه با هر گرایش و سیاق سیاسی، همچون گذشته زبان مردم و مسئولان در راه استیفای حقوق حقه شهروندان هستند و در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نخواهند کرد و بر عهدی که با مردم بستند، ثابت قدم و استوار می مانند و زمینه های تحقق کامل مردم سالاری و حمایت از تفکر شورایی را مهیاتر از قبل می کنند و بر این نکته اعتقاد دارند که اگر شوراها به عنوان عصاره مردمی حاضر در بدنه تصمیم ساز، منش و روش خود را بر سیره عقلانیت، شورا محوری، خرد جمعی، وحدت رویه و کلان نگری ترسیم کنند، قطعا تحولی در کشور دیده می شود؛ موضوعی که اینک، این چنین نیست!

 

 

ادوار شورای شهر پیشوا اول دوم سوم چهارم پنجم
میانگین سن 43.4 49.2 43.6 55.7 53

 

اعضای شوراهای اسلامی شهر پیشوا به ترتیب سن ورود به شورا؛ توضیح اینکه برخی از اعضا که بیش از یک دوره سابقه عضویت دارند سن ورود آن ها در اولین دوره لحاظ گردیده است.

ردیف عضو سن هنگام ورود به شورا ملاحظات
1 علی اسدی جعفری 28  
2 سید صالح یاسینی 31 رئیس دوره اول
3 امیر فلاح 36  
4 سید حسن طباطبایی 38 رئیس دوره چهارم و نائب دوره سوم
5 سعید جنیدی 41 رئیس دوره دوم و نائب دوره پنجم
6 سید مصطفی طباطبایی 43 نائب رئیس دوره اول
7 سید منصور گتمیریان 44  
8 اکبر عبدی 46  
9 ابوالفتح هژبری 47 نائب رئیس ادوار دوم و چهارم
10 سید مرتضی طباطبایی 49 رئیس ادوار سوم و پنجم
11 ابراهیم عابدی 49 نائب رئیس دوره پنجم
12 احمد قمی کردی 52  
13 اردوان مهدی زاده 52  
14 حسن اصلانی 53 نائب رئیس ادوار دوم و چهارم
15 اکبر قمی کردی 58  
16 علی اکبر مهدی زاده 64 رئیس ادوار  چهارم و پنجم
17 علی اکبر کیلانی جعفری 66 رئیس دوره دوم

 

 *مهدی مقاری/ خبرنگار



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار