علیرضا مهدیزاده پیشکسوت رسانهای استان تهران در گزارشی تحلیلی نوشت: نشست جمعی از اصلاحطلبان و اعتدالیون شهرستانهای ورامین، قرچک و پیشوا درحالی برگزار و در آن، شعار اتحاد سر داده شد که بسیاری از فعالان سیاسی، اجتماعی و رسانهای این دو طیف، یا در این نشست دعوت نبودند و یا ترجیح دادند که حضور نداشته باشند!
به گزارش راوی امروز، علیرضا مهدیزاده پیشکسوت رسانهای استان تهران در گزارشی تحلیلی نوشت: نشست جمعی از اصلاحطلبان و اعتدالیون شهرستانهای ورامین، قرچک و پیشوا درحالی برگزار و در آن، شعار اتحاد سر داده شد که بسیاری از فعالان سیاسی، اجتماعی و رسانهای این دو طیف، یا در این نشست دعوت نبودند و یا ترجیح دادند که حضور نداشته باشند!
مهدیزاده که فعال سیاسی اجتماعی منطقه است، ادامه داد: این نشست، ظهر جمعه ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ در فاصله کمتر از ۱۱ ماه تا برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، به مناسبت سال جدید و اعیاد شعبانیه، با حضور محمد قمی نماینده پاکدشت در مجلس و حسین تاجیک از چهرههای برجسته اصلاحطلب کشور، حسین کاغذلو فرماندار و سیداکبر تقوی معاون سیاسی فرمانداری شهرستان ورامین، سیدعباس حسینی بخشدار جلیلآباد شهرستان پیشوا، تعداد محدودی از فعالان سیاسی، اجتماعی و رسانهای این خطه، در تالار «باغ بهشت» شهرستان ورامین برگزار شد.
«محسن ویلانپور» از خبرنگاران حاضر در این نشست، گزارشی ارائه کرد و با طرح سئوال «آمادهباش اصلاحات به نقویحسینی؟» نوشت:
«حسین تاجیک از چهرههای برجسته اصلاحطلب کشور گفت: ممکن است ما اشکالات و انتقاداتی نیز به سپاه داشته باشیم اما امروز باید کنار سپاه پاسداران و نیروهای نظامی بایستیم و همچنان امیدواریم با اصلاحات، بتوانیم گرِه از کار مردم بازکنیم».
گزارشگر این نشست، سپس از دعوت اصلاحطلبان دشت ورامین به وحدت و انسجام توسط محمد قمی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی نوشت و از قول وی بیان کرد: «رمز پیروزی وحدت است، از تفرقه بپرهیزید. با وحدت و ایثار نباید بگذاریم کسی به مجلس راه پیدا کند که موی دماغ دولت و ملت باشد. این با انسجام صورت میگیرد. اصلاحطلبان ضمن برگزاری منظم جلسات با حفظ انسجام با هدف پیروزی در انتخابات موانع را از سر راه بردارند».
این خبرنگار، در ادامه به نقل از نماینده مجلس نوشت: «قرائن و شواهد من میگوید منع نمایندگان سه دورهای برای کاندیداتوری به تصویب شورای نگهبان نخواهد رسید.
امامجمعهای را داشتهایم که به دلیل عدم التزام به اسلام ردصلاحیت شده است! در قانون جدید انتخابات التزام به اسلام را تعریف کردهایم».
«بازگشتِ پدرخوانده» یا «بازگشت به پدرخوانده»؟
«محسن ویلانپور» در انتهای گزارشش نیز با تیتر فوق، نوشت:
«نشست امروز اصلاحطلبان منطقه در حالی برگزار شد که محوریت اصلی آن در غیاب سعید شیرکوند (معاون اقتصادی معاون اول رئیسجمهور) برعهده محمد قمی بود. قمی نماینده سابق مجلس از ورامین است که پس از جداسازی پاکدشت از ورامینِ بزرگ، به آن خطه رفت و در حال حاضر نماینده مردم آن دیار است.
اصلاحطلبان ورامین تا زمان حضور قمی دورانی طلایی داشتند و پیروز و برنده انتخابات مجلس بودند.
اینها در حالی است که اختلافنظرهای نیروهای اصلاحطلب طی چند سال گذشته رشد کرده است و البته امروز محمد قمی در مقام «پدری نگران»، همه را دعوت به وحدت و انسجام کرد».
10 نکته تحلیلی از اوضاع بد اصلاحطلبان و اعتدالیون منطقه
1- با توجه به اینکه حدود 6 سال از روی کار آمدن دولت اصلاحاتی و اعتدالی «تدبیر و امید» میگذرد، هنوز از کادرسازی و جوانگرایی در سه شهرستان ورامین، پیشوا و قرچک خبری نیست و هم چنان اکثریت مطلق جوانان حامی و پایکار دولت، در حسرت و تشنه پیشرفتهای خدمتی و مدیریتی در بدنه دولت هستند.
2- حضور سران و بزرگان اصلاحات و اعتدال منطقه، هم چنان نمایشی و بیخاصیت و با کارکرد مطلق انتخاباتی است.
3- برخلاف تأکیدهای بزرگان اصلاحات منطقه ازجمله قمی و تاجیک بر اتحاد و انسجام، بهخوبی میتوان تفرقه و عدم انسجام را در نشست اخیر و همچنین نشست چند روز قبل عدهای دیگر از اصلاحطلبان و اعتدالیون منطقه دید؛ وقتی تعداد زیادی از اصلاحاتیها و اعتدالیون یا دعوت نمیشوند یا حضور نمییابند، پیامهای ناخوشایندی برای این طیف محسوب میشود که تا کمتر از 11 ماه دیگر به فکر شکست رقیب جدی و اصولگرای خود هستند.
4- جنگهای داخلی اصلاحطلبان و اعتدالیون باعث سرخوردگی بسیاری از آنها و البته جوانترهایشان شده است که درنهایت نیز توانسته آسیب جدی به شاکله این طیف در دشت ورامین بزند؛ سهمخواهیهای متعدد و بیمنطق برخی بزرگان این جناح که حاکم بر قوه مجریه هستند، نهتنها سودی نداشته، بلکه باعث شده تا نمایندگان طیف احمدینژاد پس از حدود 6 سال، هنوز ادارههای حساس دولتی را در اختیار داشته باشند و حتی قدرت تعویض آنها نیز وجود نداشته باشد.
در نشست 30 فروردین 98 از سوی برخی افراد حاضر، عنوانشده که ردصلاحیتها گسترده بوده و همین امر به اصلاحطلبان و اعتدالیون ضربه زده و میزند؛ سئوال اینجاست که بهتر نبود در طول 37 ماه اخیر پس از انتخابات قبلی مجلس، بهجای سهمخواهیهای متعدد و بیمنطق و همچنین بیتوجهی به جوانان و بانوان و… کمی به فکر کادرسازی و حضور بین مردم و انتخاب فردی جامع و کامل و صلاحیتدار بودید تا از اکنون، بهانههایی برای شکست احتمالی در انتخابات آتی در ذهن مخاطبانتان ننشانید؟!
5- بزرگان اصلاحاتی منطقه که پستهای حساس کشوری دارند یا دسترسی آنها به مدیران ارشد کشور زیاد است، کمترین اثرگذاری را در سه شهرستان داشتهاند و جالب اینکه هیچ حساسیتی راجع به اوضاع اسفناک منطقه بومیشان و واکنشی به بیمهریهای موجود ندارند.
برای این مورد باید مثالی زد: سعید شیرکوند در طول 6 سال اخیر، پستهای حساس و رده بالایی در دولت تدبیر و امید داشته که آخرین آنها معاون اقتصادی معاون اول رئیسجمهور است، ولی کوچکترین اثربخشی را در اوضاع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی سه شهرستان نداشته است یا شاید نگارنده این سطور، از دیدن و فهم پیشرفتها ناتوان است!
6- نگاه سنتی و امتحان پس داده 20 سال اخیر -بدون توجه به رأی و اقبال آحاد مردم- که باعث شکست مطلق اصلاحطلبان و اعتدالیون در همه عرصههای انتخاباتی این سالها در ورامین، قرچک و پیشوا شده است، کماکان پایدار است و توسل و تکیه به حضور محمد قمی و امثال وی در نشست 30 فروردین 98 این جناح، نشانگر همین نگاه شکستخورده و سنتی تأکیدشده توسط پیرمردهای سیاسی است که خیال بازنشستگی و واگذاری عرصه به جوانان را ندارند.
7- عدم حضور بدنه مدیریتی و سیاستگذار اصلاحات و اعتدال دشت ورامین در میان مردم، آنچنان مشهود و واضح است که با یک نظرسنجی ساده و سطحی نیز میتوان آن را از زبان مردم عامه کوچه و بازار دریافت کرد.
جالب اینجاست که همین بدنه مدیر و سیاستگذار، نقوی نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی را متهم به «پوپولیست» بودن و عوامفریبی میکنند، ولی هیچگاه در میان مردم رأیدهنده حضور چشمگیر و اثرگذار ندارند و حتی در گروههای تلگرامی مختص اصلاحاتیها و اعتدالیها نیز پاسخگوی دهها ابهام و سئوال جوانترها و طبقات متوسط اصلاحاتی و اعتدالی نیستند.
8- یکی از شاخصههای جریان اصولگرایی در دشت ورامین، توانایی جذب افراد جدید به بدنه خود است؛ در سالهای اخیر بسیاری از اصلاحطلبان با قدرت جذب بالا و روی خوش اصولگرایان، راهی اردوگاه رقیب شدهاند و درحال حاضر نیز تمامقد به دفاع از جذبکنندگانشان هستند ولی کماکان، نهتنها جذبی در بدنه اصلاحطلبی منطقه دیده نمیشود، بلکه قدرت دافعه بالای سران اصلاحات و اعتدال، همان خودیها را نیز منفعل و ناکارآمد کرده است.
9- شواهد و قرائن نشان میدهد که نه انتخابات هفتم اسفند مجلس یازدهم شورای اسلامی بهصورت استانی برگزار میشود و نه سه دورهای شدن نمایندگی به تأیید شورای نگهبان میرسد؛ بنابراین نگاه سادهانگارانه و دورهمیهای تکراری و شعاری اصلاحطلبان و اعتدالیون سه شهرستان نمیتواند راهکار مؤثر و مفیدی برای مقابله با کاندیداتوری نقوی -نماینده فعلی مجلس- باشد که از روز اعلام پیروزیاش در انتخابات هفتم اسفند 1394 تاکنون دائم حرکات و رفتار و سخنان پوپولیستی دارد و مردم از او متشکرند که در مجالس عزا و عروسیشان شرکت میکند!
جالب اینجاست که محمد قمی نیز در همه سالهای طولانی نمایندگیاش در مجلس، همان کاری را کرده که نقوی انجام میدهد و موفق هم بوده است؛ اما سئوالی بیجواب در میان است که چرا دلدادگان پر و پا قرص قمی، این کار وی را الگو قرار نمیدهند تا با اقبال مردمی مواجه شوند و شاید پیروزی شیرینی را بعد از 20 سال دشت کنند؟!
10- ختم کلام اینکه اوضاع اصلاحطلبان و اعتدالیون سه شهرستان ورامین، قرچک و پیشوا با انشقاق و تفرقههایی که بین آنها موجود است، اوضاع خوب و مطلوبی نیست و زنگ خطر بزرگی برای اولین انتخابات پیش روی آنها محسوب میشود؛ انتخاباتی که شاید تکمیلکننده افول 20 ساله این طیف در منطقه باشد و تیر خلاصی بر پیکره نحیف، ناتوان، غیرجذاب، ناکارآمد، مستهلک و پیر بزرگان اصلاحات و اعتدال دشت ورامین محسوب شود.
پس باید ضربالمثلهای قدیمی را هنوز با آبطلا نوشت که «ماهی را هروقت از آب بگیرید، تازه است» و شعرهای زیبایی مانند شعر مرحوم «قیصر امین پور» را دقیق به خاطر سپرد و خوب عمل کرد که:
«حرفهای ما هنوز ناتمام…
تا نگاه میکنی،
وقت رفتن است…
بازهم همان حکایت همیشگی!
پیش از آنکه باخبر شوی
لحظه عزیمت تو ناگزیر میشود
آی …..
ای دریغ و حسرت همیشگی!
ناگهان
چقدر زود
دیر میشود!»
دیدگاه ها :
باسپاس بیکران