خانه » استان‌ها » صنعت بوم گردی اشتغال و درآمد پایدار روستایی را رقم خواهد زد/ حمایت از فعالیت شرکت های دانش بنیان در روستاها
  • چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ - 2024 25 December

استان‌ها // 13 ژانویه 2019  ,  16:53  // کد خبر : 29925
معصومه پرندوار: صنعت بوم گردی اشتغال و درآمد پایدار روستایی را رقم خواهد زد/ حمایت از فعالیت شرکت های دانش بنیان در روستاها

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری تهران با تاکید بر ضرورت توجه به صنعت بوم گردی در روستاها همسو با سیاست های اقتصاد مقاومتی، گفت: با توجه به محدودیت منابع آب و خاک، دهیاران باید با بهره گیری از شرکت های دانش بنیان به شناسایی و معرفی ظرفیت های اقتصادی روستا منهای کشاورزی با هدف ایجاد اشتغال و درآمد پایدار بپردازند.

به گزارش راوی امروز، نشست تخصصی هم اندیشی «توسعه اقتصاد روستایی در پرتو توجه به گردشگری و بوم گردی» روز یکشنبه 23 دی 97 با حضور انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، سعیدرضا جندقیان معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، معصومه پرندوار مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری و بخشداران و دهیاران استان در محل پردیس علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.

در این نشست، معصومه پرندوار با بیان اینکه حدود 850 هزار نفر جمعیت روستایی، ۴۵۰ دهیاری و ۳۲ بخشداری در استان تهران وجود دارد، اظهار داشت: برای اولین بار در دولت تدبیر و امید سند توسعه روستایی تدوین شد که بیان گر نگاه ویژه دولت به حوزه توسعه پایدار در روستاهاست.

وی با بیان اینکه توسعه روستایی منهای توجه به اشتغال می تواند خطر آفرین باشد، افزود: فقدان زیرساخت های اشتغال در روستاها باعث مهاجرت از روستا به شهر خواهد شد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری تهران با اشاره به نخستین رویداد استارت آپی استان تهران، افزود: این نشست می تواند حلقه ارتباط بین دانشگاهیان، سیاست گذاران و مدیران بومی باشد و دهیاران موظف به شناسایی ظرفیت های اقتصادی روستا منهای کشاورزی در روستاهای خود هستند.

وی با بیان اینکه در مدیریت بومی باید به اقتصاد روستا توجه جدی شود، افزود: باید نگرش توسعه روستایی تغییر کرده و رویکردی مبتنی بر علوم و فناوری های روز در این جهت شکل گیرد که دانش مورد نیاز آن باید توسط دهیاران به جامعه محلی روستا آموزش داده شود.

پرندوار با اشاره به اهمیت آموزش روش های نوین کسب و کار در روستاها، گفت: جامعه روستایی با رسیدن به خودباوری می توانند زمینه ایجاد درآمدهای پایدار را فراهم کرده و مانع خروج جمعیت متخصص از روستاها شوند.

وی با تاکید بر اینکه توسعه روستایی تنها به معنی فعالیت های عمرانی نیست، افزود: نگاه قدیمی توسعه روستایی مبتنی بر کشاورزی است، در حالی که با وجود توسعه کسب و کارهای نوین، دیگر کشاورزی تنها بخشی از روند توسعه روستایی به حساب می آید.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری تهران با اشاره به اینکه ظرفیت منابع آب و خاک روستاها محدود است، افزود: باید به ظرفیت های دیگر به ویژه در حوزه گردشگری و بوم گردی توجه کرد و با کمک شرکت های دانش بنیان و همراهی سیاست گذاران ظرفیت های برتر را شناسایی و اقدامات خوب و سازنده ای در جهت توسعه روستاها انجام داد.

وی به شرایط نامساعد اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: تنها راه برون رفت از شرایط بد اقتصادی کشور توجه به مزیت های اقتصادی روستاها با کمک شرکت های دانش بنیان و بهره گیری از فناوری های نوین است.

پرندوار با بیان اینکه ایجاد 132 هزار شغل در روستاها تنها با تزریق وام حل نمی شود، افزود: باید اندیشه های نو با بهره گیری از استارت آپ ها عملیاتی شده و زمینه ایجاد اشتغال و درآمد پایدار در روستا فراهم شود.

وی با اشاره به بهره برداری از سامانه رزرواسیون مناطق بوم گردی در روستاها، گفت: این پروژه با همکاری دهیاران در زمینه معرفی ظرفیت های گردشگری و محل های بوم گردی روستاها می تواند تحولی شگرف در زمینه توسعه روستاها و ایجاد درآمدهای پایدار برای روستا ایجاد کند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری تهران با بیان اینکه توجه به بوم گردی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: بوم گردی در روستاها باید به عنوان یک صنعت درون گرا و برون زا دیده شود و این تنها نیازمند شناخت ظرفیت ها و آموزش جامعه روستایی است.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار