تهران تنها به شلوغیها و مشکلاتش ختم نمیشود؛ این شهر دیدنیهای بسیاری را نیز در خود جای داده است که اگر آنها را بشناسید بهانههای خوبی برای گشت و گذار در این دیار پیدا میکنید.
به گزارش راوی امروز، بسیاری از ساکنان پایتخت، تهران را شهری دودگرفته و کسل کننده می دانند که جز ترافیک و آلودگی هوا چیز دیگری ندارد؛ اما این تصور کمی بی انصافی است. تهران تنها به شلوغی ها و مشکلاتش ختم نمی شود؛ این شهر دیدنی های بسیاری را نیز در خود جای داده است که اگر آنها را بشناسید بهانه های خوبی برای گشت و گذار در این دیار پیدا می کنید.
تهران در آغاز تنها یک روستای بزرگ بود که در میان دیار پر آوازه شهر ری و کوهپایههای البرز قرار داشت. دوران درخشان این شهر زمانی رقم خورد که قاجارها آن را به عنوان پایتخت انتخاب کردند و بناهای حکومتی آنها یکی پس از دیگری در این شهر ساخته شدند. در آن زمان بود که تهران رو به آبادانی گذاشت و روز به روز از آن چهره ساده اش بیشتر و بیشتر فاصله گرفت.
با رفتن قاجارها و روی کار آمدن پهلوی ها این روند باز هم ادامه یافت و تهران هر روز بزرگتر و مدرن تر از دیروز شد. حتا پس از انقلاب اسلامی ایران نیز این شهر عنوان پایتختی را حفظ کرد و سازه های مهم در آن شکل گرفتند. حالا تهران امروز دیگر شباهتی به تهران قاجارها ندارد؛ اما هنوز هم رد پای آنها در شهر دیده می شود.
یادگاری های به جامانده از دوران قاجار در جای جای تهران هنوز روزگار می گذرانند؛ بسیاری از آنها کاربرد تازه ای پیدا کرده و یا به موزه تبدیل شده اند. کارناوال می خواهد شما را به گشتی در تهران قدیم ببرد. امروز سری به خیابان امام خمینی می زنیم که در گذشته با نام سپه مشهور بود و اتفاق های تاریخی بسیاری در آن رخ داد. با ما همراه باشید تا قدم به قدم این خیابان را از نظر بگذرانیم و با دیدنی هایش آشنا شویم…
در ایستگاه متروی امام خمینی پیاده می شویم و از همان جا گردش مان را آغاز می کنیم….
۱- موزه علی اکبر صنعتی | یاد جاوید هنرمند ایرانی
Address : Emam Khomeini Sq., Tehran, Tehran Province, Iran
آدرس : استان تهران، شهر تهران، میدان امام خمینی
ساعت دسترسی : امروز چهارشنبه ۰۹:۰۰ صبح تا ۱۵:۳۰
هزینه اتباع ایرانی: ۳۰۰۰ تومان
هزینه اتباع خارجی : ۶۰۰۰ تومان
امتیاز گوگل : ۴.۳
تاریخ شروع ساخت : دوره قاجار
تاریخ پایان ساخت : دوره قاجار
سطح هزینه : ارزان $
مدت پیشنهادی بازدید : ۱ ساعت
سال افتتاح : ۱۳۲۵ خورشیدی
نوع موزه: بنای تاریخی
مناسب برای: نوجوانان، بزرگسالان
امکان خرید آنلاین بلیط ندارد
یکی از موزههای شهر تهران موزه علی اکبر صنعتی است که برای نمایش آثار این هنرمند راه اندازی شده است. علی اکبر صنعتی در مدت حیاتش نزدیک به ۶ هزار تابلو و بیش از هزاران مجسمه گچی، سنگی و برنزی خلق کرد که شخصیتهای علمی و ادبی ایران و تیپهای گوناگون اجتماعی را می توان در آنها دید. تعدادی از این آثار در ساختمانی مربوط به دوره قاجار نگهداری می شوند و علاقه مندان را به سوی خود می کشانند. این موزه حدود ۳۵۰ متر با متروی امام خمینی فاصله دارد و به راحتی می توانید به آن دسترسی پیدا کنید.
هزینه های بازدید
از آن جایی که این موزه تحت نظر سازمان حلال احمر فعالیت می کند به مناسبت هفته حلال احمر بازدید از این موزه تا تاریخ ۲۱ اردیبهشت رایگان است.
فاصله تا جاذبه بعدی: ۶۴ متر – ۱ دقیقه پیاده روی
۲- موزه بانک سپه | از گنجینه های ارزشمند خاورمیانه
Address : Imam Khomeini St, Tehran. Tehran Province
آدرس : استان تهران، شهر تهران، خیابان امام خمینی
تلفن : 021-66748060
امتیاز گوگل : ۵
سطح هزینه : رایگان
مدت پیشنهادی بازدید : ۱ تا ۲ ساعت
سال افتتاح : ۱۳۴۲
مناسب برای: کودکان،نوجوانان و بزرگسالان
نوع موزه: تاریخی
امکان خرید آنلاین بلیط ندارد
موزه سکه بانک سپه از غنی ترین موزههای سکه خاورمیانه به شمار می رود. این موزه در سال ۱۳۴۲ توسط تیمسار آق اولی مدیرعامل وقت بانک سپه تاسیس شد تا قدمی در جهت حفظ میراث فرهنگی کشور برداشته شود. در این موزه می توانید مجموعه نفیسی از دوره های مختلف تاریخ ایران را از گذشته های دور تا به امروز ببینید؛ دوره هایی همچون لیدی ها، هخامنشی، اشکانیان، ساسانیان، سامانیان، سلجوقیان و ….
سکههای نادر و شاخص بسیاری را می توان در این موزه یافت و به همین دلیل موزه بانک سپه در زمره جامعترین موزهها قرار می گیرد. سکه های موجود در این موزه نه تنها وقایع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را بیان می کنند بلکه نشان دهنده ظرافت هنری، نمایش طرح لباس، تزیینات سلاطین و مراسم مذهبی نیز هستند. این موزه ۳۵۰ متر با ایستگاه متروی امام خمینی فاصله دارد.
فاصله تا جاذبه بعدی: ۲۸۰ متر – ۴ دقیقه پیاده روی
۳- موزه عبرت | یادگار تلخ گذشته
Address : Martyr Yarjani St, Imam Khomeini Sq, Tehran, Tehran Province, Iran
آدرس : استان تهران، شهر تهران، میدان امام خمینی، خیابان یارنجانی
ساعت دسترسی : امروز چهارشنبه ۰۹:۰۰ صبح تا ۱۷:۰۰
تلفن : 021-6672 2096
هزینه : اتباع ایرانی ۲۵۰۰ تومان
امتیاز گوگل : ۳.۶
تاریخ شروع ساخت : زمان رضاخان
تاریخ پایان ساخت : ۱۳۱۱ خورشیدی
سطح هزینه : ارزان $
مدت پیشنهادی بازدید : ۲ تا ۳ ساعت
سال افتتاح : ۱۳۸۲ خورشیدی
مناسب برای: کودکان،نوجوانان و بزرگسالان
امکان خرید آنلاین بلیط ندارد
نوع موزه: تاریخی
سطح قیمت: متوسط
موزه عبرت یکی از موزه های جالب توجه ایران است که برخی از آن به عنوان موزه ای وحشتناک و مقصد گردشگری سیاه یاد می کنند. بنای این موزه در زمان رضاشاه و به دست آلمانی ها ساخته شد و پس از تکمیل بنا در سال ۱۳۱۶ به عنوان اولین زندان مدرن ایران مورد استفاده قرار گرفت. سپس از این مکان به عنوان زندان زنان استفاده کردند و در ادامه به عنوان زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری -که توسط شهربانی و ساواک اداره میشد- به خدمت گرفته شد.
بعد از انقلاب اسلامی ایران با حفظ و بازسازی فضای آن زمان، سعی شد تا برای معرفی حرکات و جنایات رژیم پهلوی، موزه ای در این مکان برپا شود. در این راستا با استفاده از کلیه اسناد و مدارک مکتوب و شفاهی موجود و با تلاش مجربترین هنرمندان ایرانی این موزه آغاز به کار کرد و مخوفترین شکنجهگاه تاریخ ایران به موزه عبرت ایران تبدیل شد. این جاذبه در فاصله ۴۵۰ متری از متروی امام خمینی واقع شده است.
زمان بازدید این موزه در ۶ ماه اول سال از ساعت ۱۳:۰۰ تا ۱۴:۰۰ و در ۶ ماه دوم سال از ۱۲:۰۰ تا ۱۳:۰۰ پذیرای بازدیدکنندگان نیست.
فاصله از جاذبه بعدی: ۱۹۰ متر – ۲ دقیقه پیاده روی
۴- موزه ارتباطات | تماشای تاریخ پست و تلگراف
Address : Imam Khomeini St., Tehran, Tehran Province, Iran
آدرس : استان تهران، شهر تهران، خیابان امام خمینی
ساعت دسترسی : امروز چهارشنبه ۰۸:۰۰ صبح تا ۱۶:۰۰
تلفن : 021-66709132,021-66700503
هزینه اتباع ایرانی: ۱۰۰۰ تومان
هزینه اتباع خارجی : ۱۰۰۰ تومان
امتیاز گوگل : ۴.۵
سطح هزینه : ارزان $
مدت پیشنهادی بازدید : ۱ تا ۲ ساعت
سال افتتاح : ۱۳۶۹ خورشیدی
مناسب برای: کودکان، نوجوانان و بزرگسالان
نوع موزه: تاریخی، تکنولوژی
امکان خرید آنلاین بلیط ندارد
موزه پست و تلگراف یا موزه ارتباطات موزه ای کمتر شناخته شده در استان تهران است که در آن آثاری از تاریخ پست، تلفن، تلگراف و سایر ابزارهای ارتباطی را خواهید دید. کهنترین نوشت افزارها و ابزارهای فرستادن بستههای پستی و چاپاری، تلفن های نخستین یا هندلی، تلگرامهای مورس، تمبرها و دیگر ابزار ارتباطات و مخابرات از کبوتر نامهبر تا ماهواره از جمله جاذبه های این موزه هستند. ساختمان این موزه برای اداره پست و گمرک ساخته شده است و می توان آن را از جمله بناهای باشکوه دوره رضاخان به شمار آورد. این موزه ۴۵۰ متر با ایستگاه متروی امام خمینی فاصله دارد.
فاصله از جاذبه بعدی: ۱۴۰ متر – ۲ دقیقه پیاده روی
۵- کتابخانه و موزه ملک
Address : Melal-e-Mottahed, Imam Khomeini St.,Tehran, Tehran Province
آدرس: خیابان امام خمینی، خیابان ملل متحد
ساعت دسترسی : امروز چهارشنبه ۰۸:۱۵ صبح تا ۱۶:۴۵
تلفن : 021-66726613
هزینه اتباع ایرانی: ۳۰۰ تومان
هزینه اتباع خارجی : ۳۰۰ تومان
امتیاز گوگل : ۴.۶
تاریخ شروع ساخت : ۱۳۶۴ خورشیدی
تاریخ پایان ساخت : ۱۳۷۵ خورشیدی
سطح هزینه : ارزان $
مدت پیشنهادی بازدید : ۱ ساعت
مناسب برای: نوجوانان، بزرگسالان
امکان خرید آنلاین بلیط ندارد
نوع موزه: تاریخی
سطح قیمت: متوسط
کتابخانه و موزه ملی ملک یکی از غنی ترین کتابخانه های ایران به شمار می رود و به عنوان موزه ای دیدنی نیز مورد بازدید قرار می گیرد. این کتابخانه ۱۹ هزار عنوان نسخه خطی نادر و نفیس در خود دارد و یکی از ۶ گنجینه بزرگ نسخ خطی ایران محسوب می شود.
این کتابخانه ثروتی ارزشمند برای کشورمان است و بسیاری از علاقه مندان از آن استفاده می کنند. در موزه ملک می توانید ۷ مجموعه شامل سکه ها، آثار هنری شامل تابلوهای نقاشی، لوستر، مبلمان و …، هنر لاکی، تمبر، فرش و آثار خوشنویسی را ببینید که آثار هر یک در نوع خود بی نظیر و یا کم نظیر هستند. موزه ملک ۴۵۰ متر با ایستگاه متروی امام خمینی فاصله دارد.
فاصله از جاذبه بعدی: ۱۴۰ متر – ۲ دقیقه پیاده روی
۶- سردر باغ ملی | دروازه ای به گذشته تهران
Address : Imam Khomeini St., Tehran, Tehran Province, Iran
آدرس : استان تهران، شهر تهران، خیابان امام خمینی
ساعت دسترسی : امروز چهارشنبه ۲۴ ساعته
امتیاز گوگل : ۴.۷
تاریخ شروع ساخت : ۱۳۰۱ خورشیدی
تاریخ پایان ساخت : ۱۳۰۴ خورشیدی
سطح هزینه : رایگان
مدت پیشنهادی بازدید : ۱ ساعت
معمار : جعفرخان معمار کاشانی
سبک معماری : ایرانی – اروپایی
منطقه : خیابان امام خمینی
وضعیت فعلی: متوسط
امکان خرید آنلاین بلیط ندارد
نوع بنا: دروازه
وضعیت نگهداری: متوسط
دوران تاریخی: قاجار
ارزش تاریخی: زیاد
سردر باغ ملی سازه ای در خیابان امام خمینی تهران است که تا پیش از ساخته شدن برج آزادی به عنوان نماد تهران در گوشه ای از این شهر خودنمایی می کرد. ساخت این سردر در زمان قاجار صورت گرفت و به مرور تغییراتی در آن ایجاد شد. سردر باغ ملی در ابتدا دروازه ای برای ورود به میدان مشق بود که در آن زمان اهمیت بسیاری داشت.
ترکیبی از سبک معماری ایرانی-اروپایی در ساختار سردر باغ ملی دیده می شود که به سبک رضا خانی شهرت دارد. کاشی کاری ها و کلاه فرنگی بیش از هر جای دیگری نشانه های این نوع معماری را در خود دارند. از جمله دیدنی های جالب توجه این سردر نقش و نگارهایی است که به رنگ لاجوردی، فیروزهای، کرم، زرد، قهوهای، طلایی، قرمز، سفید و سبز در آن دیده می شوند و نقوشی همچون پلنگ، شیر و خورشید، تیربار و گلولههای توپ و تسخیر تهران را به نمایش می گذارند. این اثر در فاصله ۳۰۰ متری ایستگاه متروی امام خمینی واقع شده است.
جالب آنکه بدانید فیلمهایی مانند مدار صفر درجه که داستانش در زمان رضاخان رخ می دهد، در جوار این سردر ساخته شده است.
فاصله از جاذبه بعدی: ۲۵۰ متر – ۳ دقیقه پیاده روی
۷- موزه ملی ایران | سفر به ایران باستان
Address : 30Tir St,. Tehran, Tehran Province
آدرس : استان تهران، شهر تهران، نبش خیابان سی تیر
ساعت دسترسی : امروز چهارشنبه ۰۹:۰۰ صبح تا ۱۹:۰۰
تلفن : 021-66702061-6
هزینه اتباع ایرانی: ۸۰۰۰ تومان
هزینه اتباع خارجی : ۵۰۰۰۰ تومان
امتیاز گوگل : ۴.۴
تاریخ شروع ساخت : ۱۳۱۳ خورشیدی
تاریخ پایان ساخت : ۱۳۱۶ خورشیدی
سطح هزینه : اقتصادی $$ – $$$
مدت پیشنهادی بازدید : ۲ تا ۵ ساعت
معمار : آندره گدار
دوران تاریخی: باستان- اسلامی
وضعیت نگهداری: خوب
نوع بنا: موزه
ارزش تاریخی: زیاد
وضعیت فعلی: خوب
امکان خرید آنلاین بلیط ندارد
موزه ملی ایران اولین و مهم ترین موزه کشور است که در یکی از ساختمان های قدیمی منطقه برپاست و شما را به سفری تاریخی می برد. کلنگ ساخت این موزه در ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۱۳ خورشیدی به دستور رضاشاه به زمین زده شد و معمار فرانسوی، آندره گُدار طراحی آن را انجام داد. ساخت این ساختمان در سال ۱۳۱۶ به اتمام رسید و مردم توانستند وارد آن شوند. این موزه به دو بخش ایران باستان و دوره اسلامی تقسیم شده است که هر یک آثار بی بدیلی را در خود دارند.
یکی از شاخص ترین آثار این موزه مرد نمکی است؛ این اثر در واقع یک معدنچی بوده که به شکل یک مومیایی در معدن نمک حفظ شده و جسدش تا حدودی سالم مانده است. این موزه با ایستگاه متروی حسن آباد و ایستگاه متروی امام خمینی حدود ۵۵۰ متر فاصله دارد.
زمان بازدید: همه روزه به جز ایام سوگواری شامل: شهادت حضرت علی (ع)، رحلت پیامبراکرم (ص)، شهادت امام جعفرصادق(ع)، عاشورا و تاسوعای حسینی
فاصله از جاذبه بعدی: ۸۰ متر – ۱ دقیقه پیاده روی
۸- خیابان سی تیر | خیابان خوردنی تهران
Address : 30th Tir St, Tehran, Tehran Province, Iran
آدرس : استان تهران، شهر تهران، خیابان امام خمینی، خیابان سی تیر
امتیاز گوگل : ۴.۴
سطح هزینه : اقتصادی $$ – $$$
مدت پیشنهادی بازدید : ۱ تا ۲ ساعت
منطقه : خیابان سی تیر
انواع نوشیدنی
سطح بهداشت: متوسط
انواع غذاها
سطح قیمت: اقتصادی
با شنیدن نام تهران قدیم بیشتر جاذبه های تاریخی و بناهای قدیمی در ذهن تداعی می شوند؛ اما در این بخش از شهر جاذبه های متفاوت دیگری نیز وجود دارند که سی تیر یکی از آنهاست؛ خیابانی با کافه ها و رستوران های متعدد که گزینه های خوشمزه و فضای جالبی را در اختیارتان قرار می دهد. برخی اغذیه فروشی ها و کافه ها در این پاتوق خوشمزه ثابت هستند؛ اما برخی از آنها به صورت سیار فعالیت می کنند و در ساعات خاصی (معمولا شب ها) به سی تیر می آیند.
این خیابان تاریخی تهران در اوایل سال ۹۵ سنگفرش شد و کمی بعد با مستقر شدن دکه ها به عنوان یک استریت فود فعالیت خود را آغاز کرد. گزینه های متعددی از غذای سنتی و فست فود گرفته تا غذاهای بین المللی و نوشیدنی های سنتی و مدرن را می توانید در این خیابان بیابید. نزدیک ترین ایستگاه مترو به این خیابان حسن آباد است که در فاصله ۵۰۰ متری آن قرار دارد.
فاصله از جاذبه بعدی: ۲۲۰ متر – ۳ دقیقه پیاده روی
۹- پارک شهر | نخستین بوستان پایتخت
Address : Vahdat-e-Islami St ,Tehran, Tehran Province
آدرس : استان تهران، شهر تهران، خیابان وحدت اسلامی
ساعت دسترسی : امروز چهارشنبه ۲۴ ساعته
امتیاز گوگل : ۴.۲
سطح هزینه : رایگان
مدت پیشنهادی بازدید : ۱ تا ۳ ساعت
مساحت : ۲۵۰۰۰۰ مترمربع
امکانات
فعالیت های ورزشی
نوع پارک: بوستان شهری
مناسب برای
هزینه ورود ندارد
در میان شلوغی ها و همهمه های خیابان امام خمینی می توان جایی را برای تجربه لحظاتی آرام پیدا کرد. کافیست وارد پارک شهر شوید تا در فضای وسیع و سرسبز آن شلوغی های خیابان را به فراموشی بسپارید. پارک شهر جاذبه ای متفاوت است که در کنار سازه های قدیمی و موزه ها محیطی خاص را برای گذراندن ساعاتی خوش در اختیارتان می گذارد.
این پارک نخستین بوستان پایتخت است و در وسعت ۲۵ هکتاری آن گزینه های جذابی را برای خوشگذرانی می توانید بیابید. دیدنی ها و تفریحاتی که در پارک شهر می توانید به سراغ شان بروید عبارتند از: موزه صلح تهران، آکواریوم، باغ پرندگان، کتابخانه مرکزی پارک شهر، سایت پرنده نگری، دریاچه و قایق سواری در آن، زمین بازی کودکان، امکانات ورزشی همچون دستگاه های تندرستی و میز پینگ پنگ و …
فاصله از جاذبه بعدی: ۵۰۰ متر – ۶ دقیقه پیاده روی
۱۰- میدان حسن آباد | میدان اروپایی تهران
Address : Hasan Abad Sq., Tehran City, Tehran Provinceپ
آدرس : استان تهران، شهر تهران، میدان حسن آباد
ساعت دسترسی : امروز چهارشنبه ۲۴ ساعت
امتیاز گوگل : ۴.۱
تاریخ شروع ساخت : دوران قاجار
سطح هزینه : رایگان
مدت پیشنهادی بازدید : ۱ تا ۲ ساعت
شروع ساخت : دوران قاجار
معمار : قلیچ باقلیان، لئون تادوسیان
سبک معماری : ایرانی – اروپایی
منطقه : حسن آباد
سبک معماری: اروپایی- ایرانی
وضعیت فعلی: خوب
امکان خرید آنلاین بلیط ندارد
نوع بنا: میدان
وضعیت نگهداری: متوسط
دوران تاریخی: قاجار
ارزش تاریخی: زیاد
میدان حسن آباد جاذبه ای در تقاطع خیابان امام خمینی با خیابان حافظ و خیابان وحدت اسلامی است که در گذشته با نام های میدان ملکالمتکلمین، میدان هشت گنبد و میدان ۳۱ شهریور نیز خوانده می شد. این میدان را اروپایی ترین میدان تهران می دانند چرا که سبک معماری غربی به وضوح در ساختمان های گنبدی آن دیده می شود.
گرداگرد این میدان ۴ ساختمان وجود دارد و هشت گنبد بر فراز آنها خودنمایی می کند. وجود همین ساختمان ها چهره ای متمایز به این میدان بخشیده و آن را به یکی از جاذبه های تهران تبدیل کرده است. ساختمانهای میدان، کار یک ارمنی به نام قلیچ باقلیان بوده و معمار برجسته ارمنی لئون تادوسیان نیز به عنوان مهندس مُحاسب (نقشه کش) کار کرده است. گنبدهای مدور میدان کاری از استاد اکبر نکووقت تک هستند که به استاد اکبر خواهرزاده نیز مشهور است.
امروزه میدان حسن آباد تنها یک یادگاری از گذشته نیست بلکه جایی برای خرید و گشت و گذار نیز به شمار می رود. این میدان یکی از مراکز خرید کامواست و در این زمینه شهرت زیادی دارد.
فاصله از جاذبه بعدی: ۵۰۰ متر – ۶ دقیقه پیاده روی
۱۱- خانه و موزه مقدم | دنیایی دلبرانه
Address : Imam Khomeni St., Tehran, Tehran Province
آدرس : استان تهران، شهر تهران، خیابان امام خمینی
ساعت دسترسی : امروز چهارشنبه ۰۹:۰۰ صبح تا ۱۶:۰۰
تلفن : 021-6646 3144
هزینه : بزرگسالان ۵۰۰۰ تومان
امتیاز گوگل : ۴.۵
تاریخ شروع ساخت : اواخر قاجار
سطح هزینه : ارزان $
مدت پیشنهادی بازدید : ۱ تا ۲ ساعت
شروع ساخت : اواخر قاجار
نوع بنا: خانه شخصی، موزه
وضعیت نگهداری: خوب
سبک معماری: ایرانی
دوران تاریخی: قاجار
ارزش تاریخی: زیاد
وضعیت فعلی: خوب
امکان خرید آنلاین بلیط ندارد
خانه و موزه مقدم یادگاری از اواخر دوره قاجار است و ورود به آن دنیایی تازه را پیش روی شما قرار می دهد. این اثر در ابتدا عمارتی بزرگ و مجلل بود که خاندان محمدتقی خان احتسابالملک از صاحبمنصبان مشهور دربار قاجاریان در آن سکونت داشتند.
این خانه بعدها در اختیار محسن مقدم، پسر احتساب الملک و استاد باستانشناسی دانشگاه تهران قرار گرفت و جایی برای زندگی او و همسر فرانسویاش سلما شد. وی کارمند کتابخانه و موزه ملی ایران بود و علاقه زیادی به آثار و اشیای ارزشمند داشت و می خواست گامی در راستای حفظ میراث فرهنگی و تاریخی ایران بردارد. او اشیای قدیمی همچون کاشی ها و سنگ ها را در جای جای این عمارت گنجاند و کلکسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها و اسناد تاریخی و … را نیز گردآوری کرد.
محسن مقدم این خانه و اشیای تاریخی اش را در سال ۱۳۵۱ به دانشگاه تهران اهدا کرد و امروزه این مکان به یکی از جاذبه های زیبای تهران تبدیل شده است. نزدیک ترین ایستگاه مترو به این جاذبه حسن آباد است که ۵۰۰ متر از آن فاصله دارد.
فاصله از جاذبه بعدی: ۲۴۰ متر – ۳ دقیقه پیاده روی
۱۲- موزه ملی قرآن کریم | از موزه های تخصصی اسلامی
Address : Valiasr St, Imam Khomeini St., Tehran, Tehran Province, Iran
آدرس : استان تهران، شهر تهران، تقاطع خیابان ولی عصر (عج) و امام خمینی (ره)
ساعت دسترسی : امروز چهارشنبه ۰۹:۰۰ صبح تا ۱۵:۳۰
تلفن : 021-66490864
امتیاز گوگل : ۲.۷
تاریخ شروع ساخت : ۱۳۵۴ خورشیدی
تاریخ پایان ساخت : ۱۳۸۴ خورشیدی
سطح هزینه : رایگان
مدت پیشنهادی بازدید : ۱ ساعت
سال افتتاح : ۱۳۸۴ خورشیدی
مناسب برای
نوع موزه: تاریخی
امکان خرید آنلاین بلیط ندارد
موزه ملی قرآن کریم مجموعه ای از آثار قرآنی، تاریخی و فرهنگی را در خود جای داده و امروزه تنها موزه تخصصی است که سیر تحول کتابت، تذهیب و دیگر هنرهای قرآنی را از قرن چهارم هجری تا اواخر دوره قاجاریه می توان در آن دید.
فضای داخلی این موزه نیز در نوع خود جالب توجه است و در تمامی طبقات حالت یک شمسه در آن به چشم می خورد. شمسه نقشی خورشید مانند است که در تذهیب یا طراحی پارچه کارآیی دارد و در دوره های گذشته اسلامی تا کنون توسط تذهیب گران و هنرمندان مسلمان به عنوان یک نقش شاخص تزیینی به کار رفته است.
موزه ملی قرآن کریم در فضای سبزی به مساحت تقریبی ده هزار متر مربع واقع شده است سه بخش موزه، کتابخانه تخصصی و بخش اداری در آن دیده می شود. بخش موزه دارای سه قسمت با محوریت آثار تاریخی فرهنگی، بخش اشیا و آثار معاصر و نمایشگاه های دایمی و موقت دایر است.
سخن آخر
با هم قدم به خیابان امام خمینی گذاشتیم و به مرور جاذبه هایش پرداختیم. این خیابان یادگاری های بسیاری را از گذشته در خود دارد و می تواند ساعت ها شما را به خود مشغول کند. در مراجعه به این خیابان کفش آهنی خود را به پا و خودتان را برای یک پیاده روی درست و حسابی آماده کنید. مطمئنا با دیدن هر جاذبه وسوسه می شوید جاذبه دیگر را هم ببینید و به سختی از آنها دل می کنید…
منبع: کارناوال
دیدگاه ها :