اورژانس اجتماعی با هدف ارائه خدمات تخصصی و فوری به افراد در معرض آسیب یا آسیبدیده در شهرستان پیشوا راهاندازی شد.
به گزارش راوی امروز، مسؤول اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی شهرستان پیشوا در خصوص راهاندازی این اورژانس اظهار داشت: رشد سریع تکنولوژی اگرچه آسایش و آرامش قابل ملاحظهای را برای ما به ارمغان آورده است اما از منظر دیگر ارزیابیها نشان داده است که آسیبها و مشکلات روانی- اجتماعی نیز رشد فزایندهای داشته و گاه امکان مدارا با فشارهای موجود در زندگی بهطور محسوسی کاهش پیدا کرده است.
ملکدار افزود: آسیب اجتماعی که شامل اعتیاد، طلاق، خودکشی و… رفتاری است که بهطور مشخص با هنجارهای اجتماعی در تعارض است و میتواند منجر به از دستدادن و یا کاهش عملکرد در سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی شود.
وی اظهار داشت: آسیبها در تمامی جوامع وجود دارند و با توجه به افزایش و درهم تنیدگی آنها هر جامعهای برای کنترل و کاهش آن برنامهریزی، تدابیر و اقداماتی را تدوین و اجرا میکند.
مسؤول اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی شهرستان پیشوا ادامه داد: یکی از این برنامهها اورژانس اجتماعی است؛ اورژانس اجتماعی مرکزی است که با هدف ارائه خدمات تخصصی و البته فوری به افراد در معرض آسیب و یا آسیبدیده (پیشگیری سطح دوم و سوم) سعی بر آن دارد که از انحراف مجدد آنها جلوگیری کند.
ملکدار گفت: آنچه در این برنامه از اهمیت وافری برخوردار است تخصصیبودن، بهموقعبودن و در دسترس بودن ارائه این خدمات است چراکه هرچقدر فاصله بین زمان مشکل تا مداخله تخصصی کمتر شود تأثیرگذاری بیشتری خواهیم داشت.
وی بیان کرد: بنابراین کلیترین هدف اورژانس اجتماعی کنترل و کاهش بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی است و همچنین سعی بر آن دارد که خدمات تخصصی را در دسترس جامعه هدف خود قرار دهد.
مسؤول اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی شهرستان پیشوا تصریح کرد: اگرچه اورژانس اجتماعی در این راستا اهداف اختصاصیتری را همچون ارتقای توانمندی فرد آسیبدیده یا در معرض آسیب دنبال میکند تا فرد بتواند با افزایش آگاهی و مهارتهای لازم با بحرانهای روبهرو شده مقابله کند و یا شناسایی مناطق آسیبخیز و انجام اقدامات تخصصی در این زمینه در جهت کاهش آسیبهای اجتماع ازجمله دیگر اهداف اختصاصی اورژانس اجتماعی است.
ملکدار اظهار داشت: میتوان گفت اورژانس اجتماعی با اطلاعاتی که از نقشه خلقی مناطق به دست دارد میتواند بستر بسیار مناسبی برای رصدکردن آسیبهای اجتماعی باشد.
وی افزود: بهطورکلی چهار فعالیت اصلی در اورژانس اجتماعی عبارت از مرکز مداخله در بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی، خط تلفن اورژانس اجتماعی (123)، تیم سیار اورژانس اجتماعی و پایگاه خدمات اجتماعی در سکونتگاههای غیررسمی و مناطق حاشیهنشین است.
مسؤول اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی شهرستان پیشوا ادامه داد: اورژانس اجتماعی سعی بر آن دارد که مداخلات روانی- اجتماعی قبل از مداخلات قضایی- انتظامی و یا در کنار این نوع مداخلات صورت گیرد که این مهم میتواند نقش بسیار ارزشمندی در پیشگیری و کاهش جرم داشته باشد و گاه حتی منجر به کاهش تعداد پروندههای قضایی شود.
ملکدار اظهار کرد: بنابراین فعالیت اورژانس اجتماعی این فرصت را ایجاد میکند قبل از اینکه فرد در پیچوخمهای قضایی قرار بگیرد با مداخلات بهموقع و تخصصی زمینه بازگشت و حل مسائل او فراهم شود.
وی در خصوص جامعه هدف این برنامه گفت: زنان و دختران آسیبدیده اجتماعی و در معرض آسیب اجتماعی حاد، افرادی که قصد خودکشی دارند یا اقدام به خودکشی کردهاند، همسران آزاردیده، کودکان آزاردیده، معلولان آزاردیده، سالمندان آزاردیده، دختران و پسران فراری از منزل، کودکان خیابانی، مبتلایان به اختلال هویت جنسی، زوجین دارای اختلاف خانوادگی حاد، ساکنان سکونتگاههای غیررسمی و مناطق حاشیهنشین ازجمله گروههای هدف برنامه اورژانس اجتماعی هستند.
مسؤول اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی شهرستان پیشوا در افزود: اورژانس اجتماعی یک تفکر کارآمد در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی است و با توجه به گستردگی و تنوع آسیبها باید بتوانیم با کمک به فراگیرشدن این برنامه و همچنین اطلاعرسانی و آگاهسازی آحاد جامعه، هماهنگی با سایر دستگاههای مرتبط و با مشارکت مردم گامهای اثربخشی در کاهش آسیبهای اجتماعی برداریم.
ملکدار همچنین از حمایتهای نجمه اسماعیلی مدیر بهزیستی شهرستان پیشوا در جهت راهاندازی اورژانس اجتماعی در این شهرستان تشکر و قدردانی کرد.
دیدگاه ها :