خانه » استان‌ها » از اجرای 138 پروژه عمرانی تا توسعه 490 هزار مترمربعی فضای سبز پردیس
  • سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - 2025 7 January

استان‌ها // 30 ژانویه 2018  ,  15:25  // کد خبر : 14655
شهردار پردیس مطرح کرد: از اجرای 138 پروژه عمرانی تا توسعه 490 هزار مترمربعی فضای سبز پردیس

شهردار پردیس از اجرای 138 پروژه عمرانی و توسعه 490 هزار مترمربعی فضای سبز طی چهار سال در این شهر خبر داد.

به گزارش راوی امروز،  یک دهه پیش ‌از این که پردیس هنوز جوان‌شهری نوپا و منطقه‌ای کمتر توسعه‌یافته قلمداد می‌شد، شهروندان ساکن در آن یا باید برای ارائه نشانی منزل خود نسبت به توجیه فرد مخاطب در خصوص نام «پردیس» و نه «فردیس» کرج توضیحاتی مبسوط ارائه می‌دادند و یا باید از نام و نشان همسایه‌های قدیمی‌تر خود یعنی جاجرود، بومهن و رودهن استفاده می‌کردند، اما امروز پردیس، این بهشت زیبای استان تهران باگذشت بیش از دو دهه از افتتاح با هدف انتقال سرریز جمعیت پایتخت و یک دهه مدیریت شهری چنان به نیکی شهرت‌یافته که نام و آوازه خوش این دیار زبان‌زد خاص و عام است.

پردیس شهری زیبا و ساخته‌شده بر اساس اصول مهندسی روز جهان به‌واقع همچون بهشتی در نواحی زیبای کوهستانی شمال شرق استان تهران خودنمایی کرده و هر انسان طالب آرامش و زندگی به‌دوراز معضلات شهری نظیر آب و هوای آلوده، ترافیک و ازدحام معمول شهری را به آغوش خود می‌خواند.

این شهر، مرکز شهرستان پردیس با آب و هوایی ییلاقی و اقلیمی کوهستانی در فاصله 18 کیلومتری شمال شرق پایتخت و حاشیه محور بین‌المللی تهران- شمال قرار دارد و این روزها به سبب وجود مسیری مناسب همچون آزادراه تهران- پردیس می‌توان تنها در 15 دقیقه به تهران رسید.

پردیس در بخش شمالی خود به مناطق روستایی سرسبز با طبیعت کم‌نظیر «واصفجان»، «گلدره» و ارتفاعات رشته‌کوه‌های دیدنی البرز، در جنوب به مناطق خوش آب و هوای «کرشت»، «باغکمیش» و «سیاهسنگ»، در غرب به بخش جاجرود و در شرق به بخش بومهن منتهی می‌شود.

حال برای آگاهی بیشتر از خدمات عمرانی گذشته، شرایط کنونی و برنامه‌های آتی شهر پردیس ساعتی را با محمد لاله شهردار این شهر به گفت‌وگو نشستیم که مطالعه ماحصل آن برای شهروندان گرامی خالی از لطف نیست.

وضعیت بودجه شهرداری در سال‌جاری

بنا بر این گزارش محمد لاله، شهردار پردیس ابتدای سخن را با ارائه گزارشی از اقدامات این مجموعه در خصوص شعار اقتصاد مقاومتی آغاز کرد و گفت: بی‌تردید شهرداری پردیس همواره در راستای منویات و فرمایشات مقام معظم رهبری گام برداشته و فرمایشات رهبری را فانوس روشنایی‌بخش مسیر خود قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: همان‌گونه که همگان واقف‌اند مقام معظم رهبری از سال 1392 با ابلاغ سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، راهبردهایی اساسی ارائه فرموده و تأکید کردند که اقتصاد مقاومتی خواهد توانست الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش‌آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند.

شهردار پردیس ادامه داد: ازاین‌رو شهرداری پردیس در راستای تحقق «اقتصاد مقاومتی» امسال در بخش‌های مختلف برنامه متعدد و متنوعی را تدوین و در دست اجرا دارد.

به گفته لاله، در همین راستا تشکیل جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی و همچنین به‌کارگیری مشاوران مجرب در حوزه سرمایه‌گذاری به‌منظور بررسی و تهیه طرح پیرامون جلب مشارکت بخش خصوصی با هدف افزایش درآمد شهرداری اقدام‌شده که ازجمله طرح‌های در حال اجرا، طرح ممیزی املاک است که از ابتدای سال 95 با هدف کسب درآمد پایدار برای شهرداری آغازشده و همچنان ادامه دارد.

وی افزود: همچنین ایجاد انضباط مالی در امور جاری اقتصادی در دستور کار قرارگرفته که این مهم در سایه راه‌اندازی ستادی متشکل از کارشناسان و صاحب‌نظران مجموعه شهرداری پردیس محقق می‌شود؛ البته یادآور می‌شوم که طی سال‌جاری نیز به لطف خدا و در سایه تلاش مجموعه شهرداری ضریب انضباط مالی در امور جاری افزایش داشته و در راستای کاهش هزینه‌های اداری، خدماتی و جاری نیز اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است.

این مقام مسؤول بیان داشت: علاوه بر این، شهرداری پردیس با تعیین اولویت‌های سرمایه‌گذاری و آمایش سرزمین و همچنین امکان‌سنجی زمین‌های بالقوه شهر، قراردادی جهت بررسی و مشاوره به‌منظور تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری با هدف جلب سرمایه‌گذار بخش خصوصی در حال تهیه و تدوین است که ازجمله این بسته‌های سرمایه‌گذاری می‌توان به مواردی نظیر شهربازی، کارتینگ، مجتمع تجاری، بازارچه‌های میوه و تره‌بار و … اشاره کرد؛ ازاین‌رو امیدوارم این اقدامات نهایتاً منجر به افزایش میزان مشارکت بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری‌های خرد و کلان در شهر زیبای پردیس شود.

اجرای 138 پروژه عمرانی در پردیس

شهردار پردیس، به‌عنوان مقدمه‌ای برای تشریح پروژه‌های عمرانی شهرداری پردیس، ضمن اشاره‌ای کوتاه به کارنامه چهار ساله این مجموعه، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین امور مندرج در شرح وظایف شهرداری‌ها، اجرای پروژه‌های عمرانی است.

لاله ادامه داد: بر همین اساس، مجموعه خانواده بزرگ شهرداری پردیس طی چهار سال گذشته در راستای جلب رضایت شهروندان، ارائه خدمات شایسته به مردم و توسعه و آبادانی هرچه بیشتر شهر، بخش عمده‌ای از تلاش خود را به اجرای پروژه‌های عمرانی در سرفصل‌های مختلف خدماتی، ورزشی، فرهنگی و … معطوف کرد.

وی از اجرای 138 پروژه عمرانی از سوی شهرداری پردیس طی چهار سال گذشته خبر داد و گفت: در سال 92 اجرای 40 پروژه شامل ساختمان فرمانداری شهرستان، ساختمان اداری مرکزی گلخانه شهرداری، آشیانه شماره سه آتش‌نشانی در فاز سه، میدان میوه و تره‌بار فاز سه، طرح کاشی شکسته پل خلیج فارس، جایگاه سوخت سی.ان.جی، انبار مرکزی دپوی نمک، ساختمان پلیس امنیت و … به همراه 11 طرح زیرسازی و آسفالت، شش طرح جدول‌گذاری معابر و دو طرح پیاده‌روسازی افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

شهردار پردیس بیان داشت: در سال 93 نیز اجرای 37 پروژه شامل بوستان الغدیر، سرای محله ابن‌سینا، سرای محله جانبازان، کتابخانه شهدای گمنام، ساختمان اداری آشیانه شماره یک آتش‌نشانی، بوستان فردوس، سامان‌دهی محوطه بازار هفتگی، مرکز اسکان کارگری، مخزن آب گلدره، کانال مسیل سیاه‌سنگ، استخر ذخیره آب خلیج فارس جنوبی و … به همراه 10 طرح زیرسازی و آسفالت، شش طرح جدول‌گذاری معابر و دو طرح پیاده‌روسازی گشایش یافت.

لاله افزود: این روند اجرای طرح‌های عمرانی ادامه یافت تا اینکه در سال 94 پروژه‌های 27 گانه شهرداری پردیس نظیر فاز نخست مسیر کمربندی شمالی شهر (بلوار شهید چمران)، بوستان خلیج فارس شمالی، زمین بازی محله‌ای خیابان مهتاب و … به همراه هشت طرح زیرسازی و آسفالت، پنج طرح جدول‌گذاری معابر و دو طرح پیاده‌روسازی به بهره‌برداری رسید.

به گفته شهردار پردیس، در سال 95 که اقتصاد مقاومتی به‌عنوان محور اصلی همه عرصه‌های اجرایی و خدماتی شهرداری پردیس قرار گرفت، 34 طرح شامل خانه کشتی شهدای هسته‌ای، گود زورخانه، بوستان سرو، بوستان ولایت، ترمیم بوستان‌های شهری، میدان امام رضا (ع)، توسعه فضای اداری ساختمان شماره یک شهرداری پردیس و … به همراه هشت طرح زیرسازی و آسفالت، شش طرح جدول‌گذاری معابر و دو طرح پیاده‌روسازی افتتاح شد.

لاله از تداوم روند اجرای طرح‌های عمرانی در سال جاری خبر داد و گفت: پردیس، این بهشت زیبای استان تهران، خطه‌ای روبه‌پیشرفت و ترقی است، ازاین‌رو، روند توقف‌ناپذیر طرح‌های عمرانی در این شهر ادامه دارد و در حال حاضر فاز نخست پروژه‌های بزرگی نظیر بام پردیس، بوستان نورالشهدا، تالار فرهنگی بزرگ شهر و همچنین احداث و تکمیل بوستان امام رضا (ع)، ساختمان شماره دو شهرداری پردیس، مرکز دائمی دپوی شن و نمک ستاد برف‌روبی، مرکز آتش‌نشانی فاز 11، ستاد مرکزی مدیریت بحران، بوستان گل نرگس، بوستان کوهسار، فاز دوم بلوار شهید چمران و … از سوی این شهرداری در دست احداث است.

بوستان نورالشهدا؛ مرکز ثقل فرهنگی بهشت تهران

شهردار پردیس همچنین به تشریح شرایط پروژه‌های شاخص در دست احداث شهر پردیس پرداخت و گفت: از پروژه‌های شاخص شهرداری در سال‌جاری می‌توان به توسعه و تکمیل بوستان نورالشهدا با 145 هزار مترمربع که شامل بنای مزار به مساحت حدود 800 مترمربع، صحن روباز به مساحت 11 هزار مترمربع، فضای سبز به مساحت 77 هزار مترمربع، محوطه بازی و ورزشی به مساحت 10 هزار و 200 مترمربع است.

لاله تصریح کرد: همچنین فضای خدمات رفاهی به مساحت دو هزار و 800 مترمربع، محوطه پارک خودرو به مساحت 13 هزار مترمربع، بخش فرهنگی به مساحت دو هزار و 500 مترمربع، بخش خدماتی به مساحت پنج هزار و 240 مترمربع، پیاده راه‌ها به مساحت 13 هزار و 100 مترمربع، پیست دوچرخه‌سواری به مساحت چهار هزار و 800 مترمربع و آب‌نما و کانال به مساحت چهار هزار و 700 مترمربع پیش‌بینی‌ شده است.

وی اضافه کرد: بوستان نورالشهدا ازجمله طرح‌های مهم شهرداری قلمداد می‌شود که امیدواریم تا دهه فجر امسال فاز نخست این پروژه بزرگ به بهره‌برداری برسد.

تالار بزرگ فرهنگی شهر؛ نیاز آینده پردیس برای تعریف پیوست‌های فرهنگی

شهردار پردیس، تالار فرهنگی بزرگ پردیس را پروژه بی‌نظیر در میان شهرستان‌های استان تهران خواند و گفت: تالار فرهنگی بزرگ شهر پردیس که با زیربنای بیش از شش هزار مترمربع در بلوار خلیج فارس شمالی مراحل عمرانی خود را سپری می‌کند، مجموعه بی‌نظیر در شهرستان‌های استان تهران و کم‌نظیر در کشور است.

لاله افزود: این مجموعه با سازه‌ای منحصربه‌فرد مراحل پایانی اجرای سقف با فناوری «زیپ تک» را سپری کرده و طی روزهای گذشته اجرای نمای سنگی آن در دست اجراست.

وی تصریح کرد: تالار فرهنگی بزرگ شهر به‌عنوان مرکز تعاملات شهری از امکاناتی نظیر سالن‌های همایش با گنجایش 700 صندلی، گالری بزرگ آثار هنری، شهر کتاب و … برخوردار است.

بام پردیس؛ راهکاری برای توسعه صنعت توریسم

شهردار پردیس از اجرای پروژه‌ای بزرگ تحت عنوان بام پردیس خبر داد و گفت: یکی از زیباترین چشم اندازهای نه‌تنها شهر و شهرستان پردیس بلکه شمال شرق استان تهران را می‌توان در بلندی‌های شهر پردیس یافت.

لاله ادامه داد: این ارتفاعات در بخش‌های شمالی پردیس واقع است و از آن می‌توان بسیاری از نقاط زیبا و کوهستانی منطقه را مشاهده کرد.

وی افزود: با توجه به وجود اراضی طبیعی و بکر، ایده‌ای تحت عنوان بام پردیس در مجموعه شهرداری پردیس مطرح و سپس امور مقدماتی شامل تهیه طرح به همراه جانمایی فضاهای تفریحی، خدماتی، ورزشی، گردشگری و … انجام شد.

شهردار پردیس در خصوص مشخصات فیزیکی طرح خاطرنشان کرد: این طرح بزرگ با برآورد هزینه 950 میلیارد ریال در زمینی به مساحت 80 هکتار مراحل احداث خود را آغاز کرد.

لاله افزود: با توجه به سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» و رویکرد به راهبردهای اقتصاد مقاومتی، هدف از اجرای طرح بام پردیس، ایجاد محیطی زیبا و نشاط‌آور برای شهروندان و همچنین فراهم‌سازی موقعیتی گردشگری در چند قدمی پایتخت در راستای ایجاد درآمدهای پایدار برای شهر است.

وی به تشریح فضاهای طراحی‌شده در مجموعه توریستی بام پردیس پرداخت و گفت: در این طرح فضاهای گردشگری و تفریحی زیبا و کاربردی در نظر گرفته شده است که از آن جمله می‌توان به احداث متل در مساحت دو هزار مترمربع، استخر و سالن ورزشی به مساحت دو هزار و 500 مترمربع، ساختمان فرهنگی و مذهبی به مساحت 800 مترمربع، رستوران به مساحت یک هزار و 140 مترمربع و سالن آمفی‌تئاتر روباز به مساحت یک هزار و 500 مترمربع اشاره کرد.

شهردار پردیس افزود: از دیگر فضاهای تعریف‌شده در این مجموعه می‌توان به مانژ اسب‌سواری به مساحت 24 هزار مترمربع، پیست اسکی روی چمن و لژ سواری به مساحت 26 هزار و 400 مترمربع، محل کایت‌سواری شامل تراس جهت پرش‌های نمایشی توسط افراد حرفه‌ای، آلاچیق، برکه‌ها، فضای سبز، پیاده‌روها، شبکه معابر، کمپین، ورودی‌های اصلی و فرعی، ساختمان اورژانس و ساختمان‌های اداری اشاره کرد.

لاله ادامه داد: در فاز نخست مسیر پیاده‌رو، آب‌نما، پله‌ها و پاگردهای بام پردیس از انتهای بلوار خلیج فارس شمالی فاز دو و مسیر دسترسی خودرو از روستای واصفجان به همراه چهار پارکینگ و … با اعتبار 20 میلیارد ریال در سال‌جاری احداث می‌شود.

وی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های به‌عمل‌آمده قرار است در اجرای طرح از مصالح سنگی مناسب و مقاوم برابر سرمای نسبتاً شدید ارتفاعات منطقه استفاده‌شده و نوع طراحی پله‌ها به لحاظ شاخص‌هایی همچون ارتفاع، کف و نوع سنگ نیز متناسب با همه گروه‌های سنی باشد.

به گفته شهردار پردیس، یکی از مهم‌ترین موضوعات مدنظر گروه طراحی پروژه بام پردیس، توجه ویژه به مقوله‌های محیط زیستی است؛ ازاین‌رو طبیعت بکر و توپوگرافی کوهستانی منطقه اجرای طرح با کمترین تغییر مواجه می‌شود.

بوستان بزرگ امام رضا (ع)؛ تحکیم بنیان خانواده با گذران لحظاتی شیرین

شهردار پردیس تصریح کرد: طی سالیان گذشته طرح‌های عمرانی متعددی از سوی شهرداری پردیس در حاشیه‌ای آزادراه تهران- پردیس و جنب سایت مسکن مهر شش هزار واحدی پردیس شامل بوستان بزرگ ولایت، زمین‌های بازی محله‌ای، پارک آموزش ترافیک، کتابخانه شهدای گمنام، سرای محله جانبازان، خانه کشتی شهدای هسته‌ای، گود زورخانه و دارالقرآن کریم صورت اجرایی به خود گرفته است.

لاله ادامه داد: شهرداری پردیس پس از احداث و بهره‌برداری از طرح‌های مذکور، پروژه بزرگ دیگری با عنوان بوستان پنج هکتاری مزین به نام زیبنده حضرت ثامن‌الحجج امام رضا (ع) در دست احداث دارد که در این بوستان امکاناتی شامل گلخانه گیاهان دارویی، جاده سلامت، مسیر دوچرخه‌سواری و پارک ویژه بانوان، زمین بازی، ست ورزشی، فضای سبز و … نام برد.

تکمیل فاز دوم بلوار چمران و رهایی شهروندان از ترافیک

به گفته شهردار پردیس، در حال حاضر برخی نقاط شهر پردیس با توسعه شهر و رشد فزاینده جمعیت به مراکزی پرازدحام، شلوغ و دارای بار ترافیکی نسبتاً سنگین تبدیل شده‌اند.

لاله تصریح کرد: ازجمله این مراکز پرترافیک می‌توان به میدان عدالت و معبر واقع در حدفاصل این منطقه و دیگر میدان اصلی شهر یعنی میدان امام خمینی (ره) اشاره کرد.

وی ادامه داد: در دو میدان یادشده، مراکز تجاری و اداری متعددی برای خدمات‌رسانی به شهروندان وجود دارد که گاه وجود ترافیک اسباب رنجش خاطر شهروندان را فراهم می‌آورد.

شهردار پردیس ادامه داد: همچنین استفاده شهروندان ساکن در سایت‌های جدید انبوه‌سازی واقع در فازهای سه و چهار از میدان عدالت برای عزیمت به تهران و بالعکس نیز خود مزید بر علت است تا بر بار سنگین ترافیک آن ناحیه افزوده شود.

لاله اضافه کرد: ازاین‌رو، مجموعه شهرداری پردیس از سال 1394 با بهره‌گیری از تجارب مشاوران متخصص در این زمینه نسبت به تعریف پروژه‌ای تحت عنوان فاز نخست کمربند شمالی پردیس با نام بلوار شهید مصطفی چمران اقدام کرد.

وی افزود: بدین ترتیب این طرح در هفته دولت سال 94 با حضور مسؤولان استانی و شهرستانی افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

شهردار پردیس ادامه داد: اما این پایان کار نبود و شهرداری پردیس برای تکمیل این هدف فاز دوم مسیر کمربند شهر پردیس و بخش شمالی بلوار شهید چمران را کلید زد که در حال حاضر مراحل

سرانجام ایستگاه آتش‌نشانی فاز 11

شهردار پردیس از اجرای طرح آشیانه شماره چهار آتش‌نشانی شهرداری در سایت مسکن مهر به‌عنوان یک آینده‌نگری در ارتقای ایمنی ساکنان این بخش از شهر نام برد و افزود: از دیگر پروژه‌های عمرانی طراحی و آغاز به ساخت ایستگاه آتش‌نشانی در فاز 11 شهر جدید پردیس به مساحت کل دو هزار و 300 مترمربع و زیربنای یک هزار و 250 مترمربع است.

به گفته لاله، هرگز نباید فراموش کرد که حوزه آتش‌نشانی در پردیس با سایر شهرهای شرق استان تهران و حتی سایر نقاط کشور متفاوت است، زیرا وجود 960 برج 10 الی 16 طبقه در این شهر شرایط خدمات‌رسانی را در حوزه آتش‌نشانی دشوار کرده است.

وی ادامه داد: در صورت وقوع حادثه در این برج‌ها باید برای آغاز عملیات اطفا، امداد و نجات از دستگاه‌های آتش‌نشانی دارای نرده‌بان و ویژه ارتفاعات بلند استفاده کرد.

شهردار پردیس اظهار کرد: اگر ایستگاه آتش‌نشانی فاز 11 ساخته شود تبدیل به اولین ایستگاه استاندارد در شرق استان تهران خواهد بود و این خودروها در داخل آشیانه‌های بزرگی که احداث می‌شود نگهداری و در مواقع لزوم به مأموریت اعزام می‌شوند.

لاله افزود: این قدم مثبتی در حوزه امداد و نجات خواهد بود و امیدواریم خدمات مناسبی را به شهروندانی که در پروژه‌های مسکن مهر اسکان خواهند یافت، بدهیم.

کارنامه درخشان شهرداری پردیس در بخش فضای سبز

شهردار پردیس از اجرای برنامه‌های متنوعی در حوزه فضای سبز از سوی شهرداری پردیس خبر داد و گفت: ازجمله این برنامه‌ها می‌توان به مبحث توسعه فضای سبز در نقاط مختلف شهر اشاره کرد.

لاله معتقد است که توسعه فضای سبز می‌تواند مزایای بسیاری ازجمله ارتقای نشاط اجتماعی، سلامت جسمی شهروندان و افزایش مشارکت‌های مردمی را به دنبال داشته باشد.

وی تصریح کرد: این توسعه در سرفصل‌های مختلفی ازجمله ایجاد فضای سبز در بوستان‌ها، تفرجگاه‌ها، سایر اماکن عمومی، معابر و شوارع و … محقق شده است.

شهردار پردیس با اشاره به کارنامه فضای سبز شهرداری پردیس طی چهار سال گذشته خاطرنشان کرد: شهرداری پردیس در چهار سال گذشته موفق به ایجاد 490 هزار مترمربع فضای سبز، احداث 17 قطعه بوستان بزرگ و محله‌ای، اجرای 470 هزار مترمربع آبیاری تحت فشار شامل قطره‌ای و بارانی و تولید 640 هزار قطعه انواع گل و گیاه شد.

به گفته لاله، در حال حاضر سرانه فضای سبز شهرداری پردیس 27 مترمربع است و طرح توسعه در این شهر همچنان ادامه دارد.

ضرورت‌های بازنگری در طرح جامع شهر پردیس

شهردار پردیس با تأکید بر لزوم بازنگری در طرح جامع شهری پردیس یادآور شد: طرح جامع شهر پردیس در سال 1374 به مساحت دو هزار هکتار و با سقف جمعیتی 150 هزار نفر به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید و حوزه استحفاظی شهر نیز به مساحت تقریبی 20 هزار هکتار همزمان با طرح جامع تهیه شد.

لاله ادامه داد: همچنین طرح تفصیلی شهر به مساحت دو هزار و 800 هکتار و با جمعیت 168 هزار نفر در سال 1383 تصویب و بازنگری طرح جامع با سقف جمعیتی 202 هزار نفر در سال 84 به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید.

وی بیان داشت: علاوه بر این، حریم نهایی این شهر در سال 86 به مساحت تقریبی 11 هزار هکتار تصویب شد. بر اساس مصوبه هیأت دولت در اواخر سال 91 منطقه پردیس از شهرستان تهران انتزاع و در قالب شهرستان مستقل پردیس متشکل از دو بخش بومهن و جاجرود ایجاد گردید.

شهردار پردیس تصریح کرد: اما پس از مدتی در راستای احداث پروژه‌های مسکن مهر، در بخش غربی شهر حدود 600 هکتار به محدوده شهر افزوده شد و همچنین حدود 700 هکتار نیز تغییر کاربری و یا افزایش تراکم یافته و تمامی آن‌ها به طرح مسکن مهر با تراکم ساختمانی بسیار زیاد (240 الی 300 درصد) اختصاص داده شد.

لاله گفت: بدین ترتیب سقف جمعیتی شهر که بر اساس بازنگری اول طرح جامع مصوب سال 1384 حدود 202 هزار نفر بود حدود 500 هزار نفر تخمین زده می‌شود و در حال حاضر با توجه به گذشت حدود 11 سال از زمان تصویب بازنگری طرح جامع و همچنین به‌منظور جلوگیری از اقدامات شتاب‌زده ناشی از وضعیت خاص شهر، پیش‌بینی کلیه مشکلات و امور شهر از طریق بازنگری در طرح جامع شهر ضروری و منطقی به نظر می‌رسد، ازاین‌رو بازنگری دوم طرح جامع شهر پردیس در دست اقدام است تا با توجه به تغییرات شدید در میزان محدوده و جمعیت شهر، احداث حدود 90 هزار واحد مسکن مهر و تحویل آن‌ها به متقاضیان در آینده‌ای نزدیک، تمام خدمات و امکانات شهری متناسب با جمعیت و وسعت آن از جمله سایت اداری شهرستان، فضاهای مربوط به آرامستان، میادین میوه و تره‌بار، بارانداز تخلیه نخاله و زباله، پایانه‌های مسافربری و … مهیا شود.

مترو؛ آرمان‌شهر پردیس در حوزه حمل و نقل همگانی

به گفته شهردار پردیس، بی‌تردید یکی از زیرساخت‌های اصلی هر شهر شبکه حمل و نقل عمومی آن است که در حال حاضر شهر پردیس در این زمینه با مشکل مواجه است. ازاین‌رو شهرداری پردیس در جهت رفع این مشکل نسبت به راه‌اندازی خط اتوبوس‌رانی در داخل محدوده شهری و نیز از پردیس به تهران و بالعکس با تعداد 20 دستگاه اتوبوس مشارکتی و هفت دستگاه اتوبوس متعلق به شهرداری اقدام کرد.

لاله ادامه داد: در سال‌جاری نیز توسط شهرداری تعداد هفت دستگاه اتوبوس نیز به ناوگان حمل و نقل افزوده شد و تمامی اتوبوس‌های موجود به سیستم کارت‌خوان و جی‌پی‌اس تجهیز شدند که از مزایای اجرای این طرح می‌توان به افزایش رفاه شهروندان همچنین پایش لحظه به لحظه ناوگان حمل و نقل عمومی از حیث میزان سرعت و… اشاره کرد.

وی تصریح کرد: ناگفته پیداست این تعداد اتوبوس موجود در شبکه حمل و نقل عمومی شهر پردیس به‌هیچ‌وجه جوابگوی نیاز مردمی نیست و شهرداری برای تأمین رفاه و آسایش شهروندان و سهولت در تردد آن‌ها به 50 دستگاه اتوبوس و یک پایانه واحد نیاز دارد تا بتواند پاسخگوی مطالبات به‌حق شهروندان باشد.

به گفته این مقام مسؤول، اما نقطه آرمانی شهر و شهروندان پردیس در حوزه حمل و نقل همگانی احداث قطار شهری است، چراکه وضعیت امروز به‌هیچ‌وجه پاسخگوی افق جمعیتی 500 هزار نفری شهر پردیس نخواهد بود.

فرهنگ، پیش‌نیازی اساسی برای اجرای طرح‌های مختلف

شهردار پردیس، فرهنگ را پیش‌نیازی اساسی برای هر شهری عنوان کرد و گفت: بی‌تردید مقوله فرهنگ و فرهنگ‌سازی در هر شهری و جامعه‌ای از اساسی‌ترین ارکان آن اجتماع شهری محسوب می‌شود و شهرداری‌ها نیز به‌عنوان نهادهایی مردمی و اثرگذار در سرنوشت شهر و شهروندان نباید و نمی‌توانند از چنین موضوع مهمی چشم‌پوشی کنند.

لاله ادامه داد: در همین راستا و با توجه به منویات مقام معظم رهبری شهرداری پردیس در زمینه‌های زیربنایی اماکن علمی، فرهنگی و هنری گام‌هایی برداشته که ازجمله آن‌ها می‌توان به احداث تالار فرهنگی بزرگ شهر، نخستین دارالقرآن الکریم شهر پردیس، سرای محله جانبازان، سرای محله ابن‌سینا، توسعه فضای آموزشی مؤسسه فرهنگی هنری، کتابخانه‌های شهدای گمنام، دانش و شیخ بهایی و نگارخانه آوا و … اشاره کرد.

به گفته وی، در بخش نرم‌افزاری اموری نظیر برپایی همایش‌های تخصصی و عمومی با موضوعات روز کشور، برگزاری برنامه‌های متنوع در مناسبت‌های مذهبی و ملی، کمک به برگزاری نمایشگاه‌های مختلف، تعامل با نهادهای فرهنگی و فرهنگ‌ساز شهر نظیر دفتر امام جمعه شهرستان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، بسیج و مساجد سطح شهر و … انجام می‌شود.

شهردار پردیس تصریح کرد: اما عمده فعالیت شهرداری پردیس در بخش سخت‌افزاری و توسعه فضاهای فرهنگی تحقق یافت و بر این اساس، طی چهار سال گذشته نزدیک به 30 هزار مترمربع زیربنای فرهنگی از سوی شهرداری پردیس اجرا شد.

لاله افزود: در سال 92 هفت هزار و 550 مترمربع، در سال 93 هفت هزار و 500 مترمربع، در سال 94 شش هزار و 900 مترمربع در سال 95 هفت هزار و 170 مترمربع فضای فرهنگی در شهر پردیس اجرا شد.

به گفته شهردار پردیس، همچنین در آینده‌ای نه‌چندان دور طرح‌های دیگری نظیر موزه دفاع مقدس در بوستان نورالشهدا و جوار مزار دو شهید گمنام، شهر کتاب و گالری بزرگ آثار هنری در شهر پردیس اجرا می‌شود.

احداث 5588 مترمربع پروژه ورزشی در پردیس

شهردار پردیس ورزش را رکنی اساسی در زمینه سلامت شهروندان یاد کرد و گفت: ورزش در دو بخش ساخت ابنیه و برنامه‌های تدوین‌شده همواره مورد توجه شهرداری پردیس بوده و است، چراکه این مهم به‌صورت مستقیم با نشاط و سلامت خانواده‌ها مرتبط است و از سوی دیگر حضور جوانان پرشور در این حوزه از آلودگی آن‌ها به ناهنجاری‌های اجتماعی می‌کاهد.

لاله ادامه داد: ازاین‌رو، شهرداری پردیس طی چهار سال گذشته پنج هزار و 588 مترمربع فضای ورزشی در این شهر احداث کرد.

وی اضافه کرد: در بحث توسعه فضاهای ورزشی ساخت خانه کشتی، گود زورخانه، ساخت و توسعه مجموعه ورزشی شهرداری پردیس، احداث چهار زمین بازی محله‌ای، ایجاد تجهیزات ورزشی در معابر و بوستان‌ها و راه‌اندازی ایستگاه‌های ورزش همگانی محقق شد.

و سخن آخر…

این مقام مسؤول ضمن تقدیر از مسؤولان و شهروندان که شهرداری پردیس را در اجرای امور یاری کردند، اظهار داشت: شهروندان پردیس همواره مشارکت بالایی در فعالیت‌های اجتماعی داشته و دارند و امید است همچنان با ارائه نقطه نظرات، پیشنهادات و انتقادات یاریگر خادمان خود در مجموعه شهرداری باشند تا پردیس با همان معنای زیبای خود یعنی بهشت، به‌عنوان شهری پویا، زیبا، توسعه‌یافته و فرهنگی شناخته شده و ساکنان امروز و آینده بدان افتخار کنند.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار