کتاب «رفتار دینی در جامعه مدنی» اثر دکتر احمدعلی افتخاری در بوته نقد گذاشته شد.
به گزارش راوی امروز، دومین جلسه نقد و بررسی کتاب، به همت اداره کتابخانه های عمومی و با مشارکت دفتر امام جمعه شهرستان بهارستان، و با حضور حجت الاسلام والمسلمین صفائی امام جمعه و حجت الاسلام والمسلمین آهنگران رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بهارستان و نویسنده و دکتر جبار امینی منتقد کتاب و جمعی از کتابداران و روحانیون و کتاب دوستان، در محل دفتر امام جمعه برگزار شد.
در ابتدا دکتر افتخاری درباره کتابشان چنین گفتند: کتاب حاضر نگرشی است نوین به ویژگیهای انسان در آیینه قرآن، آسیب شناسی جامعه های دین دار، ضرورت بازگشت به ایمان در عصر صنعت گرای روز، جایگاه و امتیازات نظام اخلاق دینی و بیان بایسته ها و نبایسته ها در حوزه باورها ( صفات اخلاقی)، آداب (محاسن اخلاقی) و کردار (مکارم اخلاقی)، که با استناد و شرح موضوعی بیش از ۲۵۰۰ آیه از کلام وحی و احادیث و متن آمیخته به نظم و با محورهای اصلی: اعتقادی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و فردی و صدها عنوان تدوین یافته است. بیشتر مباحث مطرح شده در این کتاب در همایشهای بین المللی ارائه و در جراید کشور چاپ شده است.
در ادامه دکتر امینی منتقد کتاب، چنین بیان نمودند: اول باید عرض شود اصل موضوعی که نویسنده محترم بدان پرداخته قابل تقدیر است. امروزه جامعه ما نیاز شدیدی به طرح اینگونه مباحث دارد. قلم روان غیرمغلق کتاب نیز قابل توجه است. اما در باب نقد این اثر چند نکته قابل ذکر است: به لحاظ صوری فهرست بندی کتاب به هم ریختگی زیادی دارد. عنوان فصول در برخی جاها ذکر نشده، در نتیجه مباحث در هم آمیختگی دارد. ارجاع مطالب در خیلی جاها نیامده و در آخر کتاب نیاز به ذکر منابع می باشد و … . به لحاظ محتوایی هم خروج از محل بحث به نظر زیاد دیده می شود؛ مثل بحث روح، باورها و غیره. در برخی موارد بحث به صورت مطلوب جمع بندی و نتیجه گیری نشده، مثل مسئله قضا و قدر. در مواردی نیز تعریف ها جای تامل دارد، مثل تعریف مکارم اخلاقی و یا محاسن اخلاقی.
گفتنی است دکتر احمدعلی افتخاری در سال ۱۳۴۱ در ساوه متولد شدند و در کارنامه علمی و پژوهشی ایشان مدارجی همچون تحصیلات حوزه علمیه در سطح عالی، تفسیر قرآن کریم در مقطع کارشناسی ارشد و … ؛ و از سوابق اجرایی ایشان تدریس در دانشگاه های مراکز مختلف، تدریس در حوزه علمیه، دبیر علمی همایشهای بین المللی و استانی و … را می توان اشاره کرد.ایشان بیش از ده عنوان کتاب چاپ شده و بیش از ده عنوان در دست چاپ و در دست نگارش دارند. در حال حاضر ایشان استاد دانشگاه علوم پزشکی قم و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر و پرند می باشند.
همچنین دکتر جبار امینی در سال ۱۳۴۶ در استان زنجان متولد شدند. از سوابق علمی و پژوهشی ایشان می توان به دکترای رشته فلسفه اسلامی از دانشگاه تربیت مدرس اشاره کرد. از سوابق اجرایی دکتر امینی نیز می توان به ریاست دانشکده، معاون دانشجویی و مدیر گروه رشته معارف اشاره نمود. ایشان دو اثر مکتوب و حدود ده مقاله چاپ شده در کارنامه خود دارند و در حال حاضر مدیر گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر می باشند.
پایان بخش برنامه، پرسش و پاسخ و تقدیر از نویسنده و منتقد بود.
دیدگاه ها :