نسل اول ساکن در سکونت گاه های غیر رسمی انسان های شریف و زحمت کشی هستند و ما در پاکدشت در حال حاضر با نسل اول مواجه هستیم ولی تجمع فقر در این سکونت گاه ها به تشکیل گتو و باز تولید جرم و جنایت در نسل های دوم و سوم می انجامد.
به گزارش راوی امروز، مشکل اصلی این سکونت گاه ها، غیر رسمی بودن آن است، البته چون نظارت مناسبی اعمال نمی شود در صورت قرار گرفتن در بافت، همان صاحبان زمین به تفکیک سایر زمینهای پیرامون آنها خواهند پرداخت و این رویه همچنان ادامه خواهد داشت و سکونت گاه های جدید غیر رسمی دیگر متولد خواهد شد!
بر این اساس، سرعت رشد این سکونتگاه ها چندین برابر اقدامات در حال انجام است. اصلی ترین مشکل مانع در توقف رشد این سکونت گاه ها نواقص قانونی است. به طور مثال در محله استاد شهریار در سال 86 فقط پنج خانه به صورت زاغه در آن ساخته شده بود و در سال 88 طی مطالعاتی که یک کارشناس برنامه ریزی شهری در مورد این سکونت گاه انجام داد، متوجه شد تنها 112 خانه در آن ساخته شده است.
از سال 90 که طرح جامع ابلاغ شد، این ناحیه خارج از محدوده شهر قرار گرفت. طوری که شهرداری نظارتی بر آن نداشت و مسئولیت این سکونت گاه غیر رسمی به فرمانداری و بخشداری واگذار شد، با این حال ساخت و ساز در آن شدت گرفت و در حال حاضر می توان مشاهده کرد که برخی ها آزادانه و بدون هیچ مزاحمتی در حال ساخت و ساز هستند.
بعضاً قیمت زمین های آنجا از داخل بافت هم گران تر است!! زیرا داخل بافت، #شهرداری_پاکدشت از ساخت و ساز غیر مجاز ممانعت به عمل می آورد ولی در آن ناحیه شما می توانید به راحتی ساخت و ساز کنید. به طور مثال زمین های نبش خیابان استاد شهریار با قیمت متری دو میلیون تومان به فروش می رسد. البته هیچ ارگانی به تنهایی قادر نخواهد بود تا جلوی این ساخت وسازهای بی رویه را بگیرد و نیاز است تا ارگانهای مربوطه دست به دست هم داده و وارد عمل شوند.
منبع: پاکدشت ما
دیدگاه ها :