شهردار پردیس تداوم خدمات رسانی در خور شأن شهروندان و جلوگیری از خلل در امور خدماتی را مستلزم وجود یک نگاه ویژه ملی، تدوین برنامه هایی قوی و تامین اعتبارات کافی دانست.
به گزارش راوی امروز، محمد لاله اظهار داشت: مهمترین عامل در حوزه شهرسازی بعنوان اساس و مبنای اجرا، مطالعه در حوزه های جانمایی، دسترسی به کریدورهای اصلی کلانشهرها، اقتصاد شهری و کارآفرینی، حمل و نقل همگانی، تامین زیرساخت ها و وجود نیروهای خدماتی زبده است.
وی با بیان تاریخچه ای کوتاه از نحوه شکل گیری طرح مسکن مهر در پردیس یادآور شد: اجرای طرح مسکن مهر از سال 1386 و طی 6 سال در پردیس قوت گرفت که البته در این بین بحث زمان تا حدی مغفول واقع شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: خوشبختانه طرح احداث شهرهای جدید که بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی شکل گرفت، از پشتوانه تحقیقاتی و مطالعاتی مناسبی بهره مند و بر اساس مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی ایجاد شدند که برخورداری از این مهم به تعریف و تدوین طرح تفصیلی شهر منجر شد.
شهردار پردیس ادامه داد: بدین ترتیب، سایت های مسکن مهر در شهرهای جدید ملزم به پیروی از طرح های تفصیلی و در نتیجه رعایت حداقل های اصول مصوب از سوی شورای عالی معماری و شهرسازی شدند.
محمد لاله اضافه کرد: اما به هر روی، ایراداتی به برخی موضوعات مسکن مهر وارد است که این مباحث، چالش هایی را متوجه مدیرت شهری و سایر نهادهای خدمات رسان کرده است.
وی از پراکندگی سایت های مسکن مهر پردیس بعنوان دیگر مسئله پیش روی این مناطق یاد کرد و گفت: در سرآغاز اجرای طرح مسکن مهر، اصل «زمین رایگان» بعنوان قیدی الزام آور مطرح بود، از این رو واحدهای مسکونی اغلب منفصل از بافت شهری و به دور از زیرساخت های اصلی احداث شد که فازهای هشت و 11 پردیس از نمونه های بارز این نحوه جانمایی است.
این مقام مسئول تصریح کرد: بدین ترتیب، سایت های مسکن مهر دور از بافت شهری پردیس نیازمند ایجاد امکانات زیرساختی پر هزینه شده و بخشی از مشکلات امروز از جمله تاخیر در تحویل واحدهای مسکونی و تغییر در بهای خانه ها به هنگام تحویل را رقم زد.
شهردار پردیس بیان داشت: اما موضوعی که بیش از هر مبحث دیگری عامل نگرانی مدیریت شهری پردیس است، نحوه خدمات رسانی به حجم گسترده مسکن مهر و شهروندان ساکن در آینده ای نه چندان دور است.
محمد لاله تصریح کرد: شهرداری پردیس از دستگاه های زیرمجموعه وزارت کشور محسوب می شود و چگونگی و شیوه تحویل فازهای مسکن مهر بین وزارتخانه های راه و شهرسازی و کشور اهمیت بسیاری دارد تا خدماتی متناسب و همراه با روند اسکان مردم در این مناطق ارائه شود.
وی تداوم خدمات رسانی در خور شأن شهروندان و جلوگیری از خلل در سرانه های عمرانی و خدماتی را مستلزم وجود یک نگاه ویژه ملی، تدوین برنامه هایی قوی، تامین اعتبارات کافی و ایجاد زیرساخت های مناسب شهری دانست.
به گفته این مقام مسئول، زمانی می توان پویایی، نشاط و شرایطی مناسب را برای شهروندان رقم زد که همه اجزای یک شهر، خدماتی متناسب و متقابل به یکدیگر ارائه داده و امکاناتی شامل فضاهای سبز، آموزشی، فرهنگی، تجاری، ورزشی، مذهبی به صورت یکنواخت وجود داشته باشند؛ اینکه صرفا به ساخت و احداث واحدهای مسکونی فاقد امکانات و خدمات کافی بسنده کنیم، بحران های اجتماعی، امنیتی، فرهنگی و … را به دنبال دارد.
دیدگاه ها :