مدتی است مسدودشدن پل تاریخی نمیر به بحث داغ محافل خصوصی و عمومی تبدیلشده و برخی البته انگشتشمار از این موضوع ناراضی و برخی دیگر که اکثریت هستند، موافق آن هستند.
به گزارش راوی امروز، پل تاریخی نمیر به عنوان یک اثر بینظیر تاریخی در یکم مهرماه ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۴۱۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این پل در جبهه شرقی شهر رودهن واقعشده است و ساکنان محلی آن را به نام پل زنجیر میشناسند، آثار دورههای سلجوقی و صفوی در مرمتهای انجامشده نیز دیده شده است. این پل در روزگارهای قدیم مهمترین پل ارتباطی منطقه بوده است.
در قدمت این پل تاریخی که نمونه آن در استان تهران وجود ندارد، همین بس که سازه اصلی و ابتدایی این پل متعلق به دوره ساسانیان یعنی ۱۲۰۰ سال پیش است و ۳۰۰ سال پیش و در زمان صفویان مورد بازسازی قرارگرفته است و از آثار بینظیر و فوقالعاده باارزش در رودهن، شهرستان دماوند، استان تهران و حتی کشور محسوب میشود.
قطعاً خیلی از همشهریان بارها و بارها از روی این پل تاریخی عبور کردهاند ولی تا امروز خبر نداشتند که از روی چه آثار بینظیری تردد میکنند و این یعنی تردد از روی قدمت، تردد از روی فرهنگ و تاریخ و عظمت یک منطقه به اندازه ۱۲۰۰ سال.
پل تاریخی نمیر در رودهن که به نام پل زنجبر هم معروف است، چیزی از ۳۳ پل اصفهان و دیگر پلهای معروف و تاریخی کشور کم ندارد ولی تبلیغات، معرفی و شناساندن آن و اهمیت دادن به آنها موجب شده تا ۳۳ پل جهانی شود ولی پل نمیر را همین شهروندان رودهنی نمیشناسند، چه برسد به تمام دنیا.
شورای اسلامی و شهرداری رودهن با همکاری میراث فرهنگی و گردشگری در جهت حفظ میراث با ارزش فرهنگی و تاریخی شهرمان که انصافاً حرکتی بسیار باارزش و ماندگار بود، به مسدود کردن این اثر مهم تاریخی اقدام کردند تا دیگر هیچ خودرویی از روی آن تردد نکند تا این پل برای همیشه سالم بماند ولی مورد اعتراض برخی اهالی انگشتشمار در همین منطقه شده است.
با مسدودشدن پل نمیر، قطعاً راههای دسترسی خوبی برای رفاه و تردد همشهریان جایگزین شده است که میتوان به خیابان بهشتی اشاره کرد؛ افرادی هم که حتماً باید از داخل خیابان باهنر تردد کنند، میتوانند همان مسیر را مجدداً به بلوار اصلی رودهن بازگردند؛ پس راهی مسدود نشده و مزاحمتی برای کسی ایجاد نشده و فقط و فقط از یک اثر تاریخی باعظمت محافظت شده است.
مردم شهر رودهن این پل تاریخی که امیدواریم بهزودی به یک منطقه تفریحی و فرهنگی تبدیل شود از ۱۲۰۰ سال پیش تاکنون محافظتشده تا ما امروز با دیدن آن لذت ببریم و بر همه ما وظیفه است تا هزاران سال آینده از آن محافظت کنیم تا دیگران و آیندگان هم از آن لذت ببرند و تاریخ و تمدن شهر قدیمی رودهن برای همیشه حفظ شود.
پس بیاییم در کنار یکدیگر در حفظ آثار تاریخی بخش رودهن از جمله پل تاریخی نمیر، پل تاریخی فیروزکوه واقع در بلوار مطهری، بقعه مبارک امامزاده تقی (ع)، شکارگاه فتحعلی شاه قاجار در وسکاره، ساختمان بینظیر هتل آبعلی، تپههای باستانی و خانههاو حمامهای قدیمی و بیشمار و دیگر آثار تاریخی منطقه در رودهن، آبعلی و روستاهای تابعه کوشا باشیم و آنها را به تمام ایران و حتی جهان معرفی کنیم.
*حمیدرضا سراج
دیدگاه ها :