مهر دین مرد به همسر خود است و در موارد استثنا میتوان آن را از پدر شوهر مطالبه کرد.
مهر دین مرد به همسر خود است و در موارد استثنا میتوان آن را از پدر شوهر مطالبه کرد.
به گزارش راوی امروز، مسعود مطهری وکیل داداگستری درباره دریافت مهریه از اموال پدرهمسر اظهار کرد: مهریه و صداق حق زن و دینی است که بر عهده مرد قرار میگیرد و او موظف به پرداخت این حق قانونی به همسر خویش است.
مطهری بیان کرد: طبق قانون و منطق هرشخصی متعهد به پرداخت دیون خویش است، بنابر این نمیشود فرد طلب خود را از شخصی به غیر از بدهکار درخواست کند. همانطور که بیان شد مهر دین مرد به همسر خود بوده و پدر مرد یا شخص دیگری وظیفهای نسبت به پرداخت این دین ندارد مگر این که فرد دیگری برای پرداخت مهر ضامن مرد شده باشد.
وی درباره حالتی که میشود اموال پدر همسر را به عنوان مهریه مطالبه کرد گفت: همانطور که اشاره شد نمیتوان مهر را از اموال پدر همسر مطالبه کرد، اما اگر پدر مرد، زودتر از خود مرد فوت کند، بخشی از مال به جا مانده از پدر به این مرد خواهد رسید و همسر مرد میتواند سهم الارث همسرش را توقیف و دریافت کند.
مطهری تصریح کرد: بر اساس ماده ۳۶۰ قانون امور حسبی، به طور کل هر کس خود را در مالی که از متوفی به جا مانده (ماترک) ذی نفع و صاحب سهم بداند میتواند نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام و درخواست انحصار وراثت را در شورای حل اختلاف مطرح کند.
این وکیل داداگستری اظهار کرد: مدیر دفتر شوررای حل اختلاف یا کارشناس رسمی دادگستری ابتدا نسبت به تحریر (صورت برداری) اموال متوفی و سپس در صورت لزوم نسبت به مهر و موم آن اقدام خواهد کرد.
وی ادامه داد: بنابر این زن قانونا میتواند ارثی را که از جانب پدر یا هر یک از بستگان همسرش به مرد رسیده، پس از طی مراحلی قانونی توقیف کرده، آن را به فروش برساند و به عنوان مهر مالک آن مال شود.
دیدگاه ها :