رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج چند توصیه علمی طب سنتی در خصوص بیماری کروناویروس ارائه کرد.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج چند توصیه علمی طب سنتی در خصوص بیماری کروناویروس ارائه کرد.
به گزارش راوی امروز،کیان دهراب پورافزود: این روزها که اهالی کره زمین درگیر بیماری کرونا هستند، طب سنتی ایرانی با تکیه بر اندوخته ها و تجربیات قبلی و بر اساس پژوهشهای پزشکان و متخصصان دانشگاهی این حوزه، توصیه هایی علمی، حول استفاده از داروهای گیاهی بشرح ذیل ارائه می کند.
وی با بیان اینکه مصرف مختصری سیاهدانه، در حد یک قاشق چایخوری کوچک در هنگام ناشتا، یا همراه نان صبحانه مفید است، اظهارکرد: نوشیدن خیسانیده تخم بالنگو و بارهنگ در آب و گلاب با کمی زعفران سودمند است؛
۱- آب سه چهارم لیوان
۲- گلاب یک چهارم لیوان
۳- تخم بالنگو یک قاشق چای خوری
۴- تخم بارهنگ یک قاشق چایخوری
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: این اجزاء را با هم بیامیزید و هم بزنید، نیم ساعت صبر کنید تا بالنگو و بارهنگ خوب لعاب بدهند، سپس سر قاشق چایخوری زعفران ساییده بیافزایید و دوباره هم بزنید، سپس آن را با سوق دادن آگاهی به بو و مزه گلاب و زعفران در جرعه های کوچک و کوتاه بنوشید و در بین جرعه ها آرام بگیرید و آگاهانه تنفس کنید. این مقدار دو تا سه بار در روز برای بزرگسالان قابل تکرار است. (افزودن کمی عسل طبیعی نیز مفید است)
دهرابپور تصریح کرد: نوشیدن دمنوشی از آویشن و شیرین بیان با عناب در طول روز سودمند است. ۱- برگ آویشن ۱ قاشق غذاخوری پر (۲/۵ گرم) ۲- پودر ریشه شیرین بیان ۱ قاشق چای خوری ۳- عناب چنگال زده (سوراخ شده) ۵ عدد
وی ادامه داد: همه را در یک قوری چینی ریخته با یک لیوان آبجوش بمدت یک ربع با حرارت ملایم دم کنید. پس از صاف کردن، تا گرم است آرام آرام بنوشید.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هشدار داد؛ مادران باردار در مصرف این ترکیب احتیاط کنند، برای کسانی که فشار خون بالا دارند مصرف شیرین بیان بیش از سه هفته تا چهار هفته توصیه نمیشود. این ترکیب تا دو بار در روز برای بزرگسالان قابل تکرار است.
دهراب پور عنوان کرد: مقادیر بالا با نصف مقدار از سن ۷ سالگی به بالا، و با یک سوم تا یک چهارم برای کودکان ۲ تا ۷ ساله مجاز است برای کودکان زیر ۲ سال که زود به زود دچار سرماخوردگی می شوند، روزانه دو تا چهار قاشق غذاخوری یعنی حدود ۱۵ تا ۲۰ سی سی از یک لیوان دمنوش نهایی آماده مصرف مناسب است. (یعنی حدود یک دهم بزرگسالان) و این مقدار نباید بیش از ۳ تا ۴ هفته مصرف شود.
وی تاکید کرد: مصرف ترکیبی از پودر ریشه شیرین بیان و رازیانه و شکر سرخ از گذشته دور برای پیشگیری از ابتلا به بعضی بیماریها در منابع طب ایرانی و نیز برخی از آموزه های اسلامی توصیه شده است. مقدار ۱۰گرم شیرین بیان و ۵ گرم رازیانه و ۵ گرم شکر سرخ برای مصرف روزانه در بزرگسالان سودمند است. این مقدار ماده برای مصرف سه تا چهار روز می باشد.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هشدار داد؛ این ترکیب در بارداری مجاز نیست و بانوانی که قاعدگی مفرط دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند. بهتر است یک دوره مصرف این ترکیب حداکثر ۴ هفته باشد و پس از آن دو هفته مصرف نشود.
دهرابپور اظهارکرد: استفاده از روغن سیاهدانه یا روغن بنفشه در بادام شیرین به صورت موضعی در داخل بینی میتواند سودمند باشد، بخورهای گیاهی مانند بخور بابونه یا مرزنجوش یا اسطوخودوس در کسانی که مستعد عفونت های تنفسی هستند مفید است. کسانی که تحریک پذیری عصبی و بی تابی دارند نباید این گیاهان را بصورت خشک مستقیما” بو کنند. لیستی از ادویه و گیاهان دارویی که در تقویت سیستم ایمنی مفید هستند که استفاده از این مواد در بارداری با احتیاط باشد؛ آویشن، دارچین، سیاهدانه، مرزنجوش، چای کوهی، بابونه، زعفران، رزماری، بادرنجبویه، زردچوبه، گل گاوزبان و هل
وی با اشاره به برخی باورهای نادرست مردم در مورد گیاهان دارویی و طب سنتی و مکمل گفت: گیاهان دارویی بی عارضه هستند، مصرف گیاهان دارویی همراه با داروهای شیمیایی مشکلی ایجاد نمی کند، طب سنتی به تنهایی می تواند همه بیماری ها را درمان کند، مصرف زیاد خوراکی های گرم مانند سیر و زنجبیل مانع ابتلا به عفونت ویروسی میشود و هر چه بیشتر مصرف شود بهتر است، حجامت و زالو درمانی در همه افراد در پیشگیری و درمان بیماری موثر است، داروهای گیاهی و درمان های طب سنتی را می توان خودسرانه و بدون نظارت پزشک مصرف نمود و دود دادن محیط در پیشگیری از آلودگی به ویروس برای همه موثر است.
منبع: ایسنا
دیدگاه ها :