نام و نام خانودگی جزئی از هویت شخص است که از بدو تولد با او همراست، اما با وجود شرایطی میتوان آن را تغییر داد.
به گزارش راوی امروز، نام و نام خانوادگی جزئی از شخصیت های هر فردی در زندگی شخصی و اجتماعی اوست، که از بدو تولد با او همراه است، به همین دلیل زمانی که فرد بزرگ می شود ممکن است نامی که برای او انتخاب می کنند را دوست نداشته باشد.
با داشتن این شرایط می توانید نام و نام خانوادگی را به دلخواه خود تغییر دهید، اگر نام خانوادگی شما بیش از دو کلمه و یا بیش از یک کلمه و یک حرف یا عدد یا پسوند و یا بطور مطلق یا مضاف نام محل باشد مانند: علی نژاد مطلق ، عدنان تکان تپه تهرانی می توانید آن را تغییر دهید، یا اگر نام خانوادگی متشکل از واژه های ناپسندی چون سوخته، اسخف و غیره باشد.
اگر نام خانوادگی شما از واژه های خارجی تشکیل شده باشد یا متغایر با ارزشهای فرهنگ اسلامی باشد و واژه هایی که از القاب و اسامی چون شهرداری، سرهنگ و سردار باشد قابل حذف خواهد بود.
در صورتی که نام خانوادگی پدری تغییر یابد، تغییر نام خانوادگی فرزندان کمتر از ۱۸ سال با درخواست کتبی پدر و تغییر نام خانوادگی فرزندان کبیر وی بدون رعایت حق تقدم و با ارائه اجازه نامه از پدر ممکن خواهد بود.
جالب است بدانید هر یک از اشخاص زیر که دارای نام خانوادگی قابل تغییر باشند می توانند با مراجعه به اداره ثبت احوال محل اقامت نسبت به درخواست تغییر نام خانوادگی اقدام نمایند.
_ اشخاص ۱۸ سال به بالا باشند.
_ اشخاص کمتر از ۱۸ سال که دارای حکم رشد باشند.
_ پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از ۱۸ سال در صورتیکه نام خانوادگی پدر تغییر کرده باشد.
_ قیم یا وصی برای اطفال تحت سرپرستی خود با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد.
برای تغییر نامه خانوادگی نیز باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید.
_ تنظیم و تسلیم درخواست تغییر نام خانوادگی همراه داشته باشند.
_ارائه اصل شناسنامه و دو برگ تصویر از کلیه صفحات وجود داشته باشد.
_ارائه اجازه نامه تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی از پدر یا جد پدری برای فرزندان کبیر که بخواهند از نام خانوادگی هر یک از آنها استفاده نمایند.
_اجازه نامه تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی از دارنده حق تقدم نام خانوادگی مورد درخواست ارائه شود.
منبع:باشگاه خبرنگاران
دیدگاه ها :