با وجود اینکه کرونا در کشور به فراتر از نقطه بحرانی رسیده، اما همچنان دولت بر لجاجت سماجت میکند و به جای تعطیلی ۲ هفتهای و قطع زنجیره انتقال کرونا، طرحهای کماثر، نمایشی و بیفایده را در دستور کار قرار میدهد.
به گزارش راوی امروز، با وجود اینکه کرونا در کشور به فراتر از نقطه بحرانی رسیده، اما همچنان دولت بر لجاجت سماجت میکند و به جای تعطیلی ۲ هفتهای و قطع زنجیره انتقال کرونا، طرحهای کماثر، نمایشی و بیفایده را در دستور کار قرار میدهد.
از ابتدای پاییز، دولت محدودیتهای رنگارنگی برای مقابله با کرونا وضع کرده، اما این اقدامات نه تنها تعداد مرگومیرهای روزانه را کم نکرده بلکه رتبه ایران در بین کشورهای بحرانزده را ارتقا داده است.
در جدیدترین اقدام، دولت قصد دارد تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح را ممنوع کند؛ این در حالی است که یقینا انتقال کرونا در ساعات فعالیت روزانه اصناف، اماکن عمومی پرازدحام، وسایل حملونقل عمومی و محل کار بیش از ساعات شبانه و خیابانهای خلوت فعلی است. از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح بدون اینکه محدودیتی باشد کمترین تردد ممکن را شاهد هستیم، اما دولت به بهانه انتشار کرونا در میهمانیها و جمعهای خانوادگی قصد دارد تردد شبانه در شهر را ممنوع کند.
از همان روزی که به اصرار دولت بازگشاییها آغاز شد و شعار فاصلهگذاری هوشمند داده شد، مشخص بود که قرار است بحران تبدیل به فاجعه شود. در اینجا میتوان به این نکته اشاره کرد که نوع مدیریت دولت روحانی در مقابله با کرونا شباهت عجیبی به مدیریت دولت ترامپ دارد؛ دولت روحانی هم بر بازگشاییها هم اصرار کرد.
اتفاقا فاجعه کرونا در ایران از اواخر تابستان آغاز شد. عملکرد دولت عملا موجب عادیانگاری این بحران در جامعه شد و مسافرتها و میهمانیها و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی شدت گرفت. با وجود اینکه وزارت بهداشت هشدار میداد که پاییز سختی در پیش است، اما کمتر مسؤولی به آن توجه کرد تا آمار مرگومیر کرونا در میان شگفتی همگان افزایش چشمگیر پیدا کند.
متخصصان و کارشناسان میگویند با توجه به سرعت انتشار و انتقال کرونا، محدودیتهای نمایشی نمیتواند این بیماری را کنترل کند؛ آیا احتمال ابتلای کسی که صبح سر کار میرود یا با مترو تردد دارد یا در خیابان راه میرود بیشتر است یا در ساعات پایانی روز و نصف شب؟
تقریبا همه اعضای جامعه پزشکی تعطیلی تهران را تنها راه مقابله با سرایت کرونا میدانند، اما دولت با سماجت و لجاجت مانع تعطیلی متناوب میشود و اقتصاد و معیشت را بهانه میکند.
حسینعلی شهریاری در گفتوگویی به برنامههای قطرهچکانی دولت در مبارزه با ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: ایجاد برخی محدودیتها، چون جلوگیری از تردد چند روزه خودروها به دیگر شهرها، جریمه افراد بدون ماسک و تعطیلی فعالیت صنوف پس از ساعت ۱۸ عصر برای مقابله با کرونا کارساز نبوده و نیست، بلکه برای قطع زنجیره این ویروس دولت باید حداقل ۲ تا ۳ هفته تهران و برخی کلانشهر را به طور کامل تعطیل کند.
این تصمیم بیتردید تصمیمی بیاثر خواهد بود، چرا که اگر کسی بخواهد خرید کند در طول روز خریدهای خود را انجام میدهد و نمیگذارد به شب برسد. از طرفی در این فصل که ساعت ۵ هوا تاریک میشود اکثر مردم به خانههایشان میروند، بنابراین این طرح طرحی مضحک است
منبع:برترین ها
دیدگاه ها :