در گزارش زیر شما را با فهرستی از هشتگها و صفحات اینستاگرامی مثل زردها، اداییها، غرغروها و ... که دنبال کردنشان آسیبزاست؛ آشنا می کنیم.
به گزارش راوی امروز، شما در اینستاگرام چه صفحاتی را دنبال میکنید؟ از آنهایی هستید که ۱۰ برابر فالوئرهایشان، دنبالشونده دارند یا جزو گروهی که انگشتشان به سادگی روی دکمه فالو نمینشیند؟ اینستاگرام، جز برای کسانی که کار و درآمدشان به آن وابسته است، فضای مفرحی است که چند ساعتی توی روز میشود با آن سرگرم شد. به همین دلیل خیلیها چندان جدیاش نمیگیرند و دقت و حساسیتی خرج آن نمیکنند. ما بخشی از زمان خود در طول روز را صرف این فضا میکنیم و -بخواهیم یا نه و بدانیم یا نه- از آن تأثیر میگیریم. همانطور که همصحبتهایمان را انتخاب میکنیم و هرکسی را به دایره معاشرانمان راه نمیدهیم، بهتر است حواسمان به این رفیقِ مجازی هم باشد. اگر میخواهید از این به بعد آگاهانهتر با اینستاگرام مواجه شوید، این فهرست سیاه به کمکتان میآید
زردها
اگر اینستاگرام را برای مطلع شدن از اخبار دنبال میکنید، مراقب صفحات زرد باشید. اخبار دروغ، شایعه و دامن زدن به دعواهای قطبی، تخصص آنهاست. زردها، با ترفند شلوغکاری و اغراق شما را به ساعتها چرخیدن توی صفحهشان، وادار میکنند. برگ برنده این صفحات، دست گذاشتن روی حوادث و ماجراهایی است که در رسانههای رسمی پوشش داده نمیشوند؛ عکسهایی که آنجا میبینید و ادبیاتی که بهکار میبرند، در رسانههای رسمی جایی ندارد پس به شما القا میکنند که با وقتگذراندن در صفحاتشان درحال کسب خبر و اطلاعات مهمی هستید، اما وقتی بالاخره چشمتان از دیدن آنهمه عکس و رنگ جیغ درد میگیرد، اگر کسی ازتان بپرسد «چه خبر؟»، حرف مهمی برای گفتن نخواهید داشت.
چطور تشخیص بدهیم؟
همه پستهای چنین صفحاتی، عکسهایی است که متن، با فونت درشت و پسزمینه رنگی روی آنها کار شده است. کلیدواژههای محبوب و هشتگهای پرکاربردشان، «جنجالی» و «دیده نشده» است و معمولا تیتری که روی عکس میزنند، با متنِ پست و محتوای ویدئو متفاوت است.
اداییها
اگر اینستاگرام را برای آشنایی با سبکهای زندگی متفاوت دنبال میکنید، حواستان به «ادایی»ها باشد. اینها کسانی هستند که ادای زندگی کردن درمیآورند. در صفحات آنها مثل تبلیغات، همه چیز تمیز و مرتب و رنگارنگ است با این تفاوت که ما تبلیغات را باور نمیکنیم. یعنی میدانیم یخچالها خلاف آنچه درتبلیغات نشان داده میشود، همیشه پر از میوه و خوراکی نیست و مامانها به بچهای که لباسهایش سرتاپا گلی است، لبخند نمیزنند، اما اداهای اینستاگرامی برای خیلیهایمان باورپذیر است. این صفحات، با لحنی صمیمانه و ثبت عکسهایی از جزئیات زندگی روزمرهشان به شما القا میکنند که درحال تماشای واقعیت هستید؛ واقعیتی که با زندگی خودتان تفاوت زیادی دارد.
چطور تشخیص بدهیم؟
راحتترین راه برای تشخیصشان، همان شباهت با تبلیغات است، اما از کلیدواژهها و هشتگهای موردعلاقهشان «لاکچری»، «عشق»، «زندگی زیبا» و «همسری» هم میشود پیدایشان کرد.
غرغروها
اگر اینستاگرام را برای ارتباط با کسانی دنبال میکنید که در دنیای واقعی، در دسترس نیستند، حواستان به غرغروها باشد. بعضی کاربران اینستاگرام از این رسانه بهعنوان فضایی برای نقد و تحلیل و بررسی استفاده میکنند. دنبال کردن این افراد درمقایسه با دو گروه بالا، مفیدتر به نظر میرسد، چون بههرحال چیزی به دانستههای ما اضافه میکنند، اما همیشه هم اینطور نیست. بعضی از افرادِ این فهرست در طول فعالیتِ مجازیشان سابقه نقد و اعتراض و گلایهای داشته اند که ازسوی فالوئرهایشان بازخورد مثبت گرفته است و دیگر حاضر نیستند قیدِ نق زدن را بزنند. ما از آنجایی که به دانش و رزومه این افراد اعتماد داریم، بهراحتی دل به گلایههای ناتمامشان میدهیم و فراموش میکنیم دایم درمعرض ناراحتی بودن، هیچ کمکی به حل مشکلات و رفع ناراحتیها نمیکند و چهبسا انگیزهمان برای تغییر را هم از بین ببرد.
چطور تشخیص بدهیم؟
غرغروها شامه خوبی در پیدا کردن اخبار دردناک در همهجای جهان دارند. کلیدواژههایشان، «افسوس» و «افشاگری» و کلمههای ثقیل است و فالوئرهایشان هم معمولا «استاد» صدایشان میکنند.
کودکآزارها
اگر عاشق بچهها هستید و اینستاگرام را برای دیدن بامزگیها و شیرینزبانیهای آنها دنبال میکنید، از کودکآزارها فاصله بگیرید. کودکآزارهای اینستاگرامی، بچهها را کتک نمیزنند و به کارکردن در خیابان وادارشان نمیکنند، اما کودکآزارند، چون فیلم و عکسهای فرزندشان را در فضای مجازی منتشر و با این کار، به حریم خصوصی او تعرض میکنند؛ بهواسطه زیبایی و شیطنت کودکشان، تبلیغ میگیرند. تبلیغ هم همان چندثانیهای نیست که شما میبینید. قبلش فیلم و عکسِ تبلیغاتی، بارها خراب شده و بچه بارها مجبور شده ژستی یا جملهای را تکرار کند. گرچه درظاهر، خبری از لباس کثیف و پاره نیست، اما این بچهها درست مثل بچههای توی خیابان، ابزار پول درآوردن هستند.
چطور تشخیص بدهیم؟
خب راه تشخیص خیلی ساده است، اما محبت کلامی و خوشپوشی و امکانات و اسباببازیهای کودک، ما را فریب میدهد. کودکآزارها چه خودشان به اشتباهشان آگاه باشند و چه نباشند، با در ویترین قراردادن فرزندشان و لایک و کامنت گرفتن بهواسطه کارهایش درحال آسیب زدن به او هستند. ما هم با دنبال کردن این صفحات، در این رفتار اشتباه شریک میشویم.
منبع: خراسان
دیدگاه ها :