تب، سرفه و تنگی نفس از شایع ترین علائم بیماری کووید-۱۹ بوده و بیشتر شناخته شده هستند.
به گزارش را.ی امروز، هرچند علاوه بر این علائم، بیماری کووید-۱۹ در برخی از بیماران با نشانههای دیگری خود را بروز میدهد که کمتر شایعاند.
سایت “مدیکال دیلی” در مطلبی به برخی از آنها اشاره کرده است:
– ریزش مو: اگرچه دلیل آن مشخص نیست، به نظر می رسد ریزش مو علامت دیگری است که برخی از افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹به آن دچار می شوند. ممکن است ریزش مو مربوط به استرسی باشد که هنگام مقابله با عفونت به بدن وارد می شود. با این حال، ریزش مو ممکن است دلایل زیادی داشته باشد و می تواند به دلیل استرس در مورد همه گیری بیماری یا مشکلات شخصی باشد.
– التهاب ملتحمه: پزشکان تاکید کرده اند که بیماری کووید-۱۹ می تواند موجب عارضه التهاب ملتحمه (قرمزی چشم) شود. التهاب ملتحمه، یک عفونت ویروسی یا باکتریایی مسری در ملتحمه چشم است، غشایی که کره چشم و پلک را می پوشاند. سایر مشکلات چشمی ناشی از این بیماری را می توان بروز رگ های خونی قرمز و قابل مشاهده در قسمت سفیدی چشم، تورم پلکها و جاری شدن اشک دانست.
– احساس گیجی: به گفته کارشناسان ممکن است بیماری کووید-۱۹ در افراد مسن با احساس گیجی نشان داده شود یا ممکن است در صورت وجود این عارضه تشدید شود. این موضوع عجیب نیست زیرا اغلب احساس گیجی یا تغییر رفتار، اولین علامت عفونت ویروسی یا باکتریایی در سالمندان است.
– بثورات پوستی یا تغییر رنگ: این علامت بیماری کووید-۱۹ بیشتر در میان جوانان شایع است که کهیرهای دردناک و همراه با خارش روی دست ها و پاهای فرد مبتلا ظاهر می شود. تغییر رنگ نیز می تواند روی پوست ظاهر شود. در حقیقت، بثورات غیرمعمول بنفش رنگ که بیشتر اطراف انگشتان پا ایجاد می شود، “کووید انگشت پا” نامگذاری شده است. این عارضه بیشتر در نوع خفیف بیماری مشاهده می شود.
– ناراحتی معده: بیماری کووید-۱۹ ناشی از ویروس تنفسی است که به ریه ها حمله می کند. اما محققان دریافته اند که این ویروس، بسیاری از سیستم های بدن از جمله روده یا دستگاه گوارش را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. برخی از افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ قبل از بروز علائم دیگر دچار اسهال و استفراغ می شوند.
– سردرد: برخی از افراد هنگام ابتلا به این بیماری دچار سردرد می شوند. آنچه سردرد کووید را منحصر به فرد می کند این است که رفع نمی شود.
– لختگی خون: طبق مطالعه انجام شده در اروپا، در عروقِ حدود یک سوم افراد مبتلا به کووید-۱۹ که در بیمارستان بستری می شوند لخته خون مشاهده می شود که می تواند به سمت قلب، ریه ها یا مغز حرکت کند و در نتیجه ممکن است فرد به حمله قلبی، سکته مغزی یا آمبولی ریه دچار شود.
– از دست دادن قدرت شنوایی: اگرچه این علامت معمول نیست اما برخی از افراد مبتلا به کووید-۱۹ از کم شنوایی ناگهانی و برخی دیگر از سرگیجه یا وزوز گوش شکایت دارند. بررسی انجام شده در انگلیس نشان داد که از هر ۱۰ نفری که به این عفونت مبتلا شده اند، یک نفر نوعی از کم شنوایی یا وزوز گوش را تجربه کرده که تا هشت هفته ادامه دارد. کاهش شنوایی ناگهانی یک عارضه جدی است زیرا می تواند دلیل دیگری داشته باشد و باید در اسرع وقت تحت معاینه و درمان قرار گیرد.
– از دست دادن قدرت چشایی/بویایی یا هر دو: معلوم نیست چرا اما برخی از افراد مبتلا به کووید-۱۹ حس بویایی یا چشایی خود را از دست میدهند و این مشکل میتواند تا شش هفته یا بیشتر ادامه یابد.
منبع: ایسنا
دیدگاه ها :