خانه » اجتماعی و حوادث » تهیه اسلحه در کمتر از نیم ساعت +عکس
  • یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - 2025 12 January

اجتماعی و حوادث // 2 جولای 2019  ,  13:59  // کد خبر : 37539
تهیه اسلحه در کمتر از نیم ساعت +عکس

اینجا در مرزهای غربی کشور چالش تهیه و نگهداری سلاح جدی شده و یک شهروند عادی در کمتر از نیم ساعت به‌راحتی می‌تواند اسلحه تهیه کند؛ موضوعی که ساماندهی آن به دغدغه عمومی تبدیل شده است.

به گزارش راوی امروز، یک دعوای ساده و تصمیم‌گیری برای تهدید در اوج عصبانیت کافی است تا جرقه دست به اسلحه شدن در ذهن خطور کند، آن‌وقت اگر دسترسی به اسلحه به همین راحتی باشد که در مرزهای غربی وجود دارد، نتیجه‌اش می‌شود قتل و ریختن خون یک شهروند و احساس ناامنی برای دیگر شهروندان.

گروگان‌گیری در یک مراسم ختم با سلاح گرم که با پادرمیانی دادستان ختم به خیر شد، آخرین نمونه از خبرها و حوادث دل‌خراشی بود که در استان کرمانشاه در ارتباط با موضوع حمل سلاح می‌بینیم و می‌شنویم.

اخبار قتل‌های اخیر با سلاح گرم تأیید می‌کند که قتل‌های خونین با سلاح گرم افزایش یافته است و این زنگ خطری جدی برای برهم خوردن امنیت روانی و آرامش جامعه است.

اما اینکه چرا این وقایع مکرراً رخ می‌دهد اول به تسهیل دسترسی به سلاح غیرمجاز در مناطق غربی و به‌ویژه استان کرمانشاه برمی‌گردد که مسئولیت آن متوجه کسانی است که با ساده‌انگاری از کنار این موضوع عبور می‌کنند.

کافی است سری به محلات حاشیه‌ای کرمانشاه بزنید تا عمق فاجعه را ببینید؛ اینجا افرادی هستند که با معرفی یکی از آشناها یا هم‌محله‌ای‌هایشان به‌راحتی هر نوع اسلحه‌ای اعم از شکاری و جنگی را که بخواهید در اختیارتان قرار می‌دهند.

اینجا افرادی هستند که با معرفی یکی از آشناها یا هم‌محله‌ای‌هایشان به راحتی هر نوع اسلحه‌ای اعم از شکاری و جنگی را که بخواهید در اختیارتان قرار می‌دهند خبرنگار ما برای بررسی وضعیت دسترسی مردم عادی به اسلحه به محلات مختلفی از جمله باغ‌ابریشم، دره‌دراز و… رفت و در پوشش مشتری این موضوع را بررسی کرد.

مشاهدات خبرنگار ما نشان داد که برای یک فرد معمولی تهیه یک اسلحه کمتر از نیم ساعت زمان می‌برد و در صورت موجود نبودن و عدم سفارش از سوی یک فرد معتمد این روند حدود یک ماه به طول می‌کشد!

به‌هرروی آنچه نگران‌کننده شده حمل و نگهداری سلاح در پستوی خانه‌هاست، آن‌چنان‌که نه در اغلب خانه‌ها اما در برخی از آن‌ها به جرأت می‌توان گفت اسلحه مجاز و غیرمجاز نگهداری می‌شود و هرچند گاهی جنایات هولناکی را رقم‌زده و امنیت اجتماعی را به چالش می‌کشد.

قطعاً هم‌جواری با کشوری که تا همین چند وقت پیش مآمن گروهک‌های تروریستی مختلف بوده نیز در این وضعیت وفور و تسهیل دسترسی به اسلحه بی‌تأثیر نیست.

مشاغلی با عنوان کوله‌بری که در مرزهای غربی مشاهده می‌شود هم در این موضوع قاعدتاً نباید بی‌تأثیر باشد؛ آن‌هم در جایی که کوله‌بران بساط‌های ندیده‌ای را به دوش می‌کشند و بابت آن دستمزدهای ناچیزی دریافت می‌کنند، اما از محتوای آن کاملاً بی‌خبرند!

بالاترین حجم تیراندازی‌ها مربوط به اختلافات خانوادگی است

سرهنگ محمدرضا آمویی، معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با اشاره به وقوع تیراندازی‌های مختلف در سطح استان گفت: گاهی اوقات طی روز و شب در نقاط سطح استان شاهد تیراندازی با سلاح‌های غیرمجاز هستیم و می‌بینیم که برخی افراد که سلاح‌های شکاری یا جنگی در اختیار دارند اقدام به تیراندازی می‌کنند.

وی افزود: این موضوع چند دلیل دارد، بالاترین حجم تیراندازی‌هایی که رخ می‌دهد منشأ اختلافات خانوادگی دارد و اختلافات ملکی هم در رده پایین‌تر قرار دارد.

کوله‌بران بساط‌های ندیده‌ای را به دوش می‌کشند و بابت آن دستمزدهای ناچیزی دریافت می‌کنند، اما از محتوای آن کاملاً بی‌خبرند

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان کرمانشاه ادامه داد: معمولاً در اختلافات بین داماد و خانواده همسر برای ایجاد رعب و وحشت در خانواده‌های متقابل به سمت آن‌ها تیراندازی می‌کنند.

سرهنگ آمویی تصریح کرد: البته صدمات جرحی در تیراندازی‌های رخ‌داده کم است و بیشتر خسارت‌های مالی به بار می‌آورد.

این مقام انتظامی بیان داشت: چندین سال است که در پلیس امنیت عمومی استان یک واحد پیگیری پرونده‌های تیراندازی راه‌اندازی تشکیل‌شده و به سرانجام رساندن آن‌ها و ارجاع به مرجع قضائی را در دستور کار دارد.

وی با تصریح اینکه پلیس ۹۰ تا ۹۵ درصد تیراندازی‌ها را کشف می‌کند، گفت: در این زمینه مسئولان انتظامی و قضائی با یک مشکل جدی مواجه هستند و می‌بینیم در این پرونده‌های تیراندازی افراد اعلام رضایت می‌کنند و در برخی موارد با «اشتباه‌نامه‌ها» -یعنی در مورد فرد تیراندازی‌کننده دچار اشتباه شده‌ایم – در روند رسیدگی ما اختلال ایجاد می‌کنند.

علت وفور سلاح چیست؟

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان کرمانشاه در خصوص دلایل وفور سلاح نیز اظهار داشت: قاعدتاً موقعیت استان و هم‌جوار بودن آن با کشور ناامنی همچون عراق و البته خلأهای موجود در ورود سلاح به استان تأثیرگذار است.

سرهنگ آمویی بافت ایلاتی و عشایری در استان را از دیگر دلایل وفور و تسهیل دسترسی به اسلحه عنوان کرد و افزود: عشایر برای نگهداری از دام‌های خود از طریق نهادهای مختلف مسئول اقدام به تهیه سلاح‌های مجاز می‌کنند.

وی تصریح کرد: بعضی از افراد با همین سلاح‌های مجاز اقدام به تیراندازی می‌کنند و این هم یکی از مشکلات این حوزه است.

باید با نگاه فرهنگی با این موضوع برخورد شود و برای این کار از ظرفیت معتمدین محلات و همکاری سایر دستگاه‌های فرهنگی می‌توان استفاده کرد

وی یکی دیگر از دلایل این موضوع را مربوط به فرهنگ منطقه دانست و گفت: البته این فرهنگ غلط است که در مناطق غرب کشور حمل سلاح را نشانه رشادت و مردانگی می‌دانند، درحالی‌که امروزه تمکین به قانون نشانه شهروند قانون‌مدار است.

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان کرمانشاه معتقد است که باید با نگاه فرهنگی با این موضوع برخورد شود و برای این کار از ظرفیت معتمدین محلات و همکاری سایر دستگاه‌های فرهنگی می‌توان استفاده کرد.

وی بیان داشت: در سال‌های اخیر قتل‌های سطح شهر کرمانشاه اکثراً منشأ خانوادگی داشته که به دلیل پایین بودن آستانه تحمل دست به اسلحه می‌برند.

سرهنگ آمویی افزود: نیاز است در راستای ترویج فرهنگ عدم به‌کارگیری سلاح و کنترل خشم و مهارت‌های زندگی آموزش‌هایی توسط دستگاه‌های فرهنگی به مردم ارائه شود.

فرمان رهبر معظم انقلاب برای برخورد جدی با خرید و فروش سلاح

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان کرمانشاه در موردبحث خریدوفروش سلاح در استان هم گفت: برخورد جدی با این موضوع وظیفه همکاران ما در ناجا به‌ویژه پلیس امنیت عمومی است و رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با فرماندهان ناجا هم بر این موضوع بسیار تأکید داشتند و البته به‌عنوان یک فرمان از جانب ایشان به‌صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است و برخورد می‌شود.

وی بیان داشت: طرح‌های مختلفی را هم در قالب کارهای شاخص و روتین و متناوب و هم در قالب دستورالعمل‌های ابلاغی برای برخورد با خریدوفروش اسلحه به‌ویژه در مناطقی که احتمال آلوده بودن آن‌ها به این معضل وجود دارد در دستور کار عوامل انتظامی قرار گرفته است.

نگاهی به آمار کشفیات و سلاح و مهمات هم نشان می‌دهد که در این زمینه روند افزایشی در سال گذشته و ابتدای امسال داشته‌ایم

سرهنگ آمویی ادامه داد: نگاهی به آمار کشفیات و سلاح و مهمات هم نشان می‌دهد که در این زمینه روند افزایشی در سال گذشته و ابتدای امسال داشته‌ایم.

پیگیری خبرنگار ما برای صحبت با معاون سیاسی و امنیتی استاندار کرمانشاه در موردبررسی این چالش اجتماعی که روزبه‌روز وخیم‌تر می‌شود بی‌نتیجه بود و همچنین مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری کرمانشاه هم در این زمینه حاضر به مصاحبه نشد!

فراوانی اسلحه و پستوهای مسلح یک چالش جدی را پیش روی استان‌های غربی به‌ویژه استان کرمانشاه قرار داده است و البته وجهه این استان‌های توریست‌پذیر را خدشه‌دار کرده، لذا مقامات انتظامی و امنیتی در این زمینه باید اقدامات عاجلی داشته باشند و دستگاه‌های فرهنگی نیز کم‌کاری‌هایشان را باید برطرف کنند.

منبع: مهر


دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار