این روزها درباره زیست شبانه در تهران، یعنی برداشتن محدودیت ساعات کسبوکار برخی از اصناف مانند سفرهخانهها، تماشاخانهها، سینماها و رستورانها، بحثهایی مطرح میشود. سخنانی که طبق رسم هر ساله در شبهای ماه مبارک رمضان شروع شد و در نهایت، با اولتیماتوم پلیس درباره ممنوعیت این رسم، وارد فاز تازهای شد و زیست شبانه در چند منطقه تهران محدود شد.
به گزارش راوی امروز، بحث زیست شبانه، حدود ۱۰ سالی است با نزدیک شدن به ماه رمضان، در شهر تهران و سایر کلانشهرهای کشور مطرح می شود. امسال هم با نزدیک شدن روزهای ماه مبار که مقارن با انتهای فروردین ماه امسال بود اعلام شد گذر سینما هر شب میزبان مردم می شود. تنها دو هفته بعد بود که در نیمه اردیبهشت ماه امسال مردم در نظرسنجی حضور یافتند و گفتندبرای ارتقاء زیست شبانه در شهرها خصوصا در ایام ماه رمضان چه باید کرد.
کاربری در این نظرسنجی شرکت کرد و نوشت: شبهای شهر ایران مرده است، درحالی که تو همین کشور ترکیه زندگی شبانه که اتفاقا مسلمان هم هستند جاریه!
کاربر دیگری جواب داد: دل و دماغی برای کسی نمانده اساسا مردم در اکثریت توان رستوران رفتن را که تنها تفریح موجود هست راهم ندارند کار ازاین حرفها گذشته.
مخاطب دیگری هم که خود را تهرانی معرفی کرده بود، آب پاکی را روی دست همه ریخت و نوشت: هنوز امنیت روز روشن در این شهر تامین نشده و روز به روز ناامنتر می شویم. اول مسئله روز را حل کنیم بعد به شب بپردازیم.
با آغاز ماه مبارک رمضان، حیات شبانه برخی از اصناف که بیشتر با تغذیه و تدخین و تفریح مردم ارتباط داشت، آغاز شد. در ابتدای ماه رمضان بود که شکل و صورت حیات شبانه تهرانی ها از خوردن غذا در رستورانها و کشیدن قلیان در چای خانه ها به سینما رفتن هم کشید. در ابتدای ماه مبارک بود که اعلام شدتا سحر میتوان به سینما رفتو درهای سینما تا سحر برای مشتاقان زندگی شبانه باز شد.
گزارش ها از شبهایی که پایتخت تا سحر بیدار است، نشان می داد برخی از علاقمندان به زیست شبانه در تهران می گویند: مواقعی هست که ما بعد از اینکه به سینما میرویم و یا جای دیگری بودهایم، دلمان میخواهد برویم یک جایی بنشینیم و چیزی بخوریم. اما در اغلب مواقع تهران از ساعت ۱۱ یا ۱۲ شب به بعد تعطیل میشود و عملا جایی برای استراحت کردن شبانه در شهر وجود ندارد. من شنیدم که شهرداری طرحی دارد که مناطقی را در تهران برای زندگی شبانه در نظر گرفته است. اگر این اتفاق بیفتد و امکانات دیگری در کنار رستورانها و کافهها هم در اختیار مردم قرار بگیرد، میتواند حتی به توسعه اقتصادی شهرها کمک کند.
ولی مسئله برای مسئولان به این سادگی هم نبود. انتشارشرط و شروط پلیس برای تداوم حیات شبانه در تهران پس از ماه مبارک رمضان نشان داد در موافقت مسئولان برای ادامه شبانه روزی کردن برخی اصناف در تهران، شروط مختلفی حاکم است. سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ شرط کرد برای تداوم حیات شبانه در تهران باید پیوست انتظامی، ترافیکی و امنیتی تعریف شود. او گفت: تاکنون این اتفاق رخ نداده است و چنین پیوستی ارائه نشده است، اما اگر این به شروط و مسائل توجه شود پلیس مخالفتی با این طرح نخواهد داشت. در نهایت، پلیس موافقت کرد که زیست شبانه در برخی مناطق تهران انجام شود.
طبق مصوبه شورای شهر، قرار شد در۵ محور پایتخت از جمله میدان ولیعصر- فاطمی، میدان قدس- تجریش، صادقیه، نازیآباد و تهرانپارس زیست شبانه ادامه یابد.
پس از انتشار این خبر، البته موافقت پلیس با زیست شبانه باز هم به سمت شرط و شروط زیادی رفت. جانشین فرماندهی نیروی انتظامی درباره زیست شبانه، به شدت موضع گیری کرد. سردار ایوب سلیمانی گفت:حیات شبانه را قبول نداریم، این فرهنگ حتی در اروپا هم نیست و زیر بار آن نخواهیم رفت.
این مخالفت باعث شد تا فرماندهی پلیس تهران بزرگ هم موضع خود را سفت و سخت تر بگیرد و بعد از مدتی، سردار رحیمی، اعلام کرد: ماچیزی به نام طرح حیات شبانه نداریمو نمیتوانیم واحدهای صنفی را مجزا کنیم و بگوییم که واحدهای صنفی در فلان خیابانها میتوانند تا دیر وقت فعالیت کنند و بقیه باید فعالیت خود را تعطیل کنند.
البته صورت مسئله به این سادگی هم نبود که توپ مخالفت با حیات شبانه فقط در زمین پلیس بیفتد و نیروی انتظامی به عنوان مانع اصلی قلمداد شود. چون از داخل شورای شهر تهران هم زمزمه های مخالفی درباره طرح حیات شبانه شنیده شد. از جمله محسن هاشمی، رئیس شورای شهر در یک اظهارنظر شخصی گفت اجازه نخواهد داد فرزندانشان در زیست شبانه حضور یابند. او همچنین گفت: در صورتی که در یک خانواده نیز پدر به تنهایی در زیست شبانه باشد، قطعا نگرانیهایی برای زنان ایجاد میکند.
اما او بعد حرفهایش را تغییر داد و گفت:مردم شبها بیدار باشند، به ما ارتباطی ندارد!
در بین اظهارنظر مخالفان و موافقان، یکی دیگر از چهره های مدیریت شهری که این روزها بازنشسته شده، اعلام کرد:این طرح، طرحی است علمی و کارشناسی و ضرورت آن کاملا در شهر حس میشود. واقعیت این است که برخی از مناطق تهران حقیقتا شبها محل امنی برای تردد شهروندان نیست و عملا از وقتی که هوا تاریک میشود، این محلهها و مناطق عملا به فضایی خالی از سکنه و مرده بدل میشوند و با احیای حیات شبانه در تهران، امنیت شهر بیشتر میشود.
منبع: خبرآنلاین
دیدگاه ها :