یک دکترای تخصصی بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی گفت: با انتخاب هوشمندانه مواد غذایی مناسب و سالم میتوان سیستم ایمنی بدن را تقویت و در نتیجه از بروز بیماریهای سرطانی پیشگیری کرد.
به گزارش راوی امروز، کیوان بهرامی با اشاره به اینکه بیماریهای سرطانی اغلب بر اثر سبک زندگی نادرست بروز میکنند، اظهار کرد: با رعایت یک سری موارد بهداشتی و حرکت به سمت زندگی سالم از قبیل نکشیدن سیگار، نخوردن مشروبات الکلی، انجام تمرینات ورزشی و داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب میتوان خطر بروز سلولهای سرطانی و پیشرفت آنها را کاهش داد.
وی تصریح کرد: یکی از بهترین راهکارها برای کاهش ابتلاء به سرطان، استفاده از مواد غذایی ضد سرطان در رژیم غذایی روزانه افراد است، برخی از مواد غذایی که سبب ایجاد سلولهای سرطانی میشوند را باید از عادات غذایی روزانه خود حذف کنیم.
این مدرس دانشگاه، بیان کرد: با انتخاب هوشمندانه مواد غذایی مناسب و سالم میتوان سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم و در نتیجه از بروز بیماریهای سرطانی پیشگیری کرد.
بهرامی عنوان کرد: مواد غذایی گیاهی شامل سبزیجات و میوهجات، غلات کامل سبوسدار و انواع مغزها هستند، این مواد غذایی سرشار از فیبر و آنتیاکسیدان بوده و میتوانند اثرات منفی رادیکالهای آزاد را در بدن خنثی کنند.
وی ذکر کرد: به هنگام صرف صبحانه از میوهجات، انواع مغزها و جو پرک شده استفاده کنید و همچنین برای ناهار اگر از ساندویچ استفاده میکنید آن را پر از کاهو و گوجهفرنگی کرده، در سالاد خود از انواع لوبیا، نخود و سایر سبزیجات استفاده و از نانهای قهوهای برای درست کردن ساندویچ استفاده کنید.
مصرف گوشت را کاهش دهید
دکترای تخصصی بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی، در کردستان، افزود: تحقیقات نشان میدهد خطر ابتلاء به سرطان در افراد گیاهخوار، نسبت به افرادی که گوشتخوار هستند ۵۰ درصد کمتر است، چرا که گوشت فاقد فیبر و یا ترکیبات مفید ضد سرطان است، از طرفی گوشت حاوی چربیهای اشباع است که برای سلامتی مضر میباشد، در واقع استفاده از مواد غذایی حاوی چربی میتواند سبب تشکیل مواد سرطانزا در بدن شود.
بهرامی خاطرنشان کرد: بهتر است مصرف گوشت قرمز را کمتر و در عوض سایر مواد غذایی حاوی پروتئین را بیشتر مصرف کنید.
وی در پایان یادآور شد: مصرف مواد غذایی گیاهی و سبزیجاتی که حاوی پروتئین است را افزایش دهید، تا پروتئین کافی را به بدن خود برسانید، حبوبات حاوی پروتئین و جایگزین مناسبی برای گوشت هستند از جمله انواع ماهی، بوقلمون و مرغ از گوشتهای کم چربی بوده و میتوان از آنها بیشتر استفاده کرد.
دیدگاه ها :