ترس، نگرانی، خشم و رفتار پرخاشگرانه از جمله واکنشهایی است که والدین ممکن است در هنگام مشاهده سیگار کشیدن فرزندشان انجام دهند. به کار بردن کلمات توهینآمیز و فریاد زدن نوجوان را برای ترک سیگار قانع نمیکند.
به گزارش راوی امروز، نحوه کمک کردن به نوجوانان برای ترک سیگار سه مرحله وجود دارد: مرحله اول گفتوگو با نوجوانان درباره پیامدهای سیگار کشیدن است. مرحله دوم این است که دسترسی به سیگار را برای نوجوانان محدود کنیم. مرحله سوم برقراری یک رابطه صادقانه با نوجوانان است.
اولین گام این است که با نوجوان درباره صدمات جسمانی و بیماریهای ناشی از مصرف سیگار صحبت کنیم. یک چالشی که در دوره نوجوانی اتفاق میافتد این است که آنها نوع خاصی از خود محوری را دارند. بعضی از افراد در دوره نوجوانی بر این باور هستند که آسیب ناپذیر هستند و دست به انجام رفتارهای پرخطر میزنند.
صحبت کردن درباره صدمات جسمانی ناشی از سیگار کشیدن که ممکن است رخ دهد برای نوجوانانی که فکر میکنند هیچ خطری آنها را تهدید نمیکند، تاثیر زیادی ندارد. گام بعدی این است که توجه نوجوانان را به آسیبهایی که زودتر رخ میدهند جلب کنیم. یکی از این آسیبها، آسیب تحصیلی است.
نوجوانانی که سیگار میکشند در کلاس درس تمرکز کافی ندارند، اگر نوجوانان در هنگامی که به مصرف سیگار احتیاج دارند، سیگار نکشند تمرکز خود را از دست میدهند. آنها ممکن است این حالت را تحمل کنند و یا برای سیگار کشیدن از مدرسه خارج شوند. این افراد در دراز مدت با افت تحصیلی مواجه خواهند شد.
مورد دیگری که باید در خصوص آن با نوجوان صحبت کرد این است که با مصرف سیگار در انجام فعالیتهای ورزشی نیز دچار مشکل میشود. ممکن است فعالیتهایی که همسالانش به راحتی انجام میدهند را نتواند انجام دهد.
پیامدی که میتواند برای نوجوانان بازدارندهتر باشد این است که درباره آثار مخرب سیگار بر ظاهر و چهره آنها صحبت کنیم. زرد شدن دندانها و پیری زودرس از جمله این آثار است. در خصوص گام چهارم ، اگر در بستگان و آشنایان فردی را میشناسیم که سالهای زیادی سیگار کشیده است، از او به عنوان یک مثال بارز استفاده کنیم و مشکلاتش را برای نوجوان شرح دهیم. همچنین میتوانیم به نوجوان پیشنهاد بدهیم با آن فرد در خصوص عوارض سیگار کشیدن صحبت کند.
منبع: سایک نیوز
دیدگاه ها :