روزنامه اطلاعات از تعطیل شدن «۲۰۰ مغازه اشاعهدهنده فساد، تحت عنوان بوتیک» خبر دادند.
به گزارش راوی امروز، روزنامه اطلاعات در هجدهم اردیبهشت سال ۱۳۶۵ و روزنامه جمهوری اسلامی دو روز پس از آن، از تعطیل شدن «۲۰۰ مغازه اشاعهدهنده فساد، تحت عنوان بوتیک» خبر دادند.
در این خبرها آمده بود: «تاکنون پاساژهایی از قبیل چرچیل و صفویه توسط {اداره} اماکن عمومی کمیته انقلاب اسلامی استان تهران کلاً تعطیل شده و از فعالیت آنان جلوگیری به عمل آمده است. این مکانها، اکثراً لباسهایی را که عکسهای مبتذل، کلمات لاتین با محتوای غیراخلاقی روی آنها نقش بسته است به فروش میرساندند و صاحبان پارهای از این اماکن، تحت عنوان کسبوکار به اعمال منافی عفت و فروش و تکثیر نوارهای مبتذل ویدئویی، عکسهای مستهجن و فروش ارز خارجی میپرداختند.»
زوار که بوتیکش چند بار پلمپ شده بود، در این زمینه میگوید: «بههرحال آن زمان تازه انقلاب شده بود و این برخوردها شاید طبیعی بود. به نظرم یکی از مشکلات آنها با بوتیک در اوایل انقلاب این بود که مخالف مارکهای خارجی بودند و میگفتند ما انقلاب کردهایم و باید روی پای خودمان بایستیم. مساله دوم ظاهر لباسها بود. اصلاً فکر نکنید شما میتوانستید لباسهایی را که حروف خارجی یا عکس داشته باشند آزادانه بفروشید یا اصلاً بتوانید لباس قرمز یا آبی در ویترینتان بگذارید؛ کراوات که دیگر اصلاً. حتی آن اوایل، اگر تابلوی مغازهای حروف انگلیسی داشت هم باید پایین میآمد. یادم هست که کفشهای چراغدار در مغازه میفروختیم. از همین کفشهایی که الان پای بچههای کوچک میکنند و وقت راه رفتن چراغهایشان روشن و خاموش میشود. گفتند فروش اینها ممنوع است؛ این کفشها را خانمها و آقایان در پارتی میپوشند و میرقصند.»
عاقلیان که بعد از دستگیری، بارها در بوتیکش در پاساژ صفویه جوابگوی ماموران کمیته یا اداره اماکن بوده، میگوید: «هر چیزی که مارک یا نوشته خارجی داشت، ممنوع بود. آرمهایی مثلاً kiss یا iron made ممنوع بود. لباسهایی که عکس مایکل جکسون داشت یا عکس گروههای راک را داشت هم ممنوع بود. میدانید بج (badge) چیست؟ مثلاً خرید و فروش بج یا هر نماد دیگری هم ممنوع بود؛ وگرنه میآمدند و اجناس را میبردند. اصلاً مشکل اینها با لباسفروشیها با خود کلمه بوتیک بود…
منبع؛ تاریخ ایرانی
دیدگاه ها :