خانه » فرهنگی و هنری » «پاک‌آیین» آخرین انتخاب قرن «مدیران مسئول» با رأی شگفت‌انگیز رسانه‌های بی‌حامی
  • جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - 2025 10 January

فرهنگی و هنری // 24 نوامبر 2020  ,  21:46  // کد خبر : 57062
گزارش خبری-تحلیلی راوی/ «پاک‌آیین» آخرین انتخاب قرن «مدیران مسئول» با رأی شگفت‌انگیز رسانه‌های بی‌حامی

علی‌رضا مهدی‌زاده پیشکسوت رسانه‌ای استان تهران در گزارشی خبری تحلیلی به نتایج دو مرحله هجدهمین انتخابات برای تعیین نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات پرداخته و از برخی حواشی و تهدیدها و تحریم‌های بی‌اثر گفته است.

علی‌رضا مهدی‌زاده پیشکسوت رسانه‌ای استان تهران در گزارشی خبری تحلیلی به نتایج دو مرحله هجدهمین انتخابات برای تعیین نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات پرداخته و از برخی حواشی و تهدیدها و تحریم‌های بی‌اثر گفته است.

به گزارش راوی امروز، مهدی‌زاده در این گزارش چنین نوشته است:

« پدرام پاک‌آیین با کسب 1413 رأی و 75.64 درصد آرا از مجموع  1816 رأی مأخوذه، که رکورد تاریخی و بی‌سابقه با اکثریت مطلق و بی‌شائبه بود، در مرحله دوم هجدهمین انتخابات، به مدت دو سال نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات شد.

حساسیت این انتخابات که آخرین انتخاب قرن 13 شمسی مدیران مسئول بود، دلایل متعدّدی داشت که به‌اختصار بیان می‌شوند:

۱- شرایط بحرانی اکثر رسانه‌های کشور، به‌خصوص در دو سال اخیر، به‌دلیل گسترش بی‌ضابطه فضای مجازی و شرایط ویژه کرونایی.

۲- اِعمال گسترده‌ی ماده ۱۶ در همین ایام وخیم، که هنوز معلوم نیست باتوجه به وضعیت حاد و استثنایی کشور، در اواخر نیمه اول سال‌جاری، چگونه و براساس چه معیاری، بدون طی مراحل قانونی مصرّح در قانون مطبوعات، انجام شد.

۳- یکی از کاندیداهایی که در مرحله اول رأی کمتری نسبت به «پاک‌آیین» منتخب اول مدیران کسب کرد، با زیرسئوال بردن مجموعه عوامل اجرایی و نظارت انتخابات و هم‌چنین اهانت و تهمت نسبت به رأی‌دهندگان در مرحله اول، رأی آن‌ها را ناسالم و تحت‌فشار و… دانست و در بیانیه‌های خودش و لیدر تیمش تهدید به تحریم و تشویق به عدم حضور واجدان رأی در مرحله دوم کرد.

مشارکت 46 درصدی مدیران مسئول رسانه‌های کشور و حضور پرشور و جدی آن‌ها، جواب قاطعی به این تشویش اذهان عمومی داد؛ ضمن این‌که معاونت مطبوعاتی و دبیرخانه هیئت نظارت نیز با انتشار بیانیه‌ای جامع در پایان مرحله اول این انتخابات، جواب قاطعی به شانتاژ و تحریک رسانه‌ای داد.

در گزارش مرحله اول، وزارت ارشاد با تأکید بر صحت انتخابات، از نظارت مستمر پلیس فتا، مرکز ماهر سازمان فناوری اطلاعات ایران، و معاونت حفاظت فناوری اطلاعات مرکز حراست وزارتخانه به همراه نماینده قوه قضائیه در کنار مجریان، در مراحل پیش و حین انتخابات تا اعلام نتایج نهایی خبر داد.

«پاک‌آیین» در مرحله اول با کسب ۱۰۳۰ رأی و ۴۵٫۵۶ درصد آرا با اختلاف فاحشی رتبه اول را به دست آورد.

مهدی رحمانیان با ۳۰۸ رأی و ۱۳٫۶۲ درصد، بیژن مقدم با ۲۲۵ رأی ۹٫۹۵ درصد، حسن کربلایی با ۱۴۳ رأی و ۶٫۳۲ درصد آرا و احمد حکیمی پور با ۷۸ رأی و ۳٫۴۵ درصد آرا نیز رتبه‌های دوم تا پنجم را کسب کردند که همگی از حضور در مرحله دوم این انتخابات انصراف دادند.

زیر سئوال بردن رأی قاطع و معنادار پاک‌آیین، قطعاً رنگ و بویی غیرفنی و غیرصنفی و شاید شائبه تسویه‌حساب‌های سیاسی و شخصی تعدادی از کاندیداها(و مشخصاً نفر دوم 13 درصدی) با پاک‌آیین را در ذهن تداعی می‌کرد.

باتوجه به دلایلی که عنوان شد و هجمه‌ها به انصراف‌های استثنایی و چشم‌گیر به نفع منتخب اول مدیران مسئول در مرحله اول که به ۹1 نفر از 204 کاندیدا رسید، موقعیت پاک‌آیین را بیش‌ازپیش تثبیت کرد و مدیرانِ موقعیت‌شناس در مرحله دوم، کار را با قاطعیت بیشتری تمام کردند.

پاک‌آیینِ جوان ۴۳ ساله و حقوق‌دان، سوابق درخشانی را سال‌‌ها در مسئولیت‌های مدیرکلی مطبوعات داخلی وزارت ارشاد، مدیرکلی فرهنگی و روابط عمومی مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام، تأسیس و مدیرعاملی خبرگزاری قوه قضائیه و… در هر سه رکن اجرایی، تقنینی و قضایی کشور به نمایش گذاشته است.

این سوابق و تجربه‌اندوزی‌های بی‌بدیلِ پاک‌آیین و مدیرمسئولی وی در بخش خصوصی، نوید روزهای روشن و تحولی ژرف در ارتباط مدیران مسئول با بدنه تصمیم‌گیر دولت، مجلس و قوه قضائیه و خود هیئت نظارت می‌داد که نمودِ عینیِ آن در برنامه‌های ارائه‌شده وی به‌شرح زیر‌، ملموس بود و کاملاً به‌چشم ‌آمد:

الف) پیشنهاد تأسیس «نهاد نمایندگی مدیران مسئول» برای اولین بار در کشور، جهت مشورت گرفتن از مدیران و حل مشکل‌ها و دغدغه‌های آنان که حتی سازوکار تشکیل این نهاد نیز پیش از مرحله دوم انتخابات بیان شد تا اولین اقدام اجرایی پاک‌آیین برای خارج کردن رسانه‌های کشور از برخی بحران‌ها انجام شود.

ب) اعلام حمایت از رسانه‌های شهرستانی و یا بدون حامی سراسر کشور، ازجمله نشریات تخصصی و اختصاصی، که رنج بیش‌تری متحمل می‌شوند.

ج) مبارزه با اشرافیت رسانه‌ای، رانت و برخی ویژه‌خواری‌ها که باعث تضعیفِ بسیاری از رسانه‌ها و تقویتِ درصد بسیار اندکی از رسانه‌ها شده است.

د) توجه ویژه به رسانه‌های نوپا و مدیران مسئول جوان که به‌واسطه آیین‌نامه‌های دست‌وپاگیر، رو به نابودی هستند.

ه) تلاش برای ارتقای کمّی و کیفی رسانه‌های تحت مدیریت بانوان.

و) رسیدگی و توجه به مشکل‌ها و دغدغه‌های پایگاه‌های خبری به‌خصوص در شهرستان‌ها.

ز) عدم اِعمال حداکثری ماده۱۶ در شرایط ویژه مانند دوران کرونا و…

ح) عدم جناح‌بندی سیاسی و صنفی برای تساوی حقوق همه رسانه‌های اقصی نقاط کشور.

با این حساب، سه‌شنبه ۴ آذر ۹۹ که مرحله دوم آخرین انتخابات قرنِ نماینده مدیران مسئول برگزار می‌شد، نیازمند دو حرکت استراتژیک و مهم بود:

۱- حضور حداکثری مدیران مسئول در این مرحله و جدی گرفتن تک‌تک آرا در رقم زدن سرنوشت دو سال آینده.

۲- انتخاب پاک‌آیین با میزان رأی بسیار بالا و حداقل دوبرابر مرحله اول، به نشانه اعتماد کامل به وی و برنامه‌هایش.

پاک‌آیین درحالی پیروز این رقابت شرافتمندانه شد که در هر دو مرحله، تفاوت رأی بسیار فاحشی با نفرات دوم داشت و از سوی دیگر، در 17 دوره قبل هیچ نماینده‌ای نتوانسته بود چنین رأی قاطعی را کسب کند.

پاک‌آیین همواره در سال‌های مسئولیتش در سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه اثبات کرده که فراجناحی عمل می‌کند و نگاهی مساوی به جناح‌های سیاسی و صنفی دارد.

همین رویکرد در دو مرحله هجدهمین انتخابات برای تعیین نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات، نمود عینی پیدا کرد و پاک‌آیین هم خودش مقابل فحاشان و توهین‌کنندگان و تهمت‌زنندگان و… صبر و بردباری پیشه کرد و هم اخلاق مدارانه به تمام اعضای ستاد قوی و با برنامه‌اش گفت که صبوری کنند و تبلیغ مثبت کنند و تخریب مخالف نکنند و از همه مهم‌تر توکل بر خدا کنند تا پیروزی قاطع و باصلابت را در آغوش بکشند.

بنابراین، «پاک‌آیین» به‌عنوان آخرین انتخاب قرن «مدیران مسئول» با رأی شگفت‌انگیز رسانه‌های بی حامی و مخالفان اشرافی گری مطبوعاتی، با رکوردی شاید دست‌نیافتنی برای هر کس دیگری، می‌تواند نویدبخش روزهای شاد و غرورانگیز رسانه‌های رو به احتضار و مرگ کشور باشد».



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار