سخنگوی شورای نگهبان میگوید پرونده نزدیکان کاندیداها در بررسی صلاحیت آنها تاثیری نخواهد داشت و ملاک اقدامات خود افراد است.
به گزارش راوی امروز، نشست خبری امروز (شنبه 11 دی 95) عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با خبرنگاران و اصحاب رسانه امروز در محل این شورا برگزار شد.
کدخدایی در این نشست در پاسخ به سوال خبرآنلاین درباره هزینه هایی که شفاف نبودن سازوکار تایید صلاحیت ها برای شورای نگهبان ایجاد می کند اظهار کرد: تشکر می کنم که به برخی مسائل که برای شورای نگهبان ایجاد هزینه می کنند توجه دارید. درباره سازوکارها با توجه به سیاست های ابلاغی رهبری، تعیین شاخص های رجل سیاسی و مذهبی را در دست بررسی داریم اما زمانی که آنها مشخص شوند معیارهای روشن و شفافی را اعلام خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه پرونده نزدیکان کاندیداها آیا در تایید صلاحیت افراد تاثیری دارد یانه، گفت: موارد تایید صلاحیت مربوط به خود افراد است نهنسبت و یا نزدیک بودنش به شخصی خاص. لذا بررسی صلاحیت ها به پرونده های نزدیکان ارتباطی ندارد و براساس قانون اقدامات فرد ملاک بررسی صلاحیت ها است. در مجازات ها هم همینگونه است که کسی را درباره پرونده خود فرد و اتهاماتی که وارد می شود مورد بررسی قرار می دهند مگر اینکه در قانون صراحتی داشته باشد مثل مباشر و مسبب. در این شرایط بستگان فرد هم مورد بررسی قرار می گیرند اما تا زمانیکه قانون اجازه نداده باشد به پرونده نزدیکان ورود نمی کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره فعالیت جبهه های بدون مجوز و تاثیر آن بر تایید صلاحیت کاندیداهای مورد حمایت این جبهه ها اظهار کرد: اگر تبلیغات خلاف واقع و زودهنگام صورت بگیرد شورای نگهبان آنها را مدنظر قرار می دهد اما اینکه وضعیت جبهه ها به چه صورت است به وزارت کشور مربوط می شود.
کدخدای درباره اظهارنظر آیت الله محمد یزدی که منشور حقوق شهروندی را تبلیغاتی توصیف کرده بود نیز گفت: تا زمانیکه مصوبه ای برای شورای نگهبان نیاید ما فارغ از اظهارنظر هستیم و اظهارنظر رسمی نخواهیم داشت. ولی اعضای شورای نگهبان آزاد هستند که نظرات شخصی خود را اعلام کنند.
وی درباره کاندیداتوری زنان در انتخابات ریاست جمهوری هم گفت: حتما همه می توانند ثبت نام کنند ولی برای تایید صلاحیت باید منتظر جمع بندی نظر کارشناسان درباره تعریف رجل سیاسی باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا شورای نگهبان موضوع فتنه 88 را همچنان در بررسی صلاحیتها در انتخابات آینده مد نظر قرار میدهد یا خیر، گفت: 9 دی پاسخی به فتنه 88 بود و نشان داد این موضوع قابل فراموش شدن نیست. شورای نگهبان موضوع فتنه 88 و موارد مرتبط با آن را در بررسی صلاحیتها مد نظر قرار میدهد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا صندوقهای رأی الکترونیک مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته است یا خیر، افزود: ما همکاری خوبی با دوستانمان در وزارت کشور داریم و مکاتباتی نیز انجام شده که خوشبختانه این همکاریها رو به جلو است.
کدخدایی تصریح کرد: درباره احراز هویت رای دهندگان نیز اعلام کردهایم که به شرط تامین امنیت، احراز هویت میتواند در همه حوزهها به صورت الکترونیک صورت گیرد که بر این اساس در وزارت کشور نیز در تلاش هستند که این مسئله را عملیاتی کنند.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به نتایج بررسی های شورای نگهبان درباره صندوقهای الکترونیک پیرامون انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، گفت: درباره صندوقهای الکترونیک برای انتخابات ریاست جمهوری هنوز به جمعبندی نرسیدهایم و درباره تعدادی از حوزهها نیز منتظر نظر نهایی کارشناسان وزارت کشور و شورای نگهبان هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سؤال که نظر شورای نگهبان با توجه به بررسی طرحی در مجلس درباره حقوقهای نجومی چیست، گفت: تا زمانی که مصوبهای از سوی مجلس به شورای نگهبان درباره حقوقهای نجومی ارسال نشود نمیتوانیم درباره آنها اعلام نظر کنیم و الان هم نمیدانیم که مجلس چگونه مصوبهای را تصویب کرده، اما اصل اینکه حقوقهای نجومی در جامعه خلاف بوده، روشن است و امیدواریم که مجلس هم سازوکارهای روشنی برای آن مد نظر قرار دهد.
کدخدایی در پاسخ به این سؤال که شورای نگهبان چه برنامهای برای بررسی سیاستهای کلی انتخابات، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری دارد، اظهار کرد: از سیاستهای کلی انتخابات استقبال خوبی شده و نظراتی هم به شورای نگهبان آمده و پیشبینی میشود که ظرف یکی دو هفته آینده نتایج بررسی ها را اعلام کنیم.
کدخدایی در پاسخ به این سؤال که آیا لایحه اصلاح قانون انتخابات به انتخابات سال 96 میرسد یا خیر، گفت: با توجه به اینکه هنوز مجلس مشغول بررسی لایحه برنامه ششم توسعه و بعد از آن لایحه بودجه سال 96 در دستور کار است، بنابراین فرصتی برای بررسی لایحه اصلاح قانون انتخابات تا پیش از انتخابات سال آینده باقی نمیماند البته از سوی مجلس به ما گفتهاند که بخشهایی از سیاستهای کلی انتخابات را در قالب طرحی در مجلس بررسی و سپس نتایج آن را به شورای نگهبان اعلام میکنند.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین تاکید کرد: درباره مصادیق رجال سیاسی نیز هنوز در شورای نگهبان به جمعبندی نرسیدهایم و پس از بررسیها نظر نهایی را اعلام میکنیم.
کدخدایی در پاسخ به این سؤال که در برخی محافل و نیز در مجلس بعضی از افراد قصد تطهیر فتنه 88 را دارند، آیا شورای نگهبان این موضوع را در بررسی صلاحیتها مد نظر قرار میهد یا اینکه این موضوع فراموش شده، خاطر نشان کرد: 9 دی پاسخی به فتنه سال 88 بود که قابل فراموش شدن نیست از این رو فتنه 88 در بررسی صلاحیتها مد نظر قرار میگیرد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سؤال که آیا برنامهای در شورای نگهبان برای ثبتنام نکردن تعدد زیادی از کاندیداها در انتخاباتها دارد یا خیر گفت: این ضرورت وجود دارد که در انتخاباتها سازوکاری داشته باشیم که از ثبتنامهایی بیرویه جلوگیری کنیم که این موضوع نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
وی در ابتدای این نشست خبری آغاز سال نو میلادی و زادروز حضرت عیسی (ع) را به مسیحیان کشور و سراسر جهان تبریک گفت.
کدخدایی همچنین ضمن گرامیداشت حماسه 9 دی، گفت: 9 دی حرکت عظیم مردم در پاسداری از نظام مقدس جمهوری اسلامی و نیز روز شجاعت و بصیرت است.
کدخدایی با اشاره به مصوبات شورای نگهبان طی هفتههای اخیر اظهار کرد: در هفتههای اخیر ما 38 مصوبه از سوی مجلس داشتیم که اینها بجز اساسنامهها و نامههای دیوان عدالت اداری است و تنها الان هم 11 مورد عدم مغایرت مصوبات مجلس را داشتهایم.
سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: یک ایراد و ابهام از سوی شورای نگهبان نسبت به کنوانسیون پاریس مطرح شده که در ماده 23 نیز اصلا معلوم نیست که پیوستی وجود دارد یا نه که از این جهت دارای ابهام است و به مجلس اعلام کردهایم.
منبع: خبرآنلاین
دیدگاه ها :