خانه » سیاسی و بین المللی » بازگشت به «میر» اصولگرا / تاکید انتخاباتی «عارف»
  • یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ - 2024 8 September

سیاسی و بین المللی // 23 دسامبر 2016  ,  14:43  // کد خبر : 685
بازگشت به «میر» اصولگرا / تاکید انتخاباتی «عارف»

بیش از ۳۶ سال از روزی که بنی‌صدر قصد داشت سیدمصطفی میرسلیم را به عنوان نخست‌وزیر به مجلس معرفی کند می‌گذرد. حالا حزب موتلفه، "میر" اصولگرا را به عنوان کاندیدای خود در انتخابات ۹۶ معرفی کرده و بعید نیست که او کاندیدای نهایی اصولگرایان در انتخابات آینده باشد.

به گزارش راوی امروز، بعد از آن‌که بنی‌صدر به خاطر جو آن روزهای مجلس از معرفی می‌رسلیم برای نخست‌وزیری منصرف شد این فعال سیاسی، چندان در رسانه‌ها حضور نداشت. البته «می‌ر» جناح راست سمت‌های دولتی مختلفی را تجربه کرده و حتی در دولت دوم اکبر هاشمی‌رفسنجانی وزیر ارشاد بوده است اما انتخاب این سیاستمدار ۶۹ ساله از سوی حزب موتلفه برای انتخابات ۹۶ به نوعی بازگشت به گذشته به حساب می‌آید. هرچند بعید نیست با توجه به این‌که برخی از اصولگرایان احتمال می‌دهند از روحانی شکست بخورند، خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ حفظ کنند و می‌رسلیم به عنوان کاندیدای نهایی جناح راست در مقابل رئیس‌جمهور فعلی بایستد.

اصولگرایان؛ از میرسلیم تا بذرپاش
این هفته اصولگرایان در اخبار انتخاباتی از اصلاح‌طلبان پرخبرتر بودند. در ابتدای هفته حزب موتلفه اسلامی سیدمصطفی میرسلیم را به عنوان گزینه نهایی کاندیداتوری برای معرفی به ائتلاف اصولگرایان انتخاب کرد و پس از آن نام‌های دیگری هم از سوی اصولگرایان مطرح شد؛ از محمدرضا باهنر گرفته تا مهرداد بذرپاش.
میرسلیم؛ گزینه نهایی مؤتلفه برای انتخابات ۹۶
در بین احزاب اصولگرا، مؤتلفه اولین حزبی است که به گزینه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم رسیده است. این حزب از بین کسانی که نامشان تاکنون در محافل خبری مطرح می‌شد، سیدمصطفی می‌رسلیم را به عنوان کاندیدای پیشنهادی خود به ائتلاف اصوگرایان معرفی خواهد کرد.
یک عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با تایید این خبر درباره انتخاب گزینه نهایی این حزب از میان افرادی همچون اسدالله بادامچیان، حسن غفوری‌فرد و مصطفی می‌رسلیم که چند هفته‌ای از رسانه‌ای شدن نام آن‌ها می‌گذرد، گفت: من این خبر را در مورد آقای می‌رسلیم تأیید می‌کنم اما هنوز شخص ایشان تأملاتی دارند که فکر می‌کنم تا هفته آینده نظر نهایی خود را به ما اعلام کنند.
حمیدرضا ترقی همچنین اظهار کرد: هر زمانی که آقای می‌رسلیم نظر موافق خود را در مورد این تصمیم اعضای حزب اعلام کند، نام ایشان به عنوان گزینه مؤتلفه نهایی خواهد شد.
او در ادامه با اشاره به این‌که «در دهه اول دی‌ماه گزینه‌های احزاب اصولگرا، به ائتلاف اصولگرایی معرفی می‌شوند»، تاکید کرد: از سوی حزب مؤتلفه هم به احتمال زیاد آقای می‌رسلیم به عنوان تک کاندیدای حزب مؤتلفه معرفی خواهند شد.
ترقی درباره تلاش‌های دیگر احزاب اصولگرا برای معرفی کاندیدا هم بیان کرد: در سایر احزاب اصولگرا همین بحث‌ها شکل گرفته است اما هنوز به تصمیمات نهایی نرسیده‌اند. گزینه‌هایی مثل الیاس نادران، سعید جلیلی، عزت‌الله ضرغامی و همچنین سید محمود علوی نام‌هایی بودند که از سوی گروه‌های مختلف اصولگرا مطرح شده‌اند اما معرفی هیچکدام از آنان هنوز قطعیتی ندارد.
انتخابات ریاست‌جمهوری در دستور کار جبهه یکتا
یک عضو جبهه یکتا با اشاره به برگزاری جلسه شورای مرکزی این جبهه از بررسی موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ در این تشکل سیاسی اصولگرا خبر داد و گفت: جلسات متعددی را درباره انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ برگزار کرده‌ایم و همچنان مشغول بحث و تبادل نظر در این زمینه هستیم.
مسعود زریبافان با اشاره به طرح موضوع وحدت اصولگرایان در جلسات شورای مرکزی جبهه یکتا، یادآور شد: این موضوع نیز در نشست‌های ما مورد بررسی قرار گرفته است و در حال حاضر مشغول برنامه‌ریزی برای آن هستیم. محورهای انتخاباتی جبهه یکتا برای سال آینده به‌زودی اعلام خواهد شد اما هنوز در این خصوص به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم.
بذرپاش، نامزد نواصولگرایان در انتخابات ۹۶؟
در بازار شلوغ مطرح شدن اسامی کاندیداهای اصولگرایان نام مهرداد بذرپاش هم مطرح شده است. در این هفته یکی از سایت‌های خبری نوشت: در میان گزینه‌های رنگارنگی که این روزها جریان نواصولگرا روانه بازار کرده است، به نظر می‌رسد افرادی هستند که پتانسیل حضور در انتخابات و تبدیل شدن به گزینه مناسب برای رقابت‌های انتخاباتی را داشته باشند ولی این جریان آن‌ها را در آشیانه پنهان کرده است. به نظر می‌رسد یکی از گزینه‌هایی که این جریان برای انتخابات ریاست‌جمهوری نیت دارد وارد میدان کند، مهرداد بذرپاش، از چهره‌های نزدیک به احمدی‌نژاد و مخالف روحانی باشد.
آیا مشایی نقشه‌ای برای ریاست‌جمهوری دارد؟
مطرح شدن نام اسفندیار رحیم‌مشایی که در انتخابات ۹۲ رد صلاحیت شد هم از اخبار انتخاباتی دیگری بود که در محافل نزدیک به احمدی‌نژاد مطرح شد. به نوشته یک سایت خبری، گذشته از نگاه سیاسی و ایدئولوژیک مشایی، وی طرفدارانی دارد که می‌توانند انتخاباتی پرشور را برای کشور رقم بزنند و بدون شک در این بازه زمانی و بدون حضور احمدی‌نژاد تنها کسی که بتواند مردم را پای صندوق رای بکشاند تا بین گزینه‌های موجود رای بهتری دهند، مشایی است.
اصرار جبهه پیروان بر کاندیداتوری باهنر
در روزهای گذشته و با جدی‌تر شدن نام می‌رسلیم به عنوان کاندیدای اصولگرایان، به یکباره بحث ورود محمدرضا باهنر به عرصه رقابت‌های ریاست‌جمهوری هم مطرح شد. البته خود باهنر بارها تکرار کرده که قصد ورود به رقابت‌های ٩۶ را ندارد، اما محسن کوهکن نایب‌رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفته است که در حال راضی‌کردن باهنر برای ورود به عرصه انتخابات هستند و اگر جبهه به کسی برسد او فردی نیست جز باهنر. این در حالی است که برخی دیگر از اعضای همین جبهه این موضوع را تکذیب کرده‌اند.به عنوان نمونه احمد کریمی‌اصفهانی یک عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری است که از انتخاب باهنر به عنوان گزینه نهایی این تشکل سیاسی اصولگرا برای انتخابات ۹۶ اظهار بی‌اطلاعی کرده و گفته است: من در این‌باره اطلاعی ندارم و نمی‌دانم این خبر درست است یا نه.
بادامچیان؛ کاندیدای جامعه جوانان برای معرفی به ائتلاف اصولگرایان
امیرمیثم نیکفر دبیرکل جامعه جوانان متحد اسلامی با اشاره به برنامه‌های تشکل متبوعش در انتخابات سال ۹۶، از معرفی اسدالله بادامچیان به‌عنوان کاندیدای این تشکل خبر داد و گفت: جامعه جوانان متحد اسلامی برای انتخابات سال آینده معیارهایی همچون رجل سیاسی و مذهبی بودن، داشتن سابقه مبارزاتی قبل از انقلاب، سابقه فعالیت سیاسی قبل و بعد از انقلاب، مورد تأیید امام خمینی (ره) و بزرگان صدر انقلاب، مورد تأیید مقام معظم رهبری، شناخت واقعی نیروهای انقلابی اعم از قبل و بعد از انقلاب، آشنایی کامل به آرمان‌های انقلابی و حکومت اسلامی از جمله این ویژگی‌ها و معیارها است.
اولین نشست ائتلاف اصولگرایان برگزار می‌شود
یک فعال اصولگرا از برگزاری اولین نشست ائتلاف اصولگرایان طی دو هفته آینده خبر داد و گفت: ‌ تاریخ دقیق برگزاری این نشست هنوز مشخص نشده و دعوت از احزاب و گروه‌های اصولگرا صورت نگرفته است اما قطعا طی دو هفته آینده این نشست برگزار می‌شود.
حسین سبحانی‌نیا ادامه داد: بنا است در این نشست گروه‌های علاقه‌مند به اجتماع و وحدت اصولگرایان حضور پیدا کرده و روی مسائل کلی اتفاق نظر صورت گیرد. بعد از برگزاری اولین نشست و رسیدن به جمع‌بندی، ائتلاف اصولگرایان وارد بررسی مصادیق کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود و این نشست‌ها ادامه خواهد داشت.
زاکانی: از جریان اصولگرا باید یک کاندیدا برای انتخابات معرفی شود
عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر آمادگی‌اش برای حضور در انتخابات ۹۶، تاکید کرد: من معتقدم از دل جریان انقلابی و اصولگرا تنها باید یک نام به عنوان کاندیدا به مردم اعلام شود.
علیرضا زاکانی افزود: اگر کسانی هم از من نام می‌برند یا اگر عده‌ای از خودشان برای انتخابات دعوت می‌کنند در صورتی که اقدامات آن‌ها منجر به بر هم زدن ائتلاف نیروهای انقلابی شود، این کار فرش قرمزی برای جریان مقابل خواهد بود.
انتخاب نامزد نهایی جمعیت رهپویان؛ به‌زودی
جلسه یکشنبه گذشته شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، با موضوع تطبیق نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری با معیارها و شاخص‌ها برگزار شد و نامزد نهایی این تشکل اصولگرا برای انتخابات ۹۶ در جلسه آینده، انتخاب می‌شود.
در این جلسه همچنین اسامی ۱۶ نفر از کسانی که به انحای مختلف برای انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح بودند، شامل کسانی که خود اعلام آمادگی کرده یا احزاب دیگر آنان را معرفی کرده یا این‌که برای بررسی مناسب تشخیص داده شده بودند، مطرح شد.
در پایان این جلسه نیمی از نامزدها که نتوانستند بر اساس شاخص‌ها حد نصاب دوسوم لازم برای بقا در فهرست نامزدها را کسب کنند، حذف شدند و هشت نفر برای بررسی بیشتر در جلسه آینده باقی ماندند.
میرتاج‌الدینی: اصولگرایان نباید از یک سوراخ دو بار گزیده شوند
سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی درباره انتخاب کاندیدای نهایی اصولگرایان، عنوان کرد: بحث‌ها در محافل داخلی جریان اصولگرا برای انتخاب کاندیدای اصلی وجود دارد و این مساله طبعا چند ماهی طول خواهد کشید و به این سرعت اعلام نخواهد شد. احتمالا دو ماه این روند ادامه داشته باشد تا چارچوب و شاخص‌ها مشخص شود.
وی ادامه داد: اصولگرایان نباید از یک سوراخ دو بار گزیده شوند. از این رو مجددا با کاندیداهای متعدد حضور پیدا نخواهیم کرد و با انتخاب یک چهره اصولگرا که شاخصه‌های اصلی این جریان را داشته باشد و همه گروه‌ها بر رویش اتفاق نظر داشته باشند، در رقابت سال ۹۶ حضور پیدا خواهیم کرد. آیت‌الله مصباح‌یزدی هم با انتخاب نهایی اصولگرایان همراه خواهند شد.
روش رفع حصر غرضی؛ بدون شرح!
وزیر پست و تلگراف دولت‌های میرحسین موسوی و اکبر هاشمی‌ رفسنجانی درباره برنامه‌اش برای رفع حصر در صورت انتخاب شدن به عنوان رئیس‌جمهور در انتخابات ۹۶ گفت: من روشم را برای رفع حصر نمی‌‏‌گویم و آن را نزد خود نگه می‌‎دارم، چون‌ اگر روشم را تشریح کنم که دیگر روش نیست!
سیدمحمد غرضی در پاسخ به این پرسش که «اگر رئیس‌جمهور ایران شوید، می‌توانید گام موثری برای رفع ممنوع‌التصویری سیدمحمد خاتمی و همچنین رفع حصر انجام دهید یا خیر؟»، گفت: اینکه حصر به چه دلایلی به وجود آمد و ادامه پیدا کرد را می‌‎دانم و طرفین قضیه را هم می‌‎شناسم. من مانند هفت سال گذشته با فشار اجتماعی برای رفع حصر اقدامی را انجام نمی‌‏دهم، چون تاکنون با فشار اجتماعی توفیقی حاصل نشده است. بنابراین بنده روش خاص خودم را برای رفع ممنوع‎التصویری سیدمحمد خاتمی و رفع حصر آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی به کار می‌‏گیرم و مانند روش گذشته رفتار نمی‌کنم.
اصلاح‌طلبان همچنان حامی روحانیاین هفته هم اصلاح‌طلبان طبق رویه هفته‌های گذشته بر طبل وحدت کوبیدند و همچنان روحانی را به عنوان گزینه مطلوب خود معرفی کردند. عارف بر داشتن کاندیدای واحد تاکید و حزب اعتماد ملی از حسن روحانی حمایت کرد. فائزه هاشمی هم در پیش‌بینی خود احتمال چندکاندیدایی جناح مقابل را در انتخابات آینده مطرح کرد.
پیش‌بینی فائزه هاشمی درباره چندکاندیدایی اصولگرایان
فائزه هاشمی رفسنجانی پیش‌بینی کرد: اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ با چند کاندیدا با حسن روحانی رقابت خواهند کرد و نمی‌توانند بر سر گزینه واحدی به توافق برسند. تا اینجا که به نظر می‌رسد اصولگرایان نمی‌توانند بر سر یک گزینه واحد برای انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو به نتیجه برسند؛ چرا که در انتخابات‌های قبلی نیز نتوانسته‌اند به چنین اتحادی برسند.
وی ادامه داد: البته آقای روحانی قطعا در انتخابات رقیب دارد اما چون اصلاح‌طلبان با یکدیگر متحد هستند امتیازی برای ایشان محسوب می‌شود اما در عین حال به نظر می‌رسد اصولگرایان نمی‌توانند به اتحاد برسند و این باعث می‌شود شرایط برای آقای روحانی بهتر باشد.
تاکید عارف بر داشتن کاندیدای واحد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز کلید حل همه مشکلات وحدت کلمه است که همیشه جریان اصلاحات بر آن تاکید داشته است. همه بدانند که جریان اصلاحات در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری در اردیبهشت ۹۶ با یک کاندیدای واحد در انتخابات شرکت خواهد کرد.
محمدرضا عارف با بیان این‌که انتخابات شوراها دستاورد دولت اصلاحات است، گفت: جریان اصلاحات بدون شک در انتخابات ریاست‌جمهوری که در اردیبهشت ۹۶ برگزار می‌شود به یک کاندیدای واحد خواهد رسید. همیشه با دولت تدبیر و امید همسو بوده‌ایم و در عین حال نقد دلسوزانه هم داشته‌ایم. همه بدانند که اصلاحات با یک کاندیدا به میدان خواهد آمد.
حمایت اعتماد ملی از روحانی
رئیس کمیته انتخابات حزب اعتماد ملی اظهار کرد: تا یکی دو هفته آینده فعالیت حزب اعتماد ملی در انتخابات شوراهای شهر و روستا رسما آغاز می‌شود و از طرف دیگر، برنامه حزب برای انتخابات ریاست‌جمهوری تقریبا مشخص است و نظر ما بر حمایت از حسن روحانی است.
مهدی رسول‌پناه درباره فعالیت‌های انتخاباتی حزب اعتماد ملی بیان کرد: در آخرین جلسه شورای مرکزی اعتماد ملی قرار شد کمیته‌ای هفت‌نفره به ریاست رسول منتجب‌نیا برای تعامل با شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تشکیل شود و با حفظ هویت حزبی، در پی هم‌گرایی با این تشکل‌ها باشد.
روحانی قوی‌ترین گزینه جریان اصلاحات است
قائم مقام دبیر کل حزب همبستگی با اشاره به انتخابات سال ۹۲ و ۹۴ و پیروزی جریان اصلاح‌طلبی خاطر نشان کرد: ‌ مدل عالی و تاثیر گذار شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نقش قاطعی در پیروزی این جریان در انتخابات سال ۹۲ و ۹۴ داشت و بی‌شک با بهره‌گیری از این الگو می‌توان راه پیروزی در انتخابات آینده را نیز هموار کرد.
محمد سالاری همچنین حسن روحانی را قوی‌ترین گزینه جریان اصلاح‌طلبی دانست و بیان کرد: آقای روحانی انصافا تاکنون بسیار خوب عمل کرده و حتی فراتر از انتظار، مطالبات مردم و جریان اصلاح‌طلبی را مورد توجه قرار داده است و توانسته به شعارهای اصلاح‌طلبانه‌اش عمل کند.
سایر اخبار انتخاباتی
حمایت معاون پارلمانی رئیس‌جمهور از برگزاری انتخابات الکترونیک شوراهای شهر و روستا
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور درباره‌ موضع دولت نسبت به برگزاری الکترونیک انتخابات شوراهای شهر و روستا گفت: ‌ دولت از سرعت، دقت و شفافیت در کل انتخابات استقبال می‌کند. برگزاری انتخابات الکترونیک هم در سرعت، شفافیت و دقت انتخابات نقش مهمی دارد و ما هم از برگزاری انتخابات الکترونیک حمایت می‌کنیم.
حسینعلی امیری در رابطه با برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری به شیوه الکترونیک هم تصریح کرد: ‌در انتخابات سال ۹۴ مجلس شورای اسلامی به دلیل زمان کم، ما با شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات الکترونیک به تصمیم مشترک نرسیدیم. در حال حاضر از ۲۵ فرآیند انتخابات، ۲۳ فرایند به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود و فقط دو مرحله یعنی جایگزین کردن صندوق‌های الکترونیکی به جای صندوق‌های معمولی و شمارش الکترونیکی آرا باقی مانده است. ما این آمادگی را داریم که این دو مرحله را هم الکترونیک برگزار کنیم.تغییر زمان ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات شوراها نیازمند بررسی بیشتر است

یک عضو هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها اظهار کرد: تغییر زمان ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات شوراها باید با بررسی و کار عملیاتی صورت گیرد چرا که زمان‌بندی برگزاری انتخابات در مراحل مختلف از سوی وزارت کشور مشخص شده است.

قاسم میرزایی‌نیکو همچنین خاطرنشان کرد: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در کمیسیون شوراهای مجلس مطرح است و برای تعیین تکلیف تصمیم‌گیری نهایی در نوبت بررسی در صحن مجلس و در جلسات علنی است اما با توجه به حجم کاری و همچنین نزدیکی به ایام برگزاری انتخابات شاید این اتفاق در فرصت مناسبی نیفتد.

منبع: ایسنا



دیدگاه ها :