خانه » دانش و فناوری » چند نکته جالب درباره خورشیدگرفتگی که شاید ندانید
  • جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - 2025 10 January

دانش و فناوری // 26 دسامبر 2019  ,  12:07  // کد خبر : 47296
چند نکته جالب درباره خورشیدگرفتگی که شاید ندانید

خورشید گرفتگی از جمله رویدادهای شگفت‌انگیزی است که حتی اگر هر ساله اتفاق بیافتد، باز هم یک منظره نادر محسوب می‌شود.

به گزارش راوی امروز، بیشتر سال‌های تقویم دارای ۲ خورشیدگرفتگی بوده‌اند و حداکثر تعداد خورشیدگرفتگی که می‌تواند در یک سال رخ دهد ۵ بار است، اما این نادر است. طبق محاسبات ناسا، تنها حدود ۲۵ سال در طول ۵ هزار سال گذشته، ۵ خورشیدگرفتگی داشته‌اند. آخرین باری که این اتفاق افتاد سال ۱۹۳۵ بود و دفعه بعدی در ۲۲۰۶ خواهد بود.


انواع خورشید گرفتگی

۳ نوع اصلی خورشیدگرفتگی وجود دارد: خورشیدگرفتگی کامل، خورشیدگرفتگی جزئی و خورشیدگرفتگی حلقوی علاوه بر این، بک خورشید گرفتگی ترکیبی نیز وجود دارد که به آن گرفتگی کامل حلقوی می‌گویند؛ هنگامی که یک گرفتگی حلقوی به یک گرفتگی کل تغییر می‌کند یا برعکس.

تاریک‌ترین مرحله یک گرفتگی کامل، حلقوی یا ترکیبی فقط از یک منطقه کوچک قابل مشاهده است. هنوز هم خورشید گرفتگی‌ها به جز گرفتگی‌های ترکیبی، نام خود را از حداکثر نقطه گرفتگی می‌گیرند، حتی اگر این نقطه کمتر از یک ثانیه طول بکشد. با این وجود، در واقعیت همه خورشیدگرفتگی‌ها در اکثر مکان‌ها و در بیشتر مدت زمان مانند گرفتگی جزئی خورشیدی به نظر می‌رسند.

چه موقع خورشید گرفتگی رخ می‌دهد؟

خورشیدگرفتگی تنها بر اثر هم‌ترازی زمین، ماه و خورشید در یک زمان رخ می‌دهد و فقط می‌تواند در اطراف ماه نو اتفاق بیفتد، اما این بدان معنا نیست که هر شب ماه گرفتگی یا خورشید گرفتگی داشته باشیم. حتی اگر خورشید گرفتگی هر سال اتفاق بیافتد، باز هم یک منظره نادر محسوب می‌شود، بسیار نادرتر از ماه گرفتگی.

خورشید گرفتگی تنها از مسیری محدود روی زمین قابل مشاهده است، در حالی که یک ماه گرفتگی از هر مکان در سمت شب کره زمین قابل مشاهده است. به طور متوسط، حدود ۳۷۵ سال طول می‌کشد تا یک خورشید گرفتگی کامل دوباره در همان مکان اتفاق بیفتد. در حالی که یک ماه گرفتگی تقریباً در هر ۲.۵ سال یک بار از هر مکان دیده می‌شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار