خانه » دانش و فناوری » ۱۵ نکته برای استفاده صحیح از گوشی‌های هوشمند
  • جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - 2025 10 January

دانش و فناوری // 7 نوامبر 2018  ,  17:26  // کد خبر : 27098
۱۵ نکته برای استفاده صحیح از گوشی‌های هوشمند

در این گزارش روش های صحیح استفاده از تلفن های هوشمند را به شما کاربران عزیز آموزش می‌دهیم.

به گزارش راوی امروز، روش های صحیح استفاده از تلفن های هوشمند به ویژه در فصل سرما به شرح زیر است:

۱- استفاده از تلفن در هوای خیلی گرم یا خیلی سرد
بیشتر تلفن های هوشمند تا حدی از گرما یا سرما را می‌توانند تحمل کنند و اگر بیشتر از حد به آن ها شُک های هوایی وارد کنیم باعث خاموش شدن و خالی شدن سریع شارژ گوشی می‌ شود. سطح گرما و سرمایی که تلفن های هوشمند می‌توانند تحمل کنند بین ۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد می‌ باشد. پس بهتر است در هنگامی که با باران شدید و یا گرمای شدید موجه شدید. تلفن هوشمند خود را از جیبتان در نیارید و بگذارید که در همان هوای متعادل جیبتان بماند. این کار می‌ تواند میزان آسیب به تلفن همراهتان را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.
توجه: بیشتر تلفن هایی که با نام ضد آب عرضه می‌شوند هم تا حدی می‌توانند آب را تحمل کنند. تلفن ضد آب به این معنی نیست که شما می‌توانید آن را با خود به استخر و یا زیر دوش آب ببرید. بلکه این تلفن ها برای این طراحی شده‌اند که در هنگام باران شدید بتوانید با تلفن خود با خیال راحت کار کنید و یا اگر تلفن هوشمندتان به داخل آب افتاد آن را پس از چند ثانیه خارج کنید. پس بهتر است اینگونه تلفن ها را به استخر و یا زیر دوش آب نبرده.

۲- شارژ گوشی در شب
اگر شما هم در هنگام روز با تلفن خود زیاد کار می‌کنید و آن را در شب به شارژ می‌زنید باید بهتان بگویم که این عمل، یک کار کاملاً غلط است و به باتری گوشی شما در حد زیادی صدمه می‌زند. به این دلیل که بیشتر تلفن های هوشمند در یک تا دو ساعت شارژ می‌شوند. شما می‌توانید دو ساعت قبل خواب تلفن خود را به شارژ زده و چند دقیقه قبل از این که به تخت خواب رفته آن را از شارژ جدا کنید. این کار باعث می‌شود دیگر به باتری گوشی شما آسیب نرسد و بتوانید به راحتی از تلفن خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید از شارژهای سریع استفاده کنید. این شارژها در بازه زمانی کمتری تلفن شما را شارژ می‌کنند.
توجه: همچنین لازم به ذکر است کشیدن شارژر از تلفن همراه در هنگام شارژ باعث آسیب رساندن به باتری گوشی می‌شود. تا حد امکان از این کار خودداری فرمایید.

۳- خالی کردن کامل شارژ گوشی و یا شارژ بیش از حد تلفن
اگر شارژ گوشی خود را خیلی خالی کنید و یا آن را بیش از حد درون شارژ بگذارید، باعث آسیب رساندن به باتریش می‌شوید. بهتر است در هنگام شارژ، وقتی حجم آن به ۹۰ درصد رسید آن را از شارژ در آورد و وقتی هم به ۱۵ درصد رسید آن را به شارژ بزنید. اگر شارژ گوشی شما بیش از حد پر شود به طور مثال حدود نیم ساعت در ۱۰۰ در صد باقی بماند، باعث این میشود که باتری شما آسیب ببنید. همچنین از طرفی اگر شارژ گوشیتان به زیر ۱۵ برسد، موجب آسیب باتری می‌شود. پس بهتر است وقتی شارژ تلفن خود به ۹۰ رسید آن را از شارژ در آورده و آن را در ۱۵ درصد به شارژ بزنید.

۴- استفاده از هر نوع شارژی
هر نوع تلفن برای خودش یک شارژر مخصوص بسته به ولتاژ دریاقتی و میزان آمپر باتری دارد که در پک خریداری شده تلفن به مشتری تحویل داده می‌شود. حال اگر به طور مثال باتری گوشی شما ۳۰۰۰ میلی آمپری باشد و آن را با یک شارژر ۴۰۰۰ میلی آمپری شارژ کنید، آسیب شدیدی به باتری خود نیز می‌رسانید. همچنین اگر میخواهید در محیط بیرون از خانه نیز تلفن خود را شارژ کنید می‌توانید از پاور بانک هایی استفاده کنید که درصد شارژشان به آمپر باتری شما نزدیک باشند. پس بهتر از تا حد امکان گوشیتان را با شارژر مختص به خودش شارژ کنید تا آسیبی به باتری آن نرسد.

۵- خاموش نکردن گوشی در طول هفته
فرض کنید یک هفته بدون هیچگونه استراحتی کار کنید. چه حالی بهتان دست می‌دهد؟! بهتر است درباره تلفن‌های هوشمند خود هم این فکر را بکنیم. اگر در طول هفته بدون استراحت از آن‌ها استفاده کنیم، بعد از گذشت چند وقت از دستمان خسته می‌شوند و دیگر آن کارایی اول خود را در اختیار ما نمی‌گذارند. بگذارید کمی بیشتر و ساده‌تر برایتان توضیح دهم. منظور از استراحت این نیست که گوشی را یک روز بدون استفاده رها کنید. استراحت یعنی یک روز تلفن هوشمند خود را خاموش و روشن کنید. این کار را بهتر است در هفته یک انجام دهید.  پس بیایید در طول هفته یک بار این کار را انجام دهیم تا تلفن ما کارایی سریع‌تری برای ما داشته باشد.

۶- نرسیدن به تلفن
محققان معتقداند که تلفن‌های هوشمند بیشتر از محیط دور و اطراف ما باکتری در خود جای داده اند. به زبان ساده یعنی تلفن‌های هوشمند منبع اصلی آلودگی و ویروس نیز هستند. پس بهتر است هر چند وقت یک بار علاوه بر تمیزی نرم افزاری تلفن‌های خود به پاکیزگی بیرونی آن‌ها هم نیز بپردازیم. با این کار می‌توانیم نیمی از ویروس‌هایی که در کمین ما هستند را از بین ببریم و به راحتی از تلفن همراه خود استفاده کنیم. حال شاید از خود بپرسید که چطور و گونه آن را پاکیزه کنیم. برای این کار شما باید به یک مغازه خدمات کامپیوتری مراجعه کنید و یک اسپری مخصوص پاکیزگی تلفن‌های هوشمند خریداری کرده و گوشی خود را با یک دستمال تمیز از تمامی ویروس ها پاک کنید.

۷- استفاده نکردن از گذرواژه
امروزه بیشتر استفاده کنندگان تلفن های هوشمند نیز از گذرواژه برای تلفن‌های خود استفاده می‌کنند. اما باز افرادی هستن که تلفن‌های هوشمند خود را بدون گذرواژه رها کرده و از آن‌ها استفاده می‌کنند. در میان این دسته افرادی زیادی هم وجود دارند که از الگو به عنوان گذرواژه استفاده کرده و به خیال خود کسی نمی‌تواند رمز آن‌ها را متوجه شود. بهتر است برای گذاشتن گذرواژه از رمز استفاده کنید. رمز شما می‌تواند از حروف و اعداد و یا فقط اعداد تشکیل شده باشد. اما ما برای شما حالت اول را بیشتر پیشنهاد می‌کنیم. پس بهتر است حتماً برای تلفن هوشمند خود یک گذرواژه انتخاب کنید.

۸- روشن گذاشتن همیشگی وای فای
متاسفانه این عادت غلط هر روزه بیشتر بر روی کاربران تلفن‌های هوشمند تاثیر گذاشته و باعث می‌شود که همیشه آیتم وای فای در تلفن آن‌ها روشن باشد. این کار حجم زیادی را از باتری گوشی شما به مرور زمان نیز کم می‌کند. پس بهتر است در هنگامی که از منزل خارج می‌شوید وای فای و یا بلوتوث تلفن خود را خاموش کنید. این کار می‌تواند بسیاری از حجم تلفن همراه شما را ذخیره کند.

۹- فعال بودن نوتیفیکیشن (Notification) برای هر کدام از برنامه ها
اعلان‌ها و یا Notification همان آیتم‌هایی هستند که در بالای صفحه گوشی شما نقش می‌بندند و باعث به صدا در امدن تلفن شما می‌شوند. این اعلان‌ها برای نمایش نیاز به اینترنت دائمی دارند. همچنین اگر این گزینه برای تمامی برنامه فعال شود، موجب کند شدن گوشی و خالی شدن سریع باتری نیز شده. پس بهتر است برای نگهداشتن بیشتر شارژ تلفن هوشمند خود این گزینه را غیر فعال کنید.

۱۰- روشن گذاشتن همیشگی Location Service
بیشتر نرم افزارهای مسیر یاب و یا GPS برای این که درست و بدون مشکل کار کنند، نیاز به فعال بودن گزینه Location Service دارند. پس بهتر است فقط وقتی درحال استفاده از این نرم افزارها هستید، گزینه Location Service را روشن بگذارید.

۱۱ . استفاده از TASK KILLERS یا بستن مدام برنامه ها

task killers ها برنامه هایی هستند که به صورت اتوماتیک برنامه های در حال اجرا را برای شما خواهند بست. خیلی از کاربر ها هم به صورت اتوماتیک عادت می کنند که برنامه های باز را ببندند، برنامه هایی که هر لحظه به آنها احتیاج دارند و یا حتی ندارند، این کار در حالت عادی خوب است اما وقتی در طولانی مدت شما در هر ساعت یک برنامه را بارها باز کنید و ببندید، باعث بالا رفتن مصرف باتری دستگاه و همینطور منابعی نظیر پردازنده و فضای ذخیره سازی خواهید شد. همین اتفاق زمانی خواهد افتاد که از برنامه های تسک کیلر استفاده کنید.

۱۲ . استفاده از بیشتر از ۱ آنتی ویروس

اصولا استفاده از آنتی ویروس در سیستم عاملی مانند اندروید کار چندان کاربردیی نیست و تا بحال آنتی ویروسی ندیده ام که توانایی حذف یا از قرنطینه کردن ویروس های این سیستم عامل را داشته باشد. اگر از کاربران محتاط هستید در قدم اول از تپ کردن روی هر لینکی در اینترنت خودداری کنید تا مبادا بد افزار ها راهشان به دستگاه شما باز شود و در قدم دوم اگر باز هم قصد نصب آنتی ویروس دارید تنها به نصب یک مورد اکتفا کنید، چرا که فعال بودن تمام مدت یک برنامه نظیر آنتی ویروس باعث هدر رفتن مقدار بسیار زیادی از منابع شما نظیر باتری و رم خواهد شد.

۱۳ . کنسل کردن بروز رسانی ها

حتما سعی کنید دستگاهتان را بروز نگاه دارید. معمولا هر چند وقت یکبار توسعه دهندگان اپ ها یا دستگاه های اندرویدی بروز رسانی هایی را برای بهبود کارکرد سیستم و حتی آپدیت به نسخه های جدید ارائه می کنند که پرهیز ار بروز کردن دستگاه به مرور دستگاه شما را کند تر خواهد کرد و مسلما هر بروزرسانی جهت رفع عیوبی صورت گرفته که نباید از آنها چشم پوشید.

۱۴ . دانلود کردن فایل های APK از منابع نا مشخص

خوشبختانه در ایران وجود فروشگاهی مانند بازار و یا موارد مشابه مثل مایکت و … کاربر ها را بسیار ایمن کرده، اما باید گفت درصد بسیار بالایی از کاربر های دنیا به خاطر دانلود بد افزار ها از فروشگاه های نامعتبر و حتی صفحات اینترنتی دچار اختلال هایی نظیر هک شدن و حتی دزدی اطلاعات می شوند. حتما توجه کنید که اگر در حین مرور یک سایت از شما برای دانلود برنامه ای درخواست شد ان را رد کنید و هیچ برنامه ای را بدون شناختن دانلود نکنید.

۱۵ . ریست نکردن دستگاه اندرویدی

یکی از مواردی که بسیاری و حتی من به ان اعتقاد داریم این است که ریست کردن دستگاه بعد از یک هفته و یا جند روز کار مداوم می تواند به مصرف باتری بهتر و حتی سرعت بهتر منجر شود. علت هم این است که فضا حافظه کش در حین ریست شدن دستگاه کلا پاک می شود و همین امر باعث حذف فایل های غیر ضروری و تمپ های بدون استفاده خواهد شد.

روش صحیح استفاده از گوشی در زمستان

زمستان فصل یخبندان، با هوای سرد و برفی اش، ترجیحا فصلی ایده آل برای گوشی های هوشمند نیست وخطرات زیادی برای گوشی هایمان به همراه دارد

همیشه گوشی را نزدیک به بدن خود نگه دارید

نکته مهم در مورد روش صحیح استفاده از گوشی در زمستان و در آب و هوای خشن، سرد و زیر صفر این است که آن را از سرما دور نگه دارید. به این ترتیب، شما نباید گوشی هوشمند خود را در کیف دستی یا کوله پشتی خود قرار دهید، اما تا آنجا که ممکن است آن را به بدن خود نزدیک کنید. به طور مثال آن را در جیب خود نگه دارید. اما، ورزشکاران زمستانی هنگام رفتن به ماجراجویی باید آگاه باشند که آن را به خوبی بپوشانند.

نمایشگرهای مبتنی بر LCD به طور خاص نسبت به سرما آسیب پذیر هستند. کریستال های مایع قابلیت انجماد به طور کامل و یا حداقل، به طور موقت را دارند و در صورت تداوم تماس با سرما، صفحه نمایش آنها دچار آسیب های دائمی یا موقت می شود. پانل های OLED این مشکل را ندارند، اما برای هوای یخبندان طراحی نشده اند. بنابراین، اگر میخواهید از صفحه نمایش خود در هوای بسیار سرد محافظت کنید، فقط از تلفن خود در شرایط اضطراری و تا حد ممکن به طور خلاصه استفاده کنید.

باتری ها با درجه حرارت زیر صفر سازگاری ندارند

به غیر از صفحه نمایش، باتری هم یک بخش حساس از گوشی هوشمند است که نسبت به سرما آسیب پذیر می باشد. و قابلیت آن در هوای سرد به طور قابل محسوسی کاهش می یابد. علاوه بر این، اتصال باتری به شارژر در هوای یخی برای آن بسیار ضرر دارد. به این ترتیب، فقط گوشی هوشمند خود را در موقعی که دما مناسب است شارژ کنید. اگر هنگام رانندگی  از گوشی هوشمند خود به عنوان GPS استفاده می کنید، این نکته را فراموش نکنید زمانی که خودرو را پارک کردید تلفن را همراه خود ببرید. هنگامی که موتور خاموش می شود، هوای سرد به سرعت درون ماشین جمع می شود، و آن را به یخچالی برای گوشی شما تبدیل می کنند.

برای استفاده از گوشی در زمستان باید بدانید که علاوه بر سردی، دومین مشکل بزرگ، رطوبت است. در زمستان باران و برف می بارد و گل و لای، گودال های آب، قطره ها و یخ، از جمله عواملی هستند که برای گوشی های هوشمند مناسب نیستند، ولی شما می توانید با یک کاور ضد آب و کمی احتیاط بیشتری نسبت به زمان های عادی از آن محافظت کنید. اما یک خطر پنهان وجود دارد: جمع شدن رطوبت. وقتی شما یک شی سرد را به طور ناگهانی و سریع گرم می کنید به سرعت رطوبت شکل می گیرد (بهتره از آدم های عینکی اینو بپرسید، به طور کلی اگر گوشی شما یخ زد، برای آب شدن یخ آن زمان بگذارید. به هیچ وجه آن را روی بخاری نگذارید یا با سشوار، یخ آن را آب نکنید، زیرا امکان دارد صفحه خرد شود. ما توصیه می کنیم اگر تلفن شما در مجاورت یخبندان و برف قرار گرفت حداقل نیم ساعت قبل از استفاده آن را تکان ندهید و یا برای زمان مشخصی آن را در جیب خود بگذارید.

کاور (پوشش،عایق) می تواند از گوشی شما محافظت کند

یک محفظه محافظتی، باید اجبارا در زمستان برای گوشی در نظر گرفته شود؛ این مورد از اصول اصلی استفاده از تلفن همراه در زمستان است، زیرا هنگام افتادن آن، میزان آسیب جدی را به حداقل می رساند. اگر شما برف بازی (یا یخ و برف پرت) کنید، احتمال دارد که گوشی هوشمندتان را هم پرت کنید. یا بنا بر سایر دلایل گوشی شما روی زمین می افتد. در حالت عادی بهتر است مراقب باشید تا نیفتد، اما بهتر از آن این است که در برابر رطوبت به وسیله ی یک پوشش از آن محافظت کنید.

بسیاری از گوشی های هوشمند در حال حاضر یک حالت جهت استفاده با دستکش برای سیستم عامل خود ارائه می دهند، که عمدتا در تنظیمات روشن و خاموش می شود. و برای آب و هوای زمستانی مناسب می باشد. هر چند این امکان دقت ورودی های لمسی را تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین شما نمی توانید از سنسور اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی استفاده کنید.

هر چیزی که می توانید را در بیاورید

اگر گوشی هوشمند شما خیس شود یا علائم رطوبت را در شیشه صفحه نمایش نشان دهد، بهتر است سریع عمل کنید. ما توصیه می کنیم به سرعت سیم کارت و کارت حافظه را در بیاورید و جلد گوشی را باز کنید تا رطوبت از بین برود. اگر گوشی دارای باتری قابل برداشت باشد، شما باید سریع آن را بیرون بیاورید، اما از آنجایی که بسیاری از گوشی های هوشمند در حال حاضر مجهز به باطری های مهر و موم شده اند، شما می توانید با خاموش کردن آن، وضعیت را اصلاح کنید. حداقل یک روز برای خشک شدن تلفن باید زمان اختصاص داده شود. حتی اگر دوباره کار کند، آسیب به تدریج (ازطریق زنگ زدگی) به وجود می آید، که تا مدتی قابل توجه نخواهد بود.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار