رییس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا معتقد است: اگر فضای آزادسازی اقتصاد وجود داشته باشد و عرضه و تقاضا حاکم شود، بازار ارز به تعادل میرسد.
وی افزود: نرخ ارز به پارامترهای بسیاری مرتبط است، ولی به طور مشخص برای ما بحث درآمدهای صادراتی به خصوص صادرات نفت و مواد پتروشیمی تاثیرگذاری بسیار بالاتری دارد. همچنین باید سوئیفت برقرار شود تا ما بتوانیم به بازارهای بینالمللی وصل کنیم و در نهایت پولی از کانالهای غیررسمی جابهجا نشود که ریسک خود را دارد و در نهایت قیمتها را بالا میبرد.
رییس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا تصریح کرد: بر این اساس، پارامترهای بسیاری در نرخ ارز موثر است؛ به خصوص تعامل بینالمللی که هم خریدار برای ما ایجاد میکند و هم خریدار ارز خود را به ما میدهد. به این ترتیب تولید ناخالص داخلی بالا میرود.
پورفلاح ادامه داد: اما الان که میبینید درآمدهای نفتی کم شده، تاثیر کاملا مستقیم روی نرخ ارز گذاشته است. بعد هم اگر قرار باشد صنایع ما دوباره فعال شوند، تقاضا برای ارز بیشتر خواهد شد، ولی به دلیل اینکه تقاضا در بخش مولد پایین آمده، توانستند ارز را مدیریت کنند و نرخ آن را در حدود ۱۳، ۱۴ هزار تومان کنترل کنند.
رییس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا تصریح کرد: امیدوارم با گشایشهایی که به نظر میآید در شرف انجام است، کمکم این دغدغه از بخش اقتصاد کشور برداشته شود.
پورفلاح در پاسخ به این پرسش که شما عنوان کردید که باید نرخ ارز را به عرضه و تقاضا سپرد، آیا در شرایط کنونی که بازار ارز تحت تاثیر دلالی و سفتهبازی است، نرخ ارز را به این بازار بسپاریم؟ میگوید: همین الان هم تصور نکنید نیست، ولی اگر فضای آزادسازی اقتصاد وجود داشته باشد و عرضه و تقاضا حاکم شود، بازار به تعادل میرسد. خیلیها معتقدند وقتی نظارتها و مسایل امنیتی و کنترلها برداشته شود، به تدریج نرخها تعادلیتر میشود.
وی خاطرنشان میکند: ما از تجربه سایر کشورها باید استفاده کنیم. وقتی امروز در کرهجنوبی اقتصاد بازار حاکم است، هرگز پیش نیامده مردم برای خرید ارز از شب در صف بمانند. به تدریج ممکن است یک شوک وارد شود، اما بعدا موضوع عادی میشود.
منبع: خبرآنلاین
دیدگاه ها :