خانه » استان‌ها » معماری ایرانی – اسلامی(۶)
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

استان‌ها // 20 ژوئن 2023  ,  03:30  // کد خبر : 75234
حقوق شهروندی- ۲۴ معماری ایرانی – اسلامی(۶)

«حمیدرضا هداوندی» نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر شریف‌آباد در سلسله مطالبی به حقوق شهروندی پرداخته و در این قسمت، درباره «معماری ایرانی - اسلامی» نوشته که بخش ششم است که به کالبدشکافی این موضوع از جوانب مختلف پرداخته است.

«حمیدرضا هداوندی» نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر شریف‌آباد در سلسله مطالبی به حقوق شهروندی پرداخته و در این قسمت، درباره «معماری ایرانی – اسلامی» نوشته که بخش ششم است و به کالبدشکافی این موضوع از جوانب مختلف پرداخته است.

به گزارش راوی امروز، حمیدرضا هداوند که سال‎ها سابقه فعالیت در شهرداری ورامین و شورای شهر شریف‎آباد را دارد، در بیست و چهارمین مطلبش نوشته است:

« طراحی معماری الگوگرا، دارای گرایشی با تأکید بر شناخت، تداوم و الهام از الگو ها در ساختارهای نوین است که جایگاه والایی دارد و برای ساخت بناهای مذهبی و غیرمذهبی باید از علائم هندسی و ریاضی و طراحی استفاده کرد که معماران ایرانی در طی قرن‎های متمادی با بهره‎گیری از این علوم توانسته‎اند شاهکارهایی در هنر معماری به‎وجود بیاورند.

آثار معماری به عنوان نمادهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشورها شناخته می‎شوند و تمدن‎های تاریخی نیز نخست از طریق همین آثار معماری شناخته می‎شوند؛ ساختمان‎هایی مانند تخت جمشید، اهرام ثلاثه مصر و ازجمله چنین آثاری هستند. آثاری که پیونددهنده مهم خودآگاهی‎های اجتماعی بوده‎اند.

معماری دوران اسلامی علاوه بر ظاهری زیبا، باطنی عمیق، انسانی و باصفا دارد و معماری این دوره، ضمن رعایت دستاورد‌های علوم تجربی، روح‎دار و دل‌انگیز است؛ به این معنا که حس، عقل و روح را تغذیه می‌کند، اصل عنصر فضا در معماری دوران اسلام محل حضور انسان است و سایر عناصر نظیر بدنه‌ها و اجزاء ساختمان نیز بر مبنای آن، هویت می‌یابند.

در معماری اسلامی، علاوه بر فضای سرپوشیده داخلی، فضای سرباز و سرسبز خارجی یعنی حیاط مرکزی هم از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است و سقف مانند کف طراحی نمی‌شود، بلکه کف با الهام از بستر طبیعت، هموار و مسطح است و سقف با الهام از آسمان لایتناهی و کهکشانی طراحی می ‌شود.

درواقع، هنر معماری اسلامی به مثابه هنری است که پیام الهی را به بشر منتقل می‌کند و هنر معماری ایرانی اسلامی، فراتر از زمان و مکان بوده و خود را از عالم بالا در جهان جسمانی متجلی کرده است.

معماری ایرانی اسلامی، هنری انتزاعی و بریده از واقعیات نیست بلکه ریشه در واقعیت‌ها دارد و در جهان معاصر، کارکردهای ارزشمند و شگفت‎آوری دارد که انسان امروز به آن‌ها نیازمند است، از این رو هنر و معماری ایرانی اسلامی از برجسته ترین هنرهایی است که آگاهانه یا در مواقعی غیر‌مستقیم، با ایجاد موج مثبت در تقویت عزت نفس و احساس رضایت، نقش مهمی ایفا می‌کند که این موضوع می‌تواند تأثیرهای بزرگی در سطح جامعه و انسان‌ها ایجاد کند».

ادامه دارد…



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار